31 Ağustos 2009 Pazartesi

Beşiktaş Şampiyonlar Ligi Değerlendirmesi



Manchester United: Geçen senenin premier lig şampiyonu. Çok güçlü ve disiplinli bir takım. Alex Ferguson kurt hoca. Geçen senenin şampiyonlar ligi finalisti.
Bu sene ligde 4 maçta 3 galibiyeti var. En zorlu maçı Arsenal ileydi. Onu da 2-1 yendi.
Çok güçlü bir rakip. Ronaldo'yu Real Madrid'e veren Manchester grubun favorisi.
Görüş: BJK'nın Old Tradford'ta pek şansı yok. İnönü'de belki taraftarının baskısıyla puan veya puanlar gelebilir. Beklentim: 0 puan.
Wolfsburg: Geçen senenin süpriz Almanya Şampiyonu. İyi oyuncuları var. Özellikle forvet tarafı çok etkili, Grafite ve Martins tehlikeri. Bu sene 4 maçta 2 galibiyet 2 yenilgisi var ligde. BJK gibi formsuzlar.
Görüş: BJK evinde 3 puan alır. Deplasmanda 1 puan alabilir, ama kolay maç olmayacak. Gurbetçi taraftarlar BJK için avantaj olacak. Beklentim: 3 puan
CSKA Moscow: 2. torbadan çekilecek iyi bir takımdı. Geçen sene Rusya Ligi'nde 2. olan CSKA Avrupa'da çok tecrübeli. Özellikle deplasman maçlarında rakip takımlar çok zorlanıyor. CSKA geçen seneye göre daha formsuz ama Rus takımları Şampiyonlar Ligi'nde çok dinamik oluyor. Bunun sebebi ise liglerin erken başlamasıdır.
Görüş: BJK evinde 3 puan alır. Deplasmanda 1 puan alır. Beklentim: 4 puan.
BJK bu ligi 7 puanla 2. ya da 3. tamamlar. Beklentim bu puanla 2. tamamlar.

30 Ağustos 2009 Pazar

Tabata Gider Yenisi Gelir!



G.Antep'e çifte forvet!
Gaziantepspor, Portekiz'in SC Braga takımından forvet oyuncuları Jorginho ile aynı zamanda Avusturya Milli Takımı'nda da oynayan Roland Linz ile anlaştı. Tabata'yı 8 milyon Avro gibi bir bedelle Beşiktaş'a veren kırmızı-siyahlılar, Tabata'nın Beşiktaş'a imza attığı gün, Portekiz 1. Lig ekiplerinden SC Braga takımında oynayan Jorginho ile Roland Linz ile anlaştı. Her iki futbolcuyu da Türkiye'ye getiren Gaziantepspor, asıl adı Jorge Luíz Pereira Souza olan Jorginho ile 2, Roland Linz ile de 3 yıllık anlaşmaya vardı. 28 yaşındaki Roland Linz 1.85 metre boyunda, 72 kilogram ağırlığında. Linz, UEFA Kupası'nda geçen sene Sivasspor'a 2 gol atmıştı. Futbol hayatına 1994 yılında Brezilya'nın Goituba Esporte Clube takımında başlayan Jorginho ise 1977 doğumlu. 1.78 metre boyunda olan 1977 doğumlu Jorginho, 72 kilogram ağırlığında. Jorginho, şu ana kadar 172 maçta 43 kez fileleri havalandırma başarısını göstermiş. Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce söz verdiği gibi takıma kaliteli takviye yapma sözü verdiğini, Jorginho ile Roland Linz'in futbol dünyasında kendini ispatlamış futbolcular olduğunu, Jorginho'nun 10 numara olarak alındığını, Linz'in ise golcü olarak alındığını söyledi. .

GS-BJK Maçı Ertelenmeli mi?


Beşiktaş, milli maçların ardından GS ile karşılaşacak. Maç büyük ihtimalle 12 Eylül 2009'da olacak. Ardından BJK CL'de 15 Eylül 2009'da Mancester ile karşılaşacak. Beşiktaş Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağı maçtan dolayı derbi maçının ertelenmesini istiyormuş.
Ben anlamıyorum Beşiktaş Yönetimini. Zaten kötü oynuyorsun, bir de GS'yi yenebileceğin tek zamanda erteleme istiyorsun. BJK'nın GS'yi şu şartlarda yenmesi çok çok zor. Belki Milli maçlar nedeniyle yenebilir. Çünkü daha önceden belirttiğimiz gibi GS'nin kadrosundaki çoğu oyuncu milli maçlara gidecek. Bu BJK için bir avantajdır. GS'li oyuncular yorgun dönecekler. BJK için bu bir şans. Bu yüzden maç iptal olmamalı. Buna ek olarak Manchester maçı öncesi GS ile oynamak büyük bir tecrübe olacaktır.

Ya Tutarsa (Ekstra)

339 Breda- Heerenveen
340 Feyenoord- Twente
342 Groningen - PSV
Evet dün Antalya'nın 80. dakikadan sonra atamadığı goller üzerine büyük paradan olduk.
Bugün Hollandalı bir arkadaştan tüyo geldi ve Hollanda ligi maçları ile TSL'nin maçlarını birleştirdim. İki kupon daha ekledim. Bol kazançlar.

Rodrigo Tabata Videoları



http://www.futbolistan.net/video-haber-rodrigo-tabatanin-santostaki-golleri.htm

http://www.ligtv.com.tr/VideoLig/Default.aspx
Türkiye'deki gollerini merak edenler Ligtv'nin resmi sitesinden golleri izleyebilir. Örneğin 2008/2009 döneminde 1.hafta FB'ye karşı golü atmış ve maçı Antep kazanmıştı. 4.hafta Ankaraspor'a gol attı. 15.hafta Kocaeli'ye karşı hat trick yaptı. 19.hafta Ankarapor'a gol attı. 24.hafta Konyaspor'a gol attı. Buna ek olarak bir dolu penaltı golü ve asistleri var.
Bu oyuncunun başka bir özelliği ise Fenerbahçe, Galatasaray'a da gol atmış olması.

29 Ağustos 2009 Cumartesi

ALTIN Analizi


Son iki haftada 3,6 seviyelerden 4,16 seviyesine sıçrayan tahtaya ilgi artmış durumda...
Bnm penceredeki sayımlara göre;
Yukarı hareketlerde direnç noktaları sırasıyla 4,18-4,28-4,38-4,56-4,78
Aşağı hareketlerde destek noktaları sırasıyla 3,96-3,74-3,60
Kritik bir yerden kapanış yapmış. Aşağısı boş gibi...Kısa vadede yukarı hareketlerde ilk ana hedef noktası 4,38, esas ana hedef noktası 4,56 olarak gözüküyor bnm sayımlarda.
Not: Verilen rakamlar bu hafta sonuna kadar geçerlidir.
Yatırım tavsiyesi değildir.

Beşiktaş'ın Reçetesini Kestim!

Beşiktaş'ta işler çok kötü gidiyor. Peki sebep ne? Sadece futbolcuların kendine güvensizliği, takım olamamak mı? Bence sadece bunlar yeterli sebepler değil.
Ana faktörlerden iki tanesi şunlar:
1. Yanlış oyuncu tercihi
2. Dizilimde hata
Birinci strateji tercihim 4-2-3-1
Bir defa sakatlıklardan dolayı Mustafa Hoca'nın bazı oyuncuları oynatamadığını biliyorum, ancak şu bir gerçek ki sakat olmadığı halde yedekte duran oyuncuların bir kısmı da benim tercih ettiklerim.
Örneğin Sivok, tüm Beşiktaş taraftarlarının sevdiği bir oyuncu. Ben bir türlü ısınamadım. Ne oyun kuruyor ne de defansta düzgün posizyon alabiliyor. Onun olduğu takımda yan toptan çok gol yeriz. Neyse uzun lafın kısası İbrahim Toraman bir an evvel göbeğe yerleştirilmeli.
İbrahim Üzülmez, çok koştuğu çok mücadele ettiği için bu takımda sol backte kesinlikle yerini almalı. Bir 60 dakika çıkarsa yeter sonra İsmail'i oyuna alırız.
Ekrem Dağ, ileriye iyi destek verebildiği için mücadeleci ve savaşçı bir oyuncu olduğu için bu takımda ilk 11 'de yerini almalı.
Ferrari, kesinlikle her maç ilk 11. Sakatlık gibi durumlarda Sivok.
Ernst, kesinlikle her maç oynamalı.
Fink, ara ara Uğur ile değiştirilerek oynatılabilir.
Tabata, her maç ilk 11 çıkmalı. Tabata adam geçen, düzgün ara pas veren rakip takımı zor duruma sokacak bir oyuncu. Beşiktaş'a çok şey katacak.
Tello, senin sol ayağına çok ihtiyacımız olacak.
Holosko, sağ tarafta çok faydalı olur diye düşünüyorum. 2. yarıda Nihat ile yer değiştirmesi gerek. Nihat formuna kavuşana kadar ilk 11 e alınmamalı.
Nobre, BJK'nın tek forveti. Uzun toplarda toptan kaçmayıp kıçını kaldırışı. Yan tarafları olumlu besleyen, karambol gollerine imza atan süper bir oyuncu. bütün bunların yanında rakip takım atağa kalkarken yaptığı presler inanılmaz bir öneme sahip. Her maç oynamalı. Tabata tam senlik bir adam Nobre, ara paslara hazır ol.

2. alternatif ise bence Beşiktaş'a daha yararlı olabilecek bir taktik ama deneme aşamasında çok zaman kaybedilebilir. 4-1-2-3.

Tek ön libero, riskli bir sistem ancak posizyon bulmakta zorluk çeken Beşiktaş için yararlı olacağını düşündüğüm bir taktik.

IPMAT Analizi

2009/6 aylık bilançosunda iyi bir performans sergileyen IPMAT tahtası mayıs ayının başından bu yana 1 li seviyelerden 2,5x li seviyelere çıkmış. Kısa sürede oldukça düzgün bir kar marjı bırakmış.
2,49 uzun vadeli yükselme trendinin bulunduğu önemli bir nokta. Bu noktanın üzerindeki kapanışlar yükselme potansiyeli korur. Son kapanışını 2,52 noktasından gerçekleştiren tahta bir miktar yerinde saymış.
Bnm penceredeki sayımlara göre;
Yukarı hareketlerde direnç noktaları sırasıyla 2,56-2,60-2,74-2,96
Aşağı hareketlere destek noktaları sırasıyla 2,50-2,38-2,32
Yukarı tarafta ilk ana hedef noktası 2,74. Bu nokta hacimli geçilirse 2. ana hedef noktası 2,96 olarak gözüküyor.2,50 altına inerse 2,3x li noktalar hedef konuma gelir ve bana göre 2,5 altında tahta yükselme potansiyelini kaybeder. Bu yüzden 2,50 önümüzdeki günlerde önemli bir nokta olarak gözüküyor bnm sayımlarda.
Yatırım tavsiyesi değildir.

Ya Tutarsa (TSL 4.Hafta)

293 Ankaragücü - Büyükşehir Bld: Ankaragücü bu sene ileride çok üretken olamıyor. Golleri genelde duran toplardan, karambolden ya da ceza sahası dışından buluyor. Tam olarak bir takım olamamış. İBB'yi be sene çok beğendim. Geçen seneye göre daha da güçlenmişler. Yeni transferler iyi. İbrahim Akın ve Efe İnanç formda bu sene. Ben maçın ortada ya da İBB tarafına olacağı kanaatindeyim.
294 Eskişehir - Antalya: Eskişehir bu sene kadrosunu oldukça güçlendirdi. Geçen haftaki İBB maçında maç gitti gitti geldi gibi oldu. Şans futbolda önemli bir faktör. Es Es sahasında kolay kolay yenilmiyor. Hatta ilk yarıda genelde golü de atıyor. Ancak Antalya taş gibi takım, Mehmet Hoca geçen senenin üstüne baya taş koymuş. Antalya mücadeleci, iyi paslaşan ve kolay kolay pes etmeyen bir takım. Kontra atak oyuncuları zaman zaman tehlike yaratabiliyor. Bu maçın berabere biteceğini düşünüyorum. Ancak 02 yi ugun gördüm.
429 Kasımpaşa - Gençlerbirliği: Kasımpaşa yeni kurulan bir kadro, henüz lige ısınamadı. Gençlerbirliği ise iyi bir takım kurmuş. Kasımpaşa'yı zayıf bulduğumdan, Gençlerbirliğini galibiyete daha yakın taraf olarak görüyorum.
430 Sivas - Diyarbakır: Sivas, geçen seneki kadroyu bozarak hayatının hatasını yaptı. Geçen seneki inançtan eser yok. Çok formsuzlar, yorgunlar. Ancak bu maçla çıkışa geçecelerini düşünüyorum. Artık bir galibiyete ihtiyaçları var.
431 Trabzon - Bursa: Trabzon, Uefa yorgunu. Trabzon oldukça formsuz bu sene. Takımdaki oyuncular iyi, ama saha içindeki kurgu kötü. Bursa'yı çok beğeniyorum bu sene. Geçen seneki kadronun üzerine güzel takviyeler yaptılar. Bu senenin flaş takımlarından biri olmaya aday ilk takım. Bursa'nın Trabzon'dan puan ve puanlar alacağını düşünüyorum.

Beşiktaş - Gaziantepspor Değerlendirmesi


Evet Beşiktaş'a bol şans diliyorum... Görünen o ki şanstan başka bir şey Beşiktaş'ı kurtaramayacak. Yazık...
Daha önceden dedik, belki taraftar ile İnönü'de bütünleşip bir hava yakalar, ama nafile... Aynı tas aynı hamam...
Üç haftadır Beşiktaş'ı televizyondan izliyoruz ve reçete kesmeye çalışıyoruz. Bir de çıplak gözle izlemek vardı ki bugün o da nasip oldu. İnönü'de yerimizi aldık. Televizyonda göremediğim çok büyük handikaplar gördüm. Hepsini aktarmaya çalışacam. Öncelikle biraz maçtan bahsetmek istiyorum.
******************************************
Beşiktaş-Gaziantepspor Değerlendirmesi
Maç 0-0 sona erdi. Beşiktaş kazanmak için çok bir şey yapmadı. İnanılmaz sıkıcı bir oyun. Koordine olamayan Beşiktaş orta sahası ve kendine güveni olmayan bir takım. İnanılacak gibi değil. Sanki geçen sene şampiyon olan bir takım değil de yeni kurulmuş bir takım görüntüsü çizen Beşiktaş, taraftarını çok üzüyor. Bugün stadta bir tane umutlu adam görmedim. Hepsi oynanan futbola nalet ediyor, hepsinde bir endişe.
*******************************************
Takım genel olarak hazır değil, futbolcular birbirleri ile anlaşamıyorlar. Sahada düzgün bir dizilim yok. Pas hatası çok sık yapılıyor. Oyun kuracak adam yok, adam eksilten adam yok. Şişirme toplarda bile, topu indirecek adam yok. Beşiktaş'ta korkak, kendine güveni olmayan bir futbol var. Şimdi bir bir bugün takımda yerini alan oyuncuları değerlendireceğim.
******************************************
Hakan: Kendine düşen görevi kalede gerçekleştirdi. Ancak kalecilik sadece kaleye gelen topları kurtarmak değildir. Defansına güven vereceksin, sana verilen geri pasları minimum hata ile oyuna sokacaksın, defansı zorda bırakacak toplar atmayacaksın. Hakan oyun kurmayı bilmiyor malasef. Rüştü bir an evvel iyileş gel lütfen.
İbrahim Kaş: Ben bu adama bir türlü ısınamadım. Bugün sağ back oynadı. Defanssif ve ofansif olarak resmen rezildi. Defansta ikili mücadelelerde ayakta kalamadı, düzgün top kapamadı, hava toplarında hiç hakim değildi. İlk yarıda ofansa çok fazla destek verdi. Ofansa destek vermese daha iyi. Ya top kaybetti, ya da dağlara taşlara orta yaptı. İbrahim Kaş'ı getiren zihniyeti şiddetle eleştiriyorum. Sağ back in adamı kesinlikle Ekrem Dağ'dır.
İsmail Köybaşı: Beklenilenin çok altında performans gösteriyor. İlk yarıda ileriye çok destek vermek istedi, Beşiktaşlı orta saha youncuları top yapamadığı için İsmail her çıkışta boşa çıktı. Ben Antep Teknik direktörünün yerinde olsam, ilk yarı BJK'nın işini sağ taraftan bitirirdim. Resmen bomboş kaldı. Sol back in adamı artık benim için İbrahim Üzülmez'dir.
Sivok: Ferrari'nin varlığından dolayı fazla açığı gözükmüyor. Arada çok dengesiz tackle ları var. Çok adam kaçırıyor. İlerisi gün, Avrupa'daki takımın forveti gelir, kendi ile ortada sıçan gibi oynar, dikkat etmesi gerek. Göbekteki Ferrari'nin yanında İbrahim Toraman gelmek zorunda.
Ferrari: Ernst ile birlikte sahanın en iyisiydi. Bugün çok kritik müdahaleleri vardı. Defans bloğuna güven veriyor. Teşekkürler Ferrari. Hem hava toplarında hem ikili mücadelelerde çok iyiydi.
Ernst: Sahanın en iyisiydi. Sahadaki en diri isimdi. Düzgün pasları, doğru zamanda doğru hamleleri ile takımı toparlayan oyuncuydu. Bu takımda Fabian Ernst olmasa bu takımı düşünemiyorum. Hem defansif hem de ofansif olarak ben dahil bütün taraftarın alkışını aldı.
Fink: Geçmiş haftalara göre form düşüklüğü vardı. Bugün fazla pas hatası yaptı. Çok düz bir oyuncu. Defansif yönü Cisse'den daha kötü, ancak ofansif yönü Cisse'den daha iyi. Fabian Ernst olmasa çok sırıtır.
Tello: Takımın en çok koşan oyuncularından biriydi. 10 numara kimliğini bugün üstlenemedi. Ara ara adam eksiltti, ortalar kesti ama bu oyuncuda da bir form düşüklüğü vardı. Geçen seneki Tello'yu arar olduk.
Serdar Özkan: İlk 112de gördüğümde sinirlendim ama takımın en iyi 3. ya da 4. ismiydi. Çabaladı baya. Ara ara takımı atağa kaldırma görevini üstlendi, ama çabası yeterli olmadı.
Holosko: Bugün çok saçmaladı. Alıyor topu ayağına gidiyor hızla, hep kaptırıyor. O hırslı, yırtıcı Holosko gitmiş, leş bir adam gelmiş resmen. Holosko'ya şampiyonlar liginde çok ihtiyaç duyacağız, ama Holosko istekli değil.
Nihat: Hala hazır değil. Top ayağına yapışmıyor. Sürekli top kontrolünde bir sıkıntı var. Hep topları bpş yere harcadı. İspanya'dan sonra burada bir hüsran yaşayabilir. Hala ısınması ile uğraşılıyor. Nihat'ı kazanalım derken, maçları kazanamıyoruz. Bugün herkesin topuna karışma eğilimindeydi, takım içindeki uyumu bozuyor. Bir an evvel toparlması lazım.
Ekrem Dağ: Oyunda olduğu sürece hem ofans hem de defans anlamında iyiydi. Son dakikada bir şutu çatal çarparak auta gitti.
Uğur İnceman: Vasattı. Beşiktaş'a yakışmıyor bence.
Nobre: oyuna son 15-20 dakikada girdi. Elinden geldiğince korktu, hava toplarını indirmeye çalıştı. Yavaş ve çalım atamayan bir forvet olmasına rağmen Beşiktaş'a çok faydalı olacağını düşünüyorum.
*******************************************
Bugün Beşiktaş'ta Ferrari ve Ernst hariç bütün futbolcular taç sırasında bile taçı kullanan kişiye bakmıyor. Bu ne demek? aman bana vermesin, ya topu kaptırırsam, taraftar baskısı v.s. derken ne durumlara düşerim sorusu var, akıllarında. böyle özgüvensiz bir takım CL'de kim gelirse gelsin çok zorlanır.
******************************************
Bu arada belirtmek isterim ki Gaziantepspor ligin en açık oynayan takımlarında biri. Bugün çok açık oynadılar, 8-10 kişi gelip, aynı miktarda geri dönmeye çalıştılar. Neyse kısaca sen kapanmayan takıma bile gol atamıyorsan posizyona giremiyorsan, bir şekilde takımı taktik yönden geliştirmek zorundasın.
******************************************
Son olarak Tabata ve/veya Yusuf Şimşek Beşiktaş'ta devreye girmeli artık. BJK önümüzdeki ara tatili çok iyi yapmalı. Diğer türlü hüsran tablo devam edecektir.

28 Ağustos 2009 Cuma

Beşiktaş Bombayı Patlattı!


Beşiktaş durdu durdu. Transferi patlatacak dedik. İşte bomba transfer. İsim Tabata. Ezeli rakipleri ne oyuncular getirirken, BJk Tabata'ya mahkum oldu. Şaka gibi... Herkes bomba bir isim bekliyordu. Yıldırım Demirören yönetimi yine yaptı yapacağını... Gaziantepspor'a bu transfer sonunda ödenen paranın yaklaşık 8 milyon Euro olduğu iddaa ediliyor.

Neyse olan oldu. Şimdi bu transferi biraz değerlendirelim. Tabata, bu takımda Delgado'dan daha yararlı olacak bir oyuncu. 10 nuımara kimliğini rahatlıkla üstlenir. Orta saha gerçekten daha da güçlenencek bu transferle. Özellikle adam eksiltme, akıl dolu ara pasları ile Antep'te beğenimi çok toplamıştı. Buna ek olarak kesinlikle bir Alex değil, ama yeri geliyor Alex'den daha faydalı oluyor.

CL öncesi beni az da olsa rahatlattılar. Transfer olmadan devam edecek bir sezonu Tabata'yı alarak tercih ederim kesinlikle. Beşiktaş'a hayırlı uğurlu olsun.

En kısa zamanda Beşiktaş'ın şampiyonlar ligindeki rakiplerini de değerlendireceğim.

27 Ağustos 2009 Perşembe

PARSN Analizi-2


Daha önce yapılan analiz linktedir.
Son şekillenen durumda bazı direnç noktaları değişti. Bunları revize edelim.
Bnm sayımlara göre yukarı hareketlerde direnç noktaları sırasıyla 1,17-1,21-1,26 - 1,29. 1,29 dan sonra önü açık gözüküyor.Aşağı hareketlerde destek noktaları sırasıyla 1,11-1,10-1,06-1,05-1,01.
Yatırım tavsiyesi değildir.

Beşiktaş'ın Şansa Bak


TSL’de 5.haftadaki derbi merakla bekleniyor. Ali Samiyen Stadı’nda oynanacak maçta, favori kim dendiğinde cevap çok zor olmasa gerek. Galatasaray. Niye peki? Bir tarafta rejimde olan bir GS var. Her maçta 4 gole abone olan cimbom... Diğer tarafta da gol yollarında sıkıntı çeken BJK var.

Beşiktaş’ın şansı nereden geliyor peki? Bu hafta oynanacak maçlardan sonra milli takım maçları için lige bir hafta ara veriliyor. Ardından da derbi maçı var. GS’nin kadronun, yabancılar dahil büyük çoğunluğu milli takımlarına gidecek. Oyuncular oldukça yorulacak ve ardından derbi maçı. Bu durum BJK için büyük şanstır. Bu durumda yakalanan GS’den puan aldın aldın, alamadın geçmiş olsun. Bol şans dilemeye devam ederim.

24 Ağustos 2009 Pazartesi

SKTAS Analizi Gerçekleşti [€$]



SKTAS analizi gerçekleşti. 3,60'tan 4,38 lere kısa vadeli bir yükseliş gerçekleşerek yatırımcısına yaklaşık %22 lik getiri sağladı. Değerlendirene afiyet olsun. Daha önce gerçekleştirilen analiz linki ektedir.

http://downbothflanks.blogspot.com/2009/08/sktas-analizi.html

SNGYO 2.ana Hedefte Gerçekleşti [€$]


4,44-4,50 aralığının geçilmesi ile kısa vadeli ralli beklediğimiz gibi gerçekleşti. Yapılan analiz linki aşağıda sunulmuştur.

23 Ağustos 2009 Pazar

Biri Galatasaray'ı Durdursun!


Üç haftada 11 gol ve 9 puan... Böyle ofans hattına sahip bir takımı TSL'de yenmek çok zor. Şimdi spor camiası ikiye bölündü. %90 ı GS, çok güçlü ve şampiyonluğun tek adayı ve tek zorlanacağı maç FB maçı diyor. Lig erken bitebilir iddaaları... %10 luk kesim ise geçen senede GS'nin hemen hemen aynı kadroya sahip olduğunu puan kayıpları ileride gelir diyor. Neyse ben %10 luk kesmi kayda almıyorum. Geçen sene GS'de sakatlar ve Skibbe gerçeği vardı, sonrası malum. Bülent Hoca geldi, takım toparlayamadı. Bu sene hem ek kaliteli transferler var hem de sakatlıklar çok az.
****************************
Peki bu takım nasıl puan kaybedecek? Kim durduracak bu GS'yi? Açık söylemek gerekirse Kayseri'nin bugün bir hayli zorlayacağını düşünmüştüm. Kapalı KAyseri defansına bile 4 gol atıyorsan, rakip taraftarlara susmak düşer. Galatasaray'ın bir tek defansta sorunu var. O da ofans sayesinde yok oluyor. Topa daha çok sahip olan GS, bir nevi defans yapmış oluyor. Konudan sapmayalım. Kim durduracak Galatasaray'ı? Benim tek beklentim: MEDYA... GS'yi öve öve bitiremiyorlar. GS hakkında olağanüstü manşetler atıldığı sürece GS tehlikededir. Eğer GS'li oyuncular havaya girerlerse puan kayıpları başlar diye düşünüyorum. Diğer türlü GS çok büyük ihtimal şampiyon olur. Ancak geçen seneki gibi sakatlar artar ya da ne bileyim, GS li oyuncular maç seçer. O zaman düşüncem değişir. Ama şu şartlarda GS'yi TSL'de FB dışında yenecek takım yok gibi...

Beşiktaş'a Bol Şans Diliyorum!

TSL'de 3.hafta geçiyor. Beşiktaş'ın performansına şapka çıkartmak lazım. Korksun Şampiyonlar Ligi'ndeki takımlar. Çok sağlam bir Türk takımı Şampiyonlar Ligi Arenası'na çıkıyor!
*****************************************
Evet ilk üç hafta geçti. Beşiktaş bir galibiyet iki beraberlik ile oynuyor. Beşiktaş sezona en hazır takım olarak başlamasına rağmen hiç gelecek vaat etmiyor. Şampiyon takım geçen senenin kadrosunu koruyup, ek takviyeler yapmasına rağmen ilk üç hafta üretken olamadı ve olmakta çok zorlandı. Bu işin sonu nereye gider merak ediyorum. Yusuf Şimşek mi lazım Beşiktaş'a, şans mı lazım, yoksa 10,5 numara mı lazım, ya da her ne lazımsa ne zaman çözüm bulanacak? Hani bunu bilelim de ona göre Şampiyonlar Ligi'nde gruplar belli olmadan şu mübarek Ramazan Ayı'nda dua edelim iyi bir grup çıksın diye... Bu yüzden şimdiden bol bol şans diliyorum...
*****************************************
Beşiktaş'ın Barış Kupası dahil maçlarını incelediğimizde ileri tarafta üretken olamadığını görüyoruz. Zaten maçların sonucuna baktığımızda takımın az gol yediğini görüyoruz. Ancak takım gol atamıyor ve posizyona giremiyor. İleride koordinasyon sağlanmadığı sürece kısır maçlar geçmeye devam edecek. Şu Ağustos sonu gelmeden takımda koordinasyonu sağlayabilecek bir transfer gerçekleşirse umut var. Belki Yusuf Şimşek bu soruna bir nebze çözüm olabilecek.
***************************************
Tüm bunlara ek olarak orta saha diziliminde revizyonlar gerçekleşmeli bence. Oyun orta sahadan ileriye gitmiyor. Sen forveti besleyeceksin ki maçı kazanabilesin. Forvet hattına verimli toplar gelse, belki durum çok farklı olacak. Beşiktaş'ın bu sene ligte attığı gollere baktığımızda hep ceza sahası dışıdan ve karambol goller...
****************************************
Beşiktaş'ın kesinlikle yan toplardan gol şansı araması şart. Kapalı defansları boğmak için belirttiğim gibi yan toplar, duran toplardan ortalar şart. Zaten bu gibi toplara takımında hakim oyuncular var. 10 u girmez, 1 i girer. Rakip açılır, takım düşer. Ama böyle üretken olmadan işler çok zor.
***************************************
Neyse bir de iyimser gözle bakalım. Beşiktaş, taraftarlı İnönü'ye çıkmadı daha. Bu çoşkuyu, bu tanımlanamaz taraftar gücünü arkasında hissetsin, oradan gücü alsın, sonra yine değerlendireceğiz. 5.hafta derbi maçı çok önemli. Bu maçın önemi çok büyük.
***************************************
Bu arada Fener ve Galatasaray geçen seneye göre çok güçlüler. Dikkat etmek lazım, bu takımlara... Kaybedilen bu bir bir puanlar ileride çok aranır.

SNGYO Analizi Gerçekleşti [€$]


SNGYO analizi-2 gerçekleşti. Değerlendirene afiyet olsun. Bundan sonra 4,44-4,50 aralığının geçilmesi tahta dinamikleri açısından önemli bir yere sahip.

Asil Çelik'te Grev Ne Durumda?

-''ASİL ÇELİK YENİDEN KAMULAŞTIRILSIN''-

Asil Çelik çalışanlarının, kötü yönetimden kaynaklanan tüm olumsuzluklara rağmen bugünlere gelmesinde çok büyük pay sahibi olduklarını anlatan Süleyman Çelebi, şöyle konuştu:

''Şu anda Asil Çelik fabrikasını elinde tutanlar eğer yönetemiyorlarsa fabrikanın yeniden kamulaştırılmasını, çalışanlar ve yöre halkıyla birlikte Asil Çelik'in parlak günlerine tekrar dönmesini talep ediyoruz. Demokratikleşme lafları söylenirken, sendikal hak ve özgürlüklerde bu hakkın kullanımı konusunda başka yollarla da olsa yapılan engellemeler, iktidarın iki dudağı arasındadır ve isterse bir günde çözülür. Biz bu sorunu çözmeye açığız.''

-''BAŞVURULMAMASI GEREKEN YÖNTEME ZORUNLU KALDI''-

Grevin, sadece Asil Çelik işçilerini değil, başta Orhangazi olmak üzere Gemlik, Yalova ve Bursa'daki esnaf ve diğer emekçileri de ilgilendirdiğini, birçok insan ve aile için ekonomik açıdan da büyük kayıplara yol açtığını ifade eden Çelebi, şunları kaydetti:

''Yaklaşık 7 aydır 750 üyemizle haklarımız ve geleceğimiz için sürdürdüğümüz bu grevimizi, bütün yolları denememizle birlikte kamuoyuna duyurmak ve taleplerimizi bir kez daha gündeme getirmek için başvurulmaması gereken bir yönteme zorunlu kaldık. 30 Ocaktan beri sürdürülen grev sürecinde dün açlık grevi başlatılmıştır. Asil Çelik'in derhal kamulaştırılarak, ülke ekonomisine ve işçilere verilen bu zararın bir an önce giderilmesini talep ediyoruz. Burada açlık pahasına direnen insanlar sadece Asil Çelik işçileri veya bu bölge için değil, Türkiye işçi sınıfının hakları için, kriz fırsatçılığına, özelleştirme soygununa karşı da mücadele etmektedir. Bu konuda başta Başbakan ile Çalışma ve Güvenlik Bakanı olmak üzere ülkeyi yönetme iddiasında olan Hükümeti ve sorumlu olan herkesi göreve çağırıyoruz.

22 Ağustos 2009 Cumartesi

Gençlerbirliği - Beşiktaş 3.hafta

Beşiktaş bugün deplasmanda Gençlerbirliği ile karşılaşacak. Beşiktaş'ın maça başlayacağı muhtemel 11 yukarıda sunulmuştur.

Bu hafta Mustafa Hoca'nın Bobo ile sahaya çıkmasını beklemiyorum. Sol backte geçen hafta görev verdiği İbrahim Üzülmez'i bu hafta yine sahaya süreceğini düşünüyorum. İbrahim Üzülmez'in yeni bir çocuğu oldu, bu moralle bugün yüksek katkısı bulunacaktır. Rüştü'nün cezası bittiği için kalede bu hafta yerini alacaktır. Nihat ve Tello bugün maçın kilit isimleri olabilir.

Gençlerbirliğinin eski havası yok, BJK'nın kazanacağını düşünüyorum.

Ya Tutarsa (TSL 3.hafta)


21 Ağustos 2009 Cuma

SARKY Analizi


Son kapanışını 2,23 seviyesinden yapan senet bu aralar Şirket Ortakları tarafından toplanıyor bir miktar. Ortakların senet alması yatırımcı açısından şirkete olan genel güveni artırıyor. Bu yüzden senet kısa ve orta vadeli bir çıkış ivmesi yakalayabilir.Temel analizi hakkında fazla yorum yapmak istemiyorum. Geçmiş yıllar mumla aranıyor. Ancak son dönemlerde işlerin iyi ve yoğun olduğu, siparişlerin arttığı kulağıma gelen duyumlar arasında.
Teknik olarak (kısa vade de) bnm penceredeki sayımlara göre;
Yukarı hareketlerde direnç noktaları sırasıyla 2,29-2,34- 2,37/2,38 (ana hedef noktası) - 2,47
Aşağı hareketlerde destek noktaları sırasıyla 2,20-2,15 (ana destek noktası) - 2,09 - 2,01
2,20 seviyesinde destek bulan tahtada kısa vadede 1.hedef noktası olarak 2,29 lara doğru bir hareket görülebilir. Ardından ana ve 2.hedef noktası 2,37-2,38 aralığı gözüküyor. Eğer bu noktada yükseliş hacimle desteklenirse 3. hedef noktası olarak 2,47 izlenebilir.
Aşağıda 2,15 noktası hem yatay hem de düşey trend çizgisinin kesiştiği nokta olarak gözüküyor bnm sayımlarda. 2,15 ya da 2,09 altı stop loss noktası olarak düşünülebilir.
Yatırım tavsiyesi değildir.

SNGYO Analizi-2


Alıcıların bu aralar fazla istekli olduğundan dolayı yukarı yeni zirve hareketleri görebiliriz. Bu yüzden SNGYO teknik analizi aşağıdadır.
Son kapanışını 4,26 seviyesinden gerçekleştiren SNGYO tahtasında gün içi ağırlıklı ortalama 4,17 den gerçekleşmiş.
Bnm penceredeki sayımlara göre:
Yukarı hareketlerde direnç noktaları sırasıyla 4,26-4,30-4,34-4,44 (ana hedef noktası) - 4,68 (2.ana hedef noktası)
Aşağı hareketlerde destek noktaları sırasıyla 4,14-4,10-4,00-3,92-3,80.
4,26 bgn şöyle bir yoklandı. 4,28 satış görülmesine rağmen 4,28 gösteremeden, hmn satış yedi. Ben yrn 4,30 üzerinde açılış bekliyorum. İlk iki direncin çok sorun yaratmayacağını düşünüyorum. Ancak 4,34 biraz sert gibi, ancak trend çizgilerine baklırsa 4,44 lere doğru zirve denemesi görebiliriz.
Aşağıda 4,14 altına inerse bnm sayımlara göre 3,80 hedef konuma gelir. Bu yüzden 4,14 düşüş trendinin bu aralar kestiği izlenmesi gereken önemli bir nokta.
Yatırım tavsiyesi değildir.

SNGYO Analizi Gerçekleşti [$€]


SNGYO analizi gerçekleşti. En son 3,84 seviyelerinden al veren tahta. Önündeki dirençleri tek tek kırıp ana hadef noktasına ulaştı. Kar marjı Yaklaşık %11 kadar oldu. Daha önce gerçekleştirilen bu analiz aşağıdaki linktedir.

http://downbothflanks.blogspot.com/2009/08/sngyo-analizi.html

19 Ağustos 2009 Çarşamba

Ya Tutarsa (Uefa)


Geçen hafta TSL 2.hafta iddaa önerilerinde ya tutarsa iş başındaydı.
Bu haftada da istekler bu yönde. İzleyelim görelim.

18 Ağustos 2009 Salı

KLMSN Analizi Gerçekleşti [€$]

Hafta başında KLMSN analizini paylaşmıştık. İlgili analiz aşağıdaki linktedir.
http://downbothflanks.blogspot.com/2009/08/klmsn-analizi.html

6,10 dan 6,85 lere varan bir yükseliş yaşadı. Kar marjı %12,2 oldu. Değerlendirenlere afiyet olsun.

Beşiktaş - Antalya Değerlendirmesi


Seyircisiz maçın tadı yok. Beleş tepe taraftarı da olmasa hakkaten BJK deplasmanda oynamış gibi olacaktı. Saha da gereksiz gereksiz yansıma sesleri... Atmosfer olmadan maça da konsantre olunmuyor.
Beşiktaş, maç boyunca zorlandığı Antalya maçında 70 lerden sonra atılan goller ile siftah yaptı.
Beşiktaş genel olarak geçen seneye yakın bir futbol oynuyor. Rakibi boğamıyor, işi biraz şansa bırakıyor, ara ara savunmada çok açıklar veriyor. Adam adam değerlendirme yapmak gerekirse;
Hakan: çok kritik bir top gelmedi kaleye. Yan toplarda başarılı kararlı çıkışlar yaptı, topu oyuna sokmada defans ile problem yaşaması hoş değil.
Erhan: Bugün gayet iyiydi, ileriye oldukça destek verdi. İkinci yarı ofansif çıkışları azalttı.
İbrahim Üzülmez: Geçen seneye göre çok form düşüklüğü gördüm. İbrahim 'in çok ısınması lazım daha.
Ferrari: Bugün kritik müdahaleleri vardı. Defans bloğuna güven veren bir isim, ancak oyun kurma yönü o kadar iyi değil.
Sivok: Ferrari'nin kaymağını yiyor. Bence İbrahim Toraman Ferrari yanına monte edilmeli.
Fink: Tam görev adamı, ara ara ofansa destek verip tehlikeler yaratabiliyor. 2. yarı oyundan çabuk düştü. Bunu fark eden hoca Uğur'a yer verdi ki hacanın oyuncu değişiklikleri ardından BJK'ya olumlu bir hava geldi. BJK'nın ilk golünde Uğur İnceman'ın payı büyük.
Ernst: Buz adam. her zamanki gibi çok iyi oynuyor. hep ortalamanın üstünde oynuyor. Ernst Beşiktaş'ta en sevdiğim adam.
Tello: çok koştu, çabaladı. BJK'da 10 numaraya en büyük aday. Frikikten attığı gol dışında 2 tane de çok tehlikeli şutu var kaleye.
Nihat: Geçen maçlara oranla daha istekliydi, gelecek haftalar için umut verdi. BJK'nın Nihat'a çok ihtiyacı olacak.
Bobo: Hiç beğenmedim. Transferi kesin gibi. Güle güle bobo diyorum. Tam isabet oldu senin transferin.
Nobre: Her zaman presleri ve hava toplarını pozitif yetlere indiren bir oyuncu olarak belirttiğim Nobre bu maçta eski performansından çok uzaktı. Hoca, form düşüklüğünü fark etmiş olacak ki yerine Holosko'yu soktu. Holosko'da doğru yerde doğru vuruşu yapıp BJK'ya nefes aldırdı.
Derbi maçını görmeden çok kesin konuşmak doğru olmaz. Ancak BJK'nın hazırlık maçları dahil tüm maçlara baktığımızda Şampiyonlar Ligi hayal gibi gözküyor. Umarım kolay takım çeker BJK. Bunun dışında GS ve FB çok çok güçlü bu sene... Özellikle ofans hattında çok güçlü bu takımlar. Uzun süre Fb ve GS top çekebilir.

SNGYO Analizi


Son kapanışını 3,84 seviyesinden gerçekleştiren hisse tam düşüş trendinin kestiği noktadan kapanmış. 6 aylık bilanço verilerini satın alan bazı yatırımcılara göre SNGYO hedef strateji zamanları doldu ve bir miktar satış geldi, kapanış -%4 ile tamamlandı.
Bnm penceredeki sayımlara göre;
Yukarı hareketlerde direnç noktaları sırasıyla 3,94-4,00-4,08-4,14 (ana hadef noktası)
Aşağı hareketlerde destek noktaları sırasıyla 3,84-3,74-3,60-3,46 (ana destek noktası).
3,84 seviyesi kritk bir kapanış seviyesi normal şartlarda buradan geri çıkış ivmesi yakalayıp 3,94 e doğru bir hareket beklerim. Ancak bugün ağırlıklı ortalama 3,81 can sıkıcı. İzleyip göreceğiz. 3,84 altındaki kapanışlar 3,46 seviyesini hedefler, 3,84 üzerindeki kapanışlar ara dirençlerin ardından 4,14 ü hedefler diye düşünüyorum. Yatay seviye korunursa 3,84 altında ya da üstünde 4 seanslık durum takip edilmeli, ona göre posizyon verilmeli bence.
Yatırım tavsiyesi değildir.

17 Ağustos 2009 Pazartesi

KLMSN Analizi



Son kapanışını 6,10 seviyesinden yapan tahta, bilanço verisinden dolayı cuma günü oldukça hareketli bir seans yaşadı. ağırlıklı ortalama 6,38 olarak olarak gerçekleşmiş.
Bnm penceredeki sayımlara göre;
yukarı hareketlerde direnç noktaları 6,2-6,35-6,6 (ana hedef noktası)-6,9.Aşağı hareketlerde destek noktaları 5,85-5,65.
Destek noktası olarak 5,85 sağlam gözüküyor.Düşüş trendlerindeki çizgiler bu aralar 5,75 ve 5,95 kesiyor. Bu noktaların üzerinde kapanış yükselişi destekler nitelikte. Ana hedef noktası uzun vadeli trend çizgisinin kestiği 6,60 noktasıdır (kısa vadede).Verilen değerler hafta sonuna kadar geçerlidir.
Yatırım tavsiyesi değildir.

14 Ağustos 2009 Cuma

BOBO Gitmeli mi Kalmalı mı?


Evet sezon sonu itibari ile Bobo hep Avrupa'da oynamak istediğini deklare edip durdu. Başta Olimpiyakos takımı Bobo ile ilgilendi. BJK yönetimi transfer dönemini fırsat bilip Bobo'nun bonservisine yaklaşık 8 milyon € para istedi. Şimdi de Fransız St Etienne ile 5 milyon €'ya anlaşılmış.


Neyse işin özüne gelelim. Bobo gitmeli mi kalmalı mı?

Bobo hızlı, dribblingleri iyi, hava toplarında zaman zaman etkin faydalı bir oyuncu ama doğruyu kabul etmek gerekirse Milan Baros değil, Daniel Guiza değil. Belki onlardan daha savaşçı daha çok efor sarf ediyor ama golcü kimliği çok iyi değil. Kısaca gol posisyonlarında bitiriciliği iyi değil. Durması gereken yeri çok bilmiyor. Tüm bunlara rağmen dribblingleri iyi olan, hızlı oyunculara şampiyonlar liginde ihtiyaç olabiliyor. Mesela BJK'nın 2-1 yendiği bir Liverpool maçını hatırlarım. Harikalar yaratmıştı o maçta. Tek başına ileride ancak bu kadar iyi iş yapılır. Ama performans grafiği çok inişli çıkışlı. Mesela Bobo ayrılırsa Holosko bir şekilde onun yerini tutar. Ben Bobo ayrılırsa üzülmem. Genç oyuncu olmasına rağmen bundan sonra çok iyi yerlere gelebilir diyemiyorum Bobo için. Bence gitmeli... Nobre çok çok daha faydalı oluyor ofans hattında. Bazı maçlarda Bobo gibi hızlı adamlara ihtiyaç oluyor, o maçlarda Holosko'yu görevlendirirsin olur biter. BJK'nın bitiriciliği iyi forvet getirmesi lazım, 10 numarayı sallayın. Umarım Beşiktaş için en iyisi olur.


Madalyonun öbür tarafına bakarsak Bobo'yu göndermek istediklerine göre BJK yönetimi yabancı kontenjanı açmak istiyor. Bu durumda gelecek oyuncu orta saha ya da forvet Bobo'dan daha iyi bir oyuncu herhalde...

SKTAS Analizi


Son kapanışını 3,48'ten gerçekleştiren tahtada destek ve direnç noktaları aşağıda sunulmuştur.


Bnm penceredeki sayımlara göre;

Yukarı hareketlerde direnç seviyeleri 3,62-3,70-3,98 (ana hedef noktası)-4,04

Aşağı hareketlerde 3,50-3,44-3,36 (3,36 altı stop loss seviyesi olarak düşünülebilir.)

Bu arada bugün bilanço verileri açıklanacak. Bu veriler ile bir miktar hareketlenme görülebilir. Yukarıda 3,98 e doğru zirve hareketi görülebilir, aşağıda 3,36 altı stop-loss seviyesi olarak izlenebilir.Rakamlar gelecek hafta sonuna kadar geçerlidir.

YAtırım tavsiyesi değildir.

13 Ağustos 2009 Perşembe

Ya Tutarsa (TSL 2.Hafta)

Ankaragücü - Vestel Manisa: Bu sene oldukça olumlu transferler yaptı Ankaragücü. Manisa'nın yeni bir kadrosu var, bir miktar TSL'ye uyum süreci yaşacaklarını düşünüyorum. Ankara ekibini galibiyete daha yakın görüyorum.

Fenerbahçe - Sivas: Sivas geçen seneden çok uzak. Mevcut kadroyu bozdular ve yerlerine monte edilen adamlar, geçen seneki adamları aratıyor. Formda bir Fener, Sivas'ı rahat geçecektir. Sivas deplasmanda temkinli çıkacaktır. Fener, Sivas'ı açmakta ilk yarı zorlanabilir. Bu yüzden ilk yarı 0 bekliyorum. İkinci yarında Fener maçı koparır diye düşünüyorum.

Beşiktaş - Antalya: Antalya, temkinli ve sert oynuyor. Tehlikeli bir takım. Yine de BJK'nın yeneceğini düşünüyorum. Ama ilk yarı zorlanabilir. 0-0 ya da 1-1 gibi bir skor muhtemel ilk yarı için.

Kasımpaşa - Büyükşehir Bld: Kasımpaşa için konuşmak için henüz çok erken. Bu takımda uyum süreci yaşayana kadar ilk 5 hafta çok gereksiz puanlar kaybedebilir. İBB geçen seneye göre kadrosunu güçlendirdi. Bu maçta favorim İBB.

Ankaraspor - Gençlerbirliği: Ankara derbisinde Ankaraspor'un galibiyete daha yakın olduğunu düşünüyorum. Ankaraspor'da giden önemli oyunculara rağmen gelenlerde gayet iyi. İyi bir hazırlık dönemi geçirdiler. Ankaraspor'un ofans hattı dikkat çekiyor bu sene.

Kayseri - Gaziantep: Kayseri topu çok öldürüyorlar, fazla kapalı oynuyorlar. Hazırlık maçlarında bile çok az gol atıp çok az gol yiyorlar. Yalnız bu senenin en iyi ofans hatlarından biri Gaziantepspor'un. Bu maçta Antep'i iki adım daha önde görüyorum.

PARSN Teknik Analizi


Tahta son kapanışını 1,10 seviyesinden yapmış .Teknik olarak kritik bir yere gelmiş, tüm trend çizgilerinin kesiştiği yere denk geliyor. Bir hafta içerisinde yönü belli olacaktır. Ya aşağı ya yukarı.

Yükseliş trendinden destek bulursa kısa süreli güzel bir soluklanma yaşanabilir.

Bnm sayımlara göre yukarı hareketlerde direnç noktaları sırasıyla 1,11-1,17-1,23-1,28 1,28 den sonra önü açık gözüküyor.

Aşağı hareketlerde destek noktaları sırasıyla 1,10-1,08-1,05-1,01. 1,10 ve 1,08 kırılırsa geçmiş olsun. Yok yukarı anlamda 1,11 üzerine atarsa kendini tadından yenmez bi tablo ile karşılaşılabilir.
Yatırım tavsiyesi değildir.

MRSHL Analizi Gerçekleşti [$€]

MRSHL analizini aşağıdaki linkte hafta başında paylaşmıştık. 9,35'ten 10,9 a doğru bir hareket izledik. Kar marjı yaklaşık %17 civarında oldu. Analiz gerçekleşti. Değerlendirene afiyet olsun.

BJKAS'da 3 Kişiye İşlem Yasağı


Zamanında mayıs ayında yatırımcıyı şiddetle uyardık, aman dedik, dikkat edin. Dediğimiz oldu, BJKAS hisseleri 15 lerden 5 li seviyelere geldi. Olağanüstü hareketten dolayı 3 kişiye işlem yasağı verilmesi kararı verildi.
**********
Sermaye Piyasası Kurulu(SPK), Beşiktaş Futbol Yatırımları işlemleriile ilgili 3 kişi hakkında suç duyurusunda bulunacak.SPK Haftalık Bülteni'nde konu ile ilgili şu açıklama yapıldı:"Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş. hisse senedinin piyasasında 26.06.2009 – 29.06.2009 döneminde gerçekleştirilen işlemlerin incelenmesi sonucunda
A) 26.06.2009 – 29.06.2009 döneminde Beşiktaş hisse senedinde gerçekleştirilen SPKn ’nun 47/I-A-2 maddesinde tanımlanan suçun unsurlarını içeren fiilleri nedeniyle Serdar ELHÜSEYNİ, Malik ELHÜSEYNİ ve Özgür Umut ELHÜSEYNİ hakkında, SPKn ’nun 49 ’uncu maddesi uyarınca Cumhuriyet Savcılığı ’na suç duyurusunda bulunulmasına,
B) Litera Finance Inc., Serdar ELHÜSEYNİ, Malik ELHÜSEYNİ ve Özgür Umut ELHÜSEYNİ adlı şahıslar hakkında Kurulumuzun 29.06.2009 tarihli kararı ile getirilen borsalarda ve teşkilatlanmış diğer piyasalarda işlem yapma yasağının sürdürülmesine, karar verilmiştir."
Foreks Haber Merkezi


12 Ağustos 2009 Çarşamba

MRSHL İyi Bir Kar Açıkladı


Daha önceden beklediğimiz gibi MRSHL ikinci çeyrekte iyi bir kara açıkladı.
*marshall'in 6 aylik konsolİde olmayan dÖnem kari 7.150.865 tl(Öncekİ 10.225.337 tl)

http://kap.gov.tr/yay/Sorgu/SorguBil...23&paketTipi=0
MRSHL bilanço verilerine bakmak isteyenler ilgili linkten ulaşabilirler.
Bu arada belirtmek isterim ki bir önceki çeyreğe ait rakamlar:
MARSHALL`IN VERGI DAIRESINE SUNULAN 2009/3 AYLIK NET ZARARI 4,159,287 TL MARSHALL`IN 2009/3 AYLIK NET KONSOLIDE ZARARI 3,303,888 TL
Yarın tavan açarsa beni şaşıtmaz...
Yatırım tavsiyesi değildir.

The Times İnönü Değerlendirmesi

1: Westfalenstadion
Borussia Dortmund’s ground is a classic. Two huge end terraces (and they are terraces, with the use of safe standing) that fling noise down at the playing area with deafening intensity. This place was built for football and for fans to express themselves. Every European Cup final should be held here. The best atmosphere on the Continent on a game-to-game basis.





2: San Siro
The first time you see the Giuseppe Meazza stadium (to give it its correct title), it is impossible not to gasp. Lit up, it looks like a spaceship set down in suburban Milan. It could take on the Death Star and win, it’s that impressive. Inside, the stands are like cliff-faces. Those with vertigo better hope they are not on the top level. A fabulous place to watch football.




3: Anfield
Not what it was by any stretch of the imagination, but — especially on European nights — it retains the capacity to astound. Come those spring nights, the Kop gets a surge of energy and sound pounds down onto the pitch, crushing the weak-willed (Chelsea, Real Madrid, Juventus), recreating Shankly’s “Bastion of Invincibility.” For Liverpool, home advantage has just a little more edge to it.




4: Inonu Stadium
You can make a case for the Sükrü Saracoglu and the Ali Sami Yen, homes of Fenerbahçe and Galatasaray respectively, but Besiktas’s ground wins the day by virtue of its magnificent location. If they get bored, the fans behind one end can look across the Bosphorus to Asia. But their boys don’t get bored, to judge from the row they kick up. Brilliant atmosphere and a setting that’s unbeatable.
*******

İhtişamlı konumu ve göz alıcı atmosferi ile Beşiktaş'ın İnönü Stadyumu The Times Gazetesinin yaptığı Dünya'nın en iyi stadyumu sıralamasında 4. oldu.



5: Allianz Arena
If you have to build a new stadium, this is the way to do it. The architects who created the home of Bayern and 1860 Munich managed to equal the comfort level of the Emirates but also built in some atmosphere. The iconic design — like a huge, discarded car tyre — has made it a tourist attraction, too. And it lights up at night. More entertaining than some of the teams who play in it.







kaynak: http://www.timesonline.co.uk/tol/sport/football/article6789326.ece

Bir Beşiktaşlı'yı Daha Kaybettik

TV'de ‘Bizimkiler’ dizisiyle ünlenen, tiyatro ve sinema oyuncusu 67 yaşındaki Aykut Oray, film festivali için geldiği Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'nde kaldığı oteldeki odasında ölü bulundu. Beşiktaş tribünlerinin çok sevdiği bir insandı. Allah rahmet eğlesin....

11 Ağustos 2009 Salı

MRSHL Analizi-2


Ağustos ayı başında yaptığımız MRSHL analizi linktedir.
Analizi revize edelim. Biz en son 9,65 seviyesinden kapanış oludğunda analiz etmişiz. Son kapanışını 10,00 seviyesinden yapmış.
Nabız yoklama kısmen sona erdi. 10,00 seviyelerinde satıcı isteksiz gibi gözüküyor. Önümüzdeki hedeflere bakalım kısaca.Bnm sayımlara göre yukarı hareketlerde direnç noktaları 10,05-10,2-10,6-10,9-11,1.Aşağı hareketlerde 9,75-9,55-9,35 destek noktaları olarak izlenebilir.Olası güzel bir bilanço ile teknik meknik kalmaz. Hepsini silip süpürürler. Zaten bu aralar genele göre çok arkada kaldı hareketlilik devam...Yarın 1.seanta 10,05 in tekrar denenmesini ve bu sefer rahatlıkla geçeceğini düşünüyorum. Öğleden sonra da 0,1 0,1 artışlara başlar.
Yatırım tavsiyesi değildir.

SNGYO Analizi Gerçekleşti [$€]

Geçen hafta vermiş olduğumuz SNGYO analizi gerçekleşti. 4 seviyesinden sırası ile önce 4,14, sonra da 4,30 a kadar fiyatı ilerleyen senet belirttiğimiz noktadan döndü. Değerlendirenlere afiyet olsun.

ALGYO Analizi Gerçekleşti [$€]


Geçtiğimiz hafta yaptığımız fiyat analizleri gerçekleşti. Yapılan analiz alttaki linkte sunulmuştur.
http://downbothflanks.blogspot.com/2009/08/algyo-analiz-2.html
Daha önce belirtmiş olduğumuz gibi 8,75 seviyesinden destek bulan senet, 8,85'te bir miktar zorlanmış ve 9,00 seviyesinin geçilmesi ile direk kısa sürede bahsettiğimiz olduğumuz noktayı[9,5] denedi. değerlendirenlere afiyet olsun.

İddaa da Tutan Kuponlar Burada

Banko Kupon
363 Gaziantep-GS 2 1.55------------ok
370 BURSA- KASIMPAŞA 1 1.3--------ok
257 SİVAS- TRABZON 02 1.3---------ok
375 DEN-FB 2 1.45--------------------ok
toplam oran:3.8
Sistem Kupon
sistem:3-4-5 ( zarar ettik ama zararın neresinden dönülse kardır.)
363 gaz-gs 2 1.55---------------------ok
257 siv-ts 2 2.3----------------------ok
371 gen-kay 0 3.0------------------ok
372 man-esk 2 2.5-----------------xxx
255 ant-ankaraspor 0 3.2----------xxx-son dakika da gittti

10 Ağustos 2009 Pazartesi

Arda Turan Dünya Yıldızı Olabilir


Dün oynanan Gaziantep- Galatasaray maçında her zamanki gibi Arda'ya gıcık oldum. Dün Rijkaard Arda'yı oyundan alırken hakem şu taraftan çık dedi, o hocayı kayde almayıp diğer taraftan çıktı. Hoca da kartına başvurdu. Açık söylemek gerekirse Arda hala kariyerinin farkında değil bence, kariyerinin farkında ise çok şımarık hareketler yapıyor. Arda çok iyi oynuyor, Türk futboluna çok şey kazandırıyor, ama tam bir futbolcu değil bana göre.
Adnan Polat'ı kutluyorum, dün durumun farkına varmış ve müdahele etmiş. Adnan Polat'ın Arda'ya mesajını aynen aktarıyorum.
Ligtv internet sitesinin haberine göre "Öncelikle seni tebrik ediyorum. Mükemmel oynadın. Ancak bu genç yaşında sana verdiğimiz sorumluğun,Galatasaray kaptanlığının gereklerini yerine getirmelisin. Hakem kararlarına itiraz etme. Arkadaşların tatsız diyaloglara girerlerse kaptan olarak onlara engel ol. Maçın sonunda sahaya girmen de hoş değildi. Bu takımın hem kaptanı, hem de yıldızısın, diğer arkadaşlarına örnek olmanı bekliyoruz. Herkes seni futbolun nedeniyle konuşmalı"
Kaynak: ligtv
Eğer Arda bu konuşmadan ders çıkarır ve olgunlaşırsa eminim kaliteli futbolu ve düzelmiş karakteri ile Dünya'nın en iyi 10 futbolcusu arasına girecektir. Hiç şüphem yok. Ancak aynı zihniyetle giderse Türkiye'de ilk 10 ile yetinmesini bilecek.

8 Ağustos 2009 Cumartesi

Beşiktaş TEMEL Değerlendirmesi





Beşiktaş 2009/2010 yılı ilk puan kaybını ilk maçta yaşadı. İBB maçını fazla konuşmak istemiyorum. İki-üç satır bir şey yazacağım. Beşiktaş, iyi oynamadı. Geçen seneki şansını aradı ama bulamadı. Futbol-taktik anlamında BJK için konuşmak henüz çok erken. En az 4-5 maç izleyelim, öyle adam akıllı değerlendirelim. Bu yüzden ben şu oyuncu çok kötü, Mustafa Hoca onu yapmamalıydı, bunu yapmalıydı diyemem şu an. Bir miktar izleyelim, sonra değerlendireceğiz elbet.
**************************************************
Bir de kısaca İbrahim Akın'ın golünden bahsedelim. Bu golü Beşiktaş yediği için çok utandım. Gol de her şey ters. Kaleci bile ters köşeye yatıyor. BJK, böyle bir gol yiyorsa Şampiyonlar Ligi'nde işi zor. Olası bir Barcelona maçında İbrahimovic, BJK defansı arasında o bireysel yeteneği ile şov yapar, uyarmadı demeyin. İbrahim Akın'ın golünde suçlu çok, BJK'lı futbolculara tek diyeceğim biraz profosyonel olun. Mahallede oynamıyorsunuz!
***************************************************
Şimdi Beşiktaş'ı temel değerlendirmemize geçelim:
Bir takımın başarısında iç ve dış etkenler vardır. İç etkenler: takım içindeki oyuncuların kalitesi, taktik, yönetim, teknik hoca... saymakla bitmez. Dış etkenler: Medya, rakiplerin durumu... v.s.
Beşiktaş geçen sene sizce hangi etkenlerden şampiyon oldu?
Benim pencereden görünenler şunlar:
Beşiktaş geçen sene ilk devreyi iyi bir tablo ile kapamadı. 2. devre itibari ile sürekli kazanmaya başladı ve şampiyonluk geldi. Bu durumda bizim o sürece bakmamız daha doğru olacaktır. Zaten taraftarlarda 2. devre ile gelen değişikliğin farkında olacak ki daha çok ilgi göstermeye başladı takımına...
***************************************************
Beşiktaş'ın geçen sene şampiyon olmasına sebep olan ana iç ve dış etkenler:
- Fabian Ernst
- Yusuf Şimşek
- Mustafa Denizli
- Taraftarın inancı ve desteği
- Şans faktörü
- GS ve FB'nin geçen sene kötü oluşu.
Bu sene Fabian Ernst var, Yusuf Şimşek var, Mustafa Denizli var, Taraftarın desteği ve inancı her zaman var. Geriye kaldı iki ana faktör: Şans faktörü ve GS/FB nin durumu.
Şans faktörü kumardır, işi şansa bırakmadan çok iyi oynamak lazım. Geçen sene çok şanslıydık, 2-3 maçı şansımızın yanında olduğundan kazanmıştık. Mesela geçen seneki şansımız olsa dün İBB maçını BJK kazanırdı. 6 pas içerisinde o kadar posizyon var ki kaç tanesi defansa çarptı. Bu şans faktörü önemli ve çok dengesiz bir dış etken. Tek diyeceğim Beşiktaş bu sene sana bol şans diliyorum.
Rakiplerin durumuna bakarsak bu sene oldukça kuvvetli ve iddialılar. Eminim ligin sonuna kadar yarışı bırakmayacaklar.
***************************************************
Neyse gelelim işin özüne; geçen seneki birçok olumlu faktör hala yanımızda, dolayısı ile bu sene yine ligin en büyük favorisi Beşiktaş. Beşiktaş mevcut kadroda iyileştirmeler yaptığı için Şampiyonlar Ligi'nde tutunur bu sene. Rakipler belli olsun, puan değerlendirmesi de yapacağız.
Beşiktaş mevcut kadroyu bozmadan mantıklı takviyeler yaptı. Cisse yerine Micheal Fink çok faydalı bir değişiklik. Defans bloğuna Ferrari gibi bir ismin yerleştirilemesi benim kalbimdeki umut ışığınının köklerini daha da yeşertti. İbrahim ile çok iyi defans bloğu oluşturacaklarına hiç şüphem yok. Nihat transferi zamanla ısınacak. Duran toplarda Nihat Kahveci her zaman tehlikelidir. Beşiktaş'ın bu sene duran toplarda çok tehlikeli olacağını düşünüyorum. Erhan ile İsmail Köybaşı hakkında konuşmak için erken ama İsmail'in kalitesini Gaziantep'ten biliyorum. Oldukça faydalı olacak bir isim. Kısaca mevcut kadroyu güçlendirdik. Bu sene Beşiktaş taraftarları TSL'de içlerini rahat tutsun. No problema! Şampiyonlar Ligi'nde bir miktar endişelerim var. Belki yapılacak ünlü bir transfer bu endişeleri bir miktar törpüler.
Herkese iyi hafta sonları dilerim...