30 Aralık 2009 Çarşamba

GARAN Teknik Analiz




GARAN bu aralar kritik yerlerden işlem görüyor. tahtadaki yön kendi yol haritanızda indikatörlerden biri olarak değerlendirilebilir.

Bnm peceredeki sayımlara göre;

Dirençler 6,15-6,35/6,40-6,50/6,55

Destekler 6,00-5,70-5,45


6,15 geçilirse kısa sürede 6,5x li değerlere doğru bir yükseliş gözlenebilir, bu durumda IMKB100 2009 yılının pikini yapabilir.6,00 altındaki kapanışlar 5,70 leri hedefler.


Not: Verilen rakamlar bir hafta için geçerlidir.


Yatırım taviyesi değildir.

2010 Yılı Ekonomi Bazı Temel Riskler

2010 yılına giriyoruz ve ekonomik gelişmelerin nasıl bir seyir izleyeceği merak konusu... Bazılarına göre kriz bittinin sinyallleri ilk iki çeyrekte kendini gösterecek. Bazılarına göre ise belirsizlik uzun süre devam edecek ve dalgalanmalar sürecek. Tabi bu çerçevede ileriye dönük bazı riskleri değerlendirmek yatırımcı açısından kaçınılmaz. Neticede içeride 2010 yılı içerisinde elle tutulur bir beklenti yok. Piyasalar beklenti ister, beklenti yoksa risk iştahı kabarır ve insan piskolojisini ters etkileyebilir. Sonu hüsran olur!

2010 Yılında İçerde Ekonomiyi Etkileyebilecek Bazı Temel Riskler

- İşsizlik oranın çok yüksek olması !! (Gerçekten büyük sorun)

- Erken seçimin zaman zaman gündeme gelecek olması!

- Anayasa mahkemesinde akp dosyasının yeniden gündeme gelmesi durumu!

- Faizlerin yükselmemesi gibi bir lüks yok!! (küresel ekonomide faiz oranlarının yukarıya doğru dönmesinin beklendiği bir yılda hazine 2010 yüksek borçlanmaya devam edecek ve vade uzatacak. Dünyada izlenen düşük faiz politikası ile kontrol edilmesi güç bir para havuzda dolaşıyor. Enflasyon büyük tehdit… dolayısı ile geniş pencerede enflasyon artışı veya artış ihtimalinin gündemde olması faizi tetikleyecek.)

- Faiz yükselince mali sektör karlılığı düşecek!! (lokomotif sektör gelirleri azalacak)

- IMF anlaşması şu an fiyatların içine yansımış durumda!

- Büyük çerçevede dünyada stagflasyon riski ve gelişmekte olan ülkelere dalganın sıçraması.

Yatırım tavsiyesi değildir.

İstatistikler 'Borsada Düşüş Olacak' Diyor

İstatistikler 'borsada düşüş olacak' diyor

Türkiye ekonomisinin yüzde 3,4 oranında daraldığı 1999 krizinde İMKB-100 Endeksi yüzde 585 yükseldi. Buna karşılık büyümenin yüzde 6,8 olduğu 2000 yılında ise borsa yüzde 32 düştü. 2000 yılındaki büyüme, krizdeki dip noktaya göre ise yüzde 10'a ulaşmıştı. Türkiye'nin yüzde 5,7 küçüldüğü 2001 krizinde ise İMKB'deki yükseliş yüzde 46 oldu. Fakat, ekonominin yüzde 6,2 büyüdüğü 2002'de ise borsa yüzde 25 düştü. Borsa, ekonominin küçüldüğü hiçbir kriz yılında, krizden çıkış beklentisini satın alarak düşmedi. Son 10 yıl içerisinde yaşadığı büyük düşüşleri, krizden çıkış zamanında gerçekleştiren İMKB için 2010 yılı da bu istatistiki veriler ışığında zor geçecek. 2009 daralma beklentisi yüzde 6 olan Türkiye, 2010'da ise yüzde 4 oranında büyürse, krizin dip noktasına göre yüzde 10 büyüyücek. Fakat, bu beklentiyi kriz yılında satın alıp fiyatlayan borsa ise, "istatistiklere" göre, 2010'da aynı coşkuyu yaşamayacak. 2008 yılında borsada yaklaşık 3 milyar dolarlık satış yapan, bu yıl ise 1.6 milyar dolarlık net alıma geçen yabancıların önümüzdeki yıl sergileyeceği tavır piyasanın yön tayininde etkili olacak. Ayrıca, krizin etkilerinin azalmasıyla birlikte reel sektör şirketlerinin bilanço performansı ve faiz indirimlerinin durmasının ardından 2009'da bonodan yüklü miktarda kâr eden bankaların 2010'da izleyeceği yol haritası da piyasada belirleyeci olacak.

Kaynak: http://www.referansgazetesi.com/habe...44&KTG_KOD=228

Yatırım tavsiyesi değildir.

28 Aralık 2009 Pazartesi

SNGYO Teknik Analizi


Hafta başında iyi bir prim yapan tahta hafta sonuna doğru bir miktar aşağı gevşedi ve son kapanışı 2,31 den gerçekleşti.
Bnm penceredeki sayımlara göre;
Direnç noktaları 2,39-2,45-2,48
Destek noktaları 2,30-2,24-2,21
Not: verilen rakamlar bir hafta için geçerlidir.
Yatırım tavsiyesi değildir.

IMKB100 Haftalık Teknik Analiz (28.12.2009)

Geçtiğimiz hafta 50138 den 51660 lara kadar bir yükseliş gerçekleşti. Kısaca %3 lük bir yükseliş oldu. özellikle 511xx seviyesinin geçilmesi ve endeks seviyesini bahsettiğimiz seviyenin üstünde kalması pozitif. Geçtiğimiz hafta 511xx seviyesinin üstünde tutma çabası vardır. Haftanın son iki işlem gününde christmas tatili sebebiyle oldukça düşük işlem hacimleri gerçekleşti. Bu hafta da benzer bir haftanın olması beklenebilir. Kontrolün daha çok yerlide olduğu, hatta çarşambadan sonra zayıf işlem hacimleri v.s. olacağını söyleyebiliriz.Haftalık analiz için bir miktar karaladım. Rafa kaldıracağımız değerleri paylaşalım.
Bnm penceredeki sayımlara göre;
Yukarı hareketlerde direnç noktaları sırasıyla 517xx-525xx-532xx-540xx
Aşağı hareketlerde destek noktaları sırasıyla 513xx/512xx-507xx-505xx-501xx-499xx-490xx
513xx üstündeki kapanışlarda ilk hedef noktası 525xx olarak dikkat çekiyor. Bu seviyenin geçilmesinin bir hayli zor olacağını düşünüyorum. Bu nokta hacimli geçilirse 540xx li seviyelere kadar zirve denemesi görebiliriz.513xx altındaki kapanışlarda 505xx hedef konumda olup bu seviyenin tutunamaması durumunda 499xx/501xx lere kadar bir gevşeme görebiliriz.
Not: Verilen rakamlar bir hafta için geçerlidir.
Yatırım tavsiyesi değildir.

27 Aralık 2009 Pazar

Yabancı Futbolcular Everytime in

Ligin ilk yarısındaki istatistiklere göre yabancı futbolcular yerlilerden daha başarılı oldu. Süper Lig'in en çok gol atan oyuncuları ve en az gol yiyen kalecilerin çoğunluğu yabancı futbolcular.

Süper Lig'de tamamlanan ilk yarı sonunda, doğru seçilmiş yabancı futbolcuların takımlarını sırtladıkları görülüyor. Bu gerçeği sayısal veriler açıkça ortaya koyuyor: İlk 7 sıradaki takımların başarısında yabancıların rolü oldukça yüksek. Ayrıca gol krallığı yarışmasının ilk 15'inde 13 ithal isim bulunurken en az gol yiyen takımların kalelerini de Türk sıfatı taşımayanlar koruyor. Kalesinde yerli bir isme yer verip, az gol yiyen takımlarda ise savunmadaki yabancılar başarılı performanslarıyla öne çıkıyor. Bu konuda hatalı tercihler yapan kulüpler ise sportif başarıyı yakalamada ciddi sıkıntılar yaşıyor.

45 ülkeden geliyorlar
Süper Lig'deki 18 kulüp(*), bu sezon itibariyle 45 ülkeden 127 yabancı futbolcu aldı. Yabancı tercihlerinde, toplam 27 oyuncuyla Brezilyalılar ilk sırada. Pele'nin vatandaşlarına en çok ilgiyi 6'şar oyuncuyla F.Bahçe ve G.Antep gösterirken Sambacılara kapılarını kapatan 4 kulüp (Eskişehir, Kayseri, Diyarbakır, Sivas) var. Sıralamada Brezilyalıları Kamerunlular (9) ve Arjantinliler (8) izliyor. Yabancıların kıtalara göre dağılımında ise Avrupa zirvede. 18 Avrupa ülkesinden 43 isim ülkemizde top koşturuyor.
Süper Lig'de ayrıca 41 G.Amerikalı, 33 Afrikalı forma giyiyor. Geçmişe oranla Sırbistan, Romanya, Hırvatistan'dan gelen oyuncu sayısında gözle görülür bir azalma olurken maliyetleri makul seviyedeki Afrikalılara ve profesyonellikleriyle baş ağrıtmayan Avustralya ve İskandinavlara rağbet artıyor.
Takımlarında forvet oynayan yabancılar, çok başarılı bir 17 haftayı geride bıraktı. Öyle ki gol krallığının ilk 15 basamağındakilerin 13'ü yabancı! Ayrıca 17 takımın 13'ünde de en çok fileleri havalandıranlar ithal isimler. Kayseri'nin gol yollarındaki etkili ismi Kongo asıllı Portekizli Makukula, attığı 13 golle zirvede. Kewell, Alex, Guiza, Bobo gibi Süper Lig'in marka golcülerini geçen 1981 doğumlu Makukula, Kayseri'de kiralık statüsünde yıllığı 600 bin liraya oynuyor. "Kulüpler artık araştırma yapmadan yabancı oyuncu almıyor. Bunun için de hata payları geçmişe oranla daha düşük oluyor" diyen oyuncu menajerlerinden Ogan Tarhan, "Başta Kayseri'nin Portekizlisi olmak üzere forvetteki yabancılar gol yollarında etkili olunca, kulüpler de bu tür oyuncuları daha fazla talep etmeye başladılar" diyor.

Kale de yabancı ellerde
Süper Lig'deki başarılı yabancılar, forvettekilerle sınırlı değil. Kaleleri emanet alan yabancı kaleciler de belki bir parça paradoksal bir ifade olacak ama forvettekiler kadar başarılılar! Tam 9 takımın file bekçiliğini ithal isimler yapıyor. Ligin en golcü futbolcusunu kadrosunda bulunduran 4. Kayserispor, ligin en az gol yiyen 2. kalecisine de sahip. Türkiye'ye 2000'de gelen 36 yaşındaki Kamerunlu Suleymanou, 17 maçta kalesinde sadece 13 gol gördü. İlk yarıda Bursaspor'un 34 yaşındaki Bulgar kalecisi Ivankov ile Eskişehir'in 32 yaşındaki Hırvat kalecisi Ivesa da Suleymanou kadar iyi bir görüntü çizerek, takımlarının az gol yemesini sağladı. Beşiktaş ve F.Bahçe gibi kalesinde yerli isimlere yer veren takımlar ise savunma bölgesinde kullandıkları doğru yabancı (BJK: Ferrari/Sivok; FB: Lugano/Bilica) tercihleriyle az gol yedi.
Doğru yabancı oyuncu tercihinde bulunanlar olduğu gibi bu konuda yanlış adımlar atanlar da yok değil. Örnekse, Kasımpaşa sezon başında kadrosuna kattığı 8 yabancıdan sadece 2'sini (Moritz ve Keller) verimli kullandı. Diğer 6 isim (**) sezonun büyük bölümünü arkadaşlarını izleyerek geçirdi. Ortaya çıkan bu durumun en önemli nedeni, 5. hafta sonunda yaşanan teknik direktör değişikliği. Ara transfer döneminde Yılmaz Vural, kullanmadığı yabancılarla yollarını ayırıp, yerlerine yenilerini almaya çalışacak. İlk yarı itibariyle en fazla yabancı oyuncu (14) kullanan takım ise 17 haftada sadece 17 puan toplayabilen Ankaragücü oldu! Başkentliler, küme düşürülen Ankaraspor'un 5 yabancısını kadrosuna dahil edip, sezon başında aldığı 6 yabancıyla yollarını ayırdı! (***) Yabancı oyuncu sirkülasyonu Ankaragücü'nün performansına olumsuz yansıdı. Son 2 yılın flaş takımı Sivas ise yabancı oyuncu bulma konusunda ciddi sıkıntılar yaşayınca, ilk yarının büyük bölümünü yerlilerle oynayıp, ligin dibine demir attı.

İlk yarı itibariyle ortaya çıkan tablo, "Doğru seçilmiş yabancılarla sportif başarı yakalanabiliyor" şeklinde özetlenebilir. Bu noktada cevap bekleyen en önemli soru ise "İhtiyaca cevap veren ve yerli futbolculara göre daha ucuz olan yabancılarla Anadolu takımlarından bir tanesinin, sezon sonunda 3 büyüklerin önünde mutlu sonu yakalayıp yakalayamayacağı." 24 Ocak'ta başlayacak 2. yarı maçları bu sorunun cevabını verecek.


(*) Araştırmaya Ankaraspor da dahil edilmiştir.
(**) Bu isimlerden Arjantinli Diego Ruiz'in sözleşmesi sezon içinde feshedildi.
(***) Bir takım kadrosunda en fazla 8 yabancı bulundurabiliyor.


Süper Lig'in yabancıları




Gol krallığı sıralaması

Futbolcu
Ülkesi
Kulübü
Gol sayısı


Aziza Makukula
Portekiz
Kayserispor
13
Harry Kewell
Avustralya
G.Saray
9
J.C. De Silva de Souza
Brezilya
G.Antepspor
9
Andre Moritz
Brezilya
Kasımpaşa
7
Shabani Nonda
Kongo
G.Saray
7
Alex
Brezilya
F.Bahçe
7
Gustavo Coleman
Arjantin
Trabzonspor
7
Daniel Guiza
İspanya
F.Bahçe
7
Kahe
Brezilya
G.Birliği
6
Mustafa Peklemek
Türkiye
G.Birliği
6
Bobo
Brezilya
Beşiktaş
6
Franco Cangele
Arjantin
Kayserispor
5
Michael Jedinak
Avustralya
Antalyaspor
5
Andres Mendoza
Peru
Diyarbakıspor
5
Cenk İşler
Türkiye
Kasımpaşa
5
Milan Baros
Çek Cum.
G.Saray
5


kaynak: http://www.referansgazetesi.com/haber.aspx?HBR_KOD=134603

24 Aralık 2009 Perşembe

TAVHL Teknik Analizi


TAVHL geçtiğimiz günlerde para girişinin gözlemlendiği bir senet. Son kapanışını 4,70 seviyesinden gerçekleştiren tahtada destek ve direnç seviyeleri aşağıda sunulmuştur.
Dirençler 4,70/4,72-4,88-4,92-5,14
Destekler 4,60-4,46
Yukarıda 4,72 üstündeki kapanışlar 4,92 yi hedefler, altındaki kapanışlar 4,46 yı hedefler diye düşünüyorum.
Not: Verilen rakamlar bir hafta için geçerlidir.
Yatırım tavsiyesi değildir.

23 Aralık 2009 Çarşamba

KLMSN Teknik Analizi


Son zamanlarda hacim daralması gözlenen senette alıcı da satıcı da isteksiz görünüyor. Bir miktar üzerinde karaladık çizdik.
Bnm penceredeki sayımlara göre;
Yukarı hareketlerde direnç noktaları sırasıyla 6,00-6,15-6,30
Aşağı hareketlerde destek noktaları sırasıyla 5,75/5,80-5,65-5,50
Tahtanın aşağısı bir miktar sağlam duruyor. 5,65 ve 5,50 ana destek noktaları olarak dikkat çekiyor.
yukarıda 6,15 birincil hedef seviyesi olarak görünüyor.
Not: Verilen rakamlar önümüzdeki iki hafta için geçerlidir.
Yatırım tavsiyesi değildir.
YASAL UYARI : Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

SNGYO Teknik Analizi


2,36 seviyesinden dönüp, 2,30/2,31 seviyesinden destek bulan SNGYO hisseleri kapanışa doğru yoğun alımlara maruz kaldı.
Bnm penceredeki sayımlara göre;
Yukarı hareketlerde direnç noktaları sırasıyla 2,40/2,41-2,47
Aşağı hareketlerde destek noktaları sırasıyla 2,34/2,35-2,30-2,22
Not: Verilen rakamlar bir hafta için geçerlidir.
Yatırım tavsiyesi değildir.
YASAL UYARI : Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

PARSN Teknik Analizi


Geçen hafta 1,17 seviyesinden 1,25 seviyelerine sıçrayan tahta yaklaşık %7 prim yapmış durumda. Üzerinde çizip karaladık bir miktar.
Bnm penceredeki sayımlara göre;
Yukarı hareketlerde direnç noktaları sırasıyla 1,28-1,30-1,34-1,36-1,41
Aşağı hareketlerde destek noktaları sırasıyla 1,24-1,20-1,17
Yukarı hareketlerde 1,28/1,30 aralığı sağlam duruyor, eğer hacimli geçilirse 1,40 seviyelerine doğru zirve denemesi görebiliriz.Aşağı hareketlerde 1,24 aşağı kırılırsa 1,17 lere kadar geri çekilme yaşanabilir. 1,20 ve 1,17'nin kısa vadede güçlü görünümü mevcut.
Not: verilen rakamlar bir hafta için geçerlidir.
Yatırım tavsiyesi değildir.
YASAL UYARI : Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

21 Aralık 2009 Pazartesi

SNGYO Analizi Gerçekleşti [€$]


SNGYO analizi gerçekleşti. Geçtiğimiz hafta 2,19 seviyelerinden destek bulan senet bgn 2,37 noktasına kadar yükselişini gerçekleştirdi. Değerlendirenlere afiyet olsun...
Geçtiğimiz haftalarda yaptığımız analiz aşağıdaki linktedir.

ENKAI Analizi Gerçekleşti [$€]

ENKAI analizi gerçekleşti. 6,00 seviyelerinden 6,60 yükselen senet birincil hedefini tamamladı. Analiz gerçekleşti. Değerlendirene afiyet şeker olsun...

IMKB100 Haftalık Teknik Analiz (21.12.2009)


Geçtiğimiz hafta 49200 seviyelerinden 50900 seviyelerine doğru bir yükseliş hareketi gördük. Ardından sert direnç noktalarına gelen endeks bir miktar satış yedi ve belirttiğimiz destek ve direnç noktalarının ekmeğini yedik Bu hafta gerçekleştirdiğimiz analize göre geçen hafta içinde revize ettiğimiz rakamlar arasında paralel bir görüntü mevcut.
Bnm penceredeki sayımlara göre;
Yukarı hareketlerde direnç noktaları sırasıyla 505xx-509xx-511xx-515xx-525xx
Aşağı hareketlerde destek noktaları sırasıyla 487xx-491xx-497xx-501xx
Yukarı hareketlerde 509xx/511xx denemesi bu hafta görebiliriz. Bu aralığın geçilmesi bir hayli zor gözüküyor. Bu seviyenin geçilmesi durumunda 525xx lere doğru zirve denemesi görebiliriz.
Aşağı hareketlerde ilk etapta destek noktası 497xx olarak sağlam duruyor, bu noktanın aşağısına sarkma durumunda 491xx hedef konuma gelir. Bu destek noktasının çalışıp/çalışmaması endeksin yönünü tayin eder diye düşünüyorum. 497xx civarında gün sonu kapanışı ve ardından bir yükseliş dinamikler açısından şık olur.
Not: Verilen rakamlar bir hafta için geçerlidir.
Yatırım tavsiyesi değildir.

17 Aralık 2009 Perşembe

IMKB100 Haftalık Teknik Analiz (17.12.2009-revizyon)


Hafta başından bu yana gerçekleşen yükselişten ötürü üst rakamları revize etmek durumunda kaldık. Analizlerimi uyguladık ve çıkan sonuçları paylaşıyorum. Son kapanış 50817'den gerçekleşmiş.
Bnm penceredeki sayımlara göre;
Yukarı hareketlerde direnç noktaları sırasıyla 509xx/510xx-512xx-514xx-523xx-537xx
Aşağı hareketlerde destek noktaları sırasıyla 505xx-501xx-497xx-491xx-487xx-484xx
Yukarı hareketlerde ilk önemli nokta 51050-50950 aralığı, bu noktanın geçilmesi ve/veya en az 2 gün üzerinde kapanması durumunda bnm sayımlara göre 523xx lere doğru bir zirve denemesi görebiliriz. 523xx kritik bir nokta, yukarı atak durumunda ilk etap için pek geçileceğini sanmıyorum. Geçilirse de birilerinin acelesi vardır!! Dikkat etmek lazım.
510xx altındaki kapanışlarda aşağıda ilk hedef seviyesi 501xx olarak dikkat çekiyor. Bu noktada alışlar ile destek gelmez ise 491xx seviyelerine doğru bir dip denemesi görebiliriz. Bnm beklentim 510xx seviyesinin üzerinde kolay kolay bir kapanış gelmeyeceği ve dolayısı ile hafta sonuna kadar 501xx seviyelerine kadar bir gevşeme görebiliriz.
Not: Verilen değerler bir hafta için geçerlidir.
Yatırım tavsiyesi değildir.

IHEVA Teknik Analiz



İstek üzerine IHEVA tahtasını inceledik. Aşağıda haftalık (kısa vadeli) direnç ve destek noktaları sunulmuştur.

Dirençler: 1,17-1,20-1,25-1,29

Destekler: 1,10-1,03-0,97-0,91

Not: Verilen rakamlar bir hafta için geçerlidir.

Yatırım tavsiyesi değildir.

16 Aralık 2009 Çarşamba

TSL 17.Hafta Tahminleri

17.hafta tahminlerim

12/18/2009 Beşiktaş - Bursa 2
12/19/2009 Gaziantep - Denizli 1
12/19/2009 Eskişehir - Diyarbakır 1
12/19/2009 Kasımpaşa - Manisa 02
12/19/2009 Kayseri - Antalya 0
12/19/2009 Ankaragücü - Sivas 0
12/19/2009 Galatasaray - Gençlerbirliği 0
12/20/2009 Ankaraspor - Büyükşehir Bld. bye
12/20/2009 Trabzon - Fenerbahçe 1
Herkese iyi seyirler...

14 Aralık 2009 Pazartesi

IMKB100 Haftalık Teknik Analiz


Son kapanışını 49386'dan gerçekleştiren endeks geçen hafta 508xx leri denedi ve sonra yönünü aşağıya çevirdi. Son 3 işlem gününde 499xx-487xx arasında sıkışan bir piyasa izledik. Bnm sayımlara göre 492xx üzerinde ya da altında kapnışlar son derece kritikti. Geçen haftaki son üç işlem gününe dikkat ettiyseniz, birileri endeksteki dinamiği bozmamak için son saniyelerde endeksin pik yapmasına izn verdiler ve hep kapanış 492xx'in üstünde oldu. sadece bir gün 49185'ten kapadı. Geri kalan günlerde bu seviyenin üzerinde kapanışlar oldu Birileri dinamiklerin bozulmasını istemiyor. Bu haftada biraz karaladık, çizdik bir şeyler.
Bnm penceredeki sayımlara göre;
Yukarı hareketlerde direnç noktaları sırasıyla 497xx-501xx-509xx-512xx
Aşağı hareketlerde destek noktaları sırasıyla 492xx-486xx-484xx-480xx-477xx
Yukarıda 501xx kritk bir nokta olarak dikkat çekiyor, denenmesi ve hacimli geçilmesi durumunda kısa sürede 50900 lere doğru zirve denemesi görebiliriz.Aşağıda 492xx önemli altında 2 gün kapanış olduğu/kapanış olacağı hissedildiği takdirde posizyonlar kapatılabilir. 492xx altındaki işlemlerde ilk hedef seviyesi 484xx ve ardından 480xx hedef konumda olacaktır. Aşağıda hedefte olan iki noktada kritik değerler. Kırılmaları dinamik dengeleri bozar gibi gözüküyor.
Not: Verilen rakamlar bir hafta için geçerlidir.
Tüm dostlara selamlar...
Yatırım tavsiyesi değildir.
YASAL UYARI : Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

SNGYO Teknik Analizi


Geçtiğimiz hafta 2,29 direncine takılan SNGYO hisseleri için tespit ettiğim direnç ve destek noktaları aşağıda sunulmuştur.
Bnm penceredeki sayımlara göre;
Yukarı hareketlerde direnç noktaları sırasıyla 2,24/2,25-2,28-2,39
Aşağı hareketlerde destek noktaları sırasıyla 2,02-2,08-2,14-2,18
Aşağıda satışlar hızlanırsa 2,02 hefef konuma gelir.
Yukarıda 2,28 üzerinde iki gün üst üste kapanış gerçekleşirse 2,39 hedef konuma gelecektir bnm sayımlara göre.
Not: Verilen rakamlar bir hafta için geçerlidir.
Yatırım tavsiyesi değildir.
YASAL UYARI : Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

12 Aralık 2009 Cumartesi

Dutch League Predictions

PSV Eindhoven v Az Alkmaar 0

Twente v Nac Breda 1

VV Venlo v Waalwijk 0

Heerenveen v Feyenoord 10

11 Aralık 2009 Cuma

ENKAI Teknik Analizi


ENKAI, son işlem gününde oldukça dirençli bir tablo gösteren tahta üzerinde bir miktar karalamalar yaptık. Bnm penceredeki sayımlara göre;
Yukarı hareketlerde direnç noktaları sırasıyla 6,20-6,45-6,65
Aşağı hareketlerde destek noktaları sırasıyla 5,9-5,60
Yukarı hareklerde birinicil hedef noktası 6,45 olmakla birlikte kısa sürede, ikinicil hedeflere doğru zirve denemesi görebiliriz.Aşağıda 5,90 nın altındaki kapanışlar dinamikler açısından pek hoş durmuyor.
Not: Verilen rakamlar bir hafta için geçerlidir.
Yatırım tavsiyesi değildir.

TAVHL Teknik Analizi



Son kapanışını 4,36 dan yapan TAVHL'ın grafikleri üzerinde bir miktar karalamalar yaptık.
Bnm penceredeki sayımlara göre;
Yukarı hareketlerde direnç noktaları sırasıyla 4,36-4,60-4,66-4,70-4,84-5,06
Aşağı hareketlerde destek noktaları sırasıyla 4,24-4,14-4,04

Aşağıda 4,14 ve 4,04 sağlam duruyor. Yukarıda 4,36 nın üzerinde 4,84 denemesi görülebilir.

Not: verilen rakamlar bir hafta için geçerlidir.

Yatırım tavsiyesi değildir.

10 Aralık 2009 Perşembe

Helal Olsun Sana Sinannn


H Grubu’ndaki maçta Standard Liege, evinde AZ Alkmaar ile 1-1 berabere kalırken milli kalecimiz Sinan Bolat adeta devleşti. Mücadele boyunca birçok kritik kurtarışa imza atan Sinan, 90+5. dakikada attığı golle takımı Standard’ı UEFA Avrupa Ligi’ne katılmasını sağladı.
90+5.dakikada Sinan'ın attığı golü izlemek için http://webtv.hurriyet.com.tr/category.aspx?cid=2&vid=2313&bid=1&hid=13160731

9 Aralık 2009 Çarşamba

TSL 16.Hafta Tahminleri

12/11/2009 Antalya - Galatasaray 0
12/12/2009 Fenerbahçe - Ankaragücü 1
12/13/2009 Bursa - Ankaraspor bye
12/13/2009 Diyarbakır - Kasımpaşa 0
12/13/2009 Gençlerbirliği - Gaziantep 0
12/13/2009 Büyükşehir Bld. - Kayseri 0
12/13/2009 Sivas - Eskişehir 02
12/13/2009 Denizli - Trabzon 2
12/13/2009 Manisa - Beşiktaş 0

6 Aralık 2009 Pazar

IMKB100 Haftalık Teknik Analiz


Bayramın son günü yaptığımız analizde 461xx seviyesinin öneminden bahsetmiştik. Bu nokta geçilene kadar flat kalınmasının daha risksiz bir strateji olacağını (altındaki kapanışlar 440xx işaret ediyordu), bahsettiğimiz 461xx seviyesinin geçilmesi ile posizyon alınabileceğinin sinyallerini vermiştik.
Ulusal endeks 50102'den kapandı. Bu hafta için çizdik karaladık bir şeyler.
Bnm penceredeki sayımlara göre;
Yukarı hareketlerde direnç noktaları sırasıyla 505xx/508xx-510xx-517xx
Aşağı hareketlerde destek noktaları sırasıyla 500xx-494xx-485xx-480xx
bnm sayımlara göre 494xx üzerindeki kapanışlar yükselme potansiyelini korur. bu seviyenin kırılıp/kırılmaması takip edilmeli diye düşünüyorum. Geçen hafta teknik olarak bazı kalıplar kılıfına uyduruldu. Dikkat etmek lazım! Rakamlar bizden yol haritasını çizmesi sizden...
Not: Verilen rakamlar hafta sonuna kadar geçerlidir.
Yatırım tavsiyesi değildir.

İstek Üzerine 3 Analiz

SAGYO
0,78 noktasından destek bulan tahta son kapanışını 0,81'den yapmış. grafik üzerinde bir miktar karalamalar yaptık. Fiyat hareketlerinde pek kararlı hareketler gözükmese de biz eldeki verileri paylaşalım.
Bnm penceredeki sayımlara göre;
Yukarı hareketlerde direnç noktaları sırasıyla 0,84/0,85-0,88-0,91
Aşağı hareketlerde destek noktaları sırasıyla 0,78-0,73
0,78 altındaki kapanışlar teknik olarak pek iyi gözükmüyor.
Not: verilen rakamlar önümüzdeki iki hafta için geçerlidir.
Yatırım tavsiyesi değildir.
PETKM
Son kapanışını 6,75 seviyesinden gerçekleştiren hisse ana destek ve direnç noktalar aşağıda sunulmuştur.
Bnm penceredeki sayımlara göre;
Yukarı hareketlerde direnç noktaları sırasıyla 7,00-7,40
Aşağı hareketlerde destek noktaları sırasıyla 6,75-6,35
6,75 aşağısındaki kapnışlarda 6,35 hedef seviyesi konumunda diye düşünüyorum.6,75 üzerinde ilk hedef seviyesi 7,00 olarak dikkat çekiyor.
Not: Verilen rakamlar bir hafta için geçerlidir.
Yatırım tavsiyesi değildir.
TOASO
son kapanışını 4,28 seviyesinden yapan hissenin destek ve direnç noktaları aşağıda sunulmuştur.
Bnm penceredeki sayımlara göre;
Yukarı hareketlerde direnç noktaları sırasıyla 4,28-4,54-4,72
Aşağı hareketlerde destek noktaları sırasıyla 4,16-4,08-3,96-3,90-3,70
Not: verilen rakamlar iki hafta için geçerlidir.
Yatırım tavsiyesi değildir.

SNGYO Teknik Analizi



Son bir haftada %10 un üzerinde getiri sağlayan tahta son kapanışını 2,24 noktasından yaptı. Kısa vadeli verilere göre bir miktar karaladık.
Bnm penceredeki sayımlara göre;
Yukarı hareketlerde direnç noktaları sırasıyla 2,24-2,28-2,38-2,46
Aşağı hareketlerde destek noktaları sırasıyla 2,13-2,06-2,02
Bnm sayımlardaki teknik verilere göre 2,24 kapanışı iyi olmuş. Tabi bu noktanın üzerinde kapanışlar şart, yukarı hareketler için. 2,24 üzeri kapnışlarda birincil hedef noktası 2,38 ve ardından ikincil hedef noktasına (2,46) doğru zirve denemesi görebiliriz. Önümüzdeki hafta temel harekete de oynayan oyuncular olacaktır. Geçen hafta açıklanan kampanya konut satışlarını artıracak bir etken olacaktır. 2,24 altındaki kapnışlarda ilk hedef noktası 2,13 olmakla birlikte bu noktada satışlar hız kazanırsa 2,02 lere kadar gevşeme görebiliriz.
Not: verilen rakamlar bir hafta için geçerlidir.
Yatırım tavsiyesi değildir.
YASAL UYARI : Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Predictions Holland Casino League Today

FC Utrecht - Ajax 2
Feyenoord - Groningen 1
RKC - PSV 2
NEC - Twente 1+0 (somehow I feel Twente is going to lose points today..)
Heracles - Heerenveen 2

3 Aralık 2009 Perşembe

15.Hafta TSL Tahminlerim

12/4/2009 Beşiktaş - Diyarbakır 1
12/5/2009 Kasımpaşa - Sivas 0
12/5/2009 Eskişehir - Fenerbahçe 1
12/6/2009 Ankaraspor - Manisa bye
12/6/2009 Gaziantep - Antalya 0
12/6/2009 Gençlerbirliği - Denizli 1
12/6/2009 Kayseri - Bursa 2
12/6/2009 Trabzon - Ankaragücü 1
12/6/2009 Galatasaray - Büyükşehir Bld. 1

2 Aralık 2009 Çarşamba

IMKB100 Haftalık Teknik Analiz (01.12.2009-revizyon)

Evet bayram sonrası son iki günde yaşanan sert yükselişin ardından regresyon ve Klasik TA analizlerimi revize etmek durumunda kaldım. Teknik olarak önemli bir nokta olan 461xx seviyesinin kırılmasının ardından babalar eve mallı girdiler. Kısaca bgn yaklaşık %4 lük bir yükselişin ardından kapanış 47898'den oldu.
Bnm penceredeki sayımlara göre;
Yukarı hareketlerde direnç noktaları sırasıyla 483xx-487xx-492xx
Aşağı hareketlerde destek noktaları sırasıyla 460xx-462xx-472xx-475xx-477xx

477xx üstündeki kapanışlarda 487xx denemesi görebiliriz. Dİğer direnç noktaları yukarıda mevcut.Açık söylemek gerekirse bnm analizlerde 475xx ve 477xx bgn kü analizler sonucu önem kazanmış durumda. Bu seviyelerin üzerinde kapanışlar endeksteki yükseliş potansiyelini korur diye düşünüyorum. Endeksteki sert hareket ve özellikle yoncadaki sert hareket yarın yine yükseliş teyit ediyor. ama bnm grafikler, 475xx/477xx in o kadar kolay olmadığını işaret ediyor. İzlemedeyiz...460xx aşağıda önemli bir nokta, bu noktanın altında "Cash is King" stratejisinin önem kazanacağını düşünüyorum.

Not: Verilen rakamlar hafta sonuna kadar geçerlidir.

Yatırım tavsiyesi değildir.

YASAL UYARI : Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

SARKY Teknik Analizi

Son kapanışı 2,46 dan gerçekleştiren senet üzerinde bir miktar karalamalar yaptık.
Bnm penceredeki sayımlara göre;
Yukarı hareketlerde direnç noktaları sırasıyla 2,54-2,60-2,64-2,74
Aşağı hareketlerde destek noktaları sırasıyla 2,46-2,39-2,34

2,46 altındaki kapnışlar 2,34 ü hedefler diye düşünüyorum. 2,46 üstündeki kapanışların birincil hedefi 2,64 ve ardından ikincil hedefe (2,74) doğru hareketlenme beklenebilir.

Not: verilen rakamlar bir hafta için geçerlidir.

Yatırım tavsiyesi değildir.

YASAL UYARI : Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

PARSN Teknik Analizi

Son kapanışını 1,10 seviyesinden yapan tahtanın 1,15 seviyesinin kırılmasının ardından yön aşağı olmuş. Bnm peneceredeki sayımları teknik verileri paylaşalım istedim.

Yukarı hareketlerde direnç noktaları sırasıyla 1,14-1,19-1,22-1,30
Aşağı hareketlerde destek noktaları sırasyıla 1,07-1,02-0,99-0,95

1,07 nin altında iki kapanış gerçekleşirse 0,95 hedef konuma gelir diye düşünüyorum. Yukarıda 1,14 geçilirse kısa sürede 1,22 denemesi görebiliriz. Ardından 1,30 seviyelerine doğru zirve denemesi görebiliriz.

Not: Verilen rakamlar bu hafta sonuna kadar geçerlidir.

Yatırım tavsiyesi değildir.

YASAL UYARI : Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

1 Aralık 2009 Salı

SNGYO Analizi

Son kapanışını 1,99 seviyesinden yapan SNGYO hisseleri teknik olarak kritik yerlerde seyrediyor. Bir miktar karaladık. Eldeki verileri paylaşalım.

Bnm penceredeki sayımlara göre;
Yukarı hareketlerde direnç noktaları sırasıyla 2,05-2,12-2,17-2,24-2,37
Aşağı hareketlerde destek noktaları sırasıyla 1,99-1,96-1,93-1,89

1,99/1,96 aralığı aşağı kırılmadıkça yükselme potansiyelini koruduğunu düşünüyorum. Bahsettiğim seviyenin altında ise yeni dip denemeleri görebiliriz. 1,99 üzerinde kaldığı sürece ilk hedef noktası 2,12 ve ardından bu nokta hacimli geçilirse kısa sürede 2,24 ve 2,37 lere doğru zirve denemesi görebiliriz. 1,99 altındaki kapanışlar bnm pencerede pek iyi gözükmüyor.

Not: Verilen rakamlar bu hafta sonuna kadar geçerlidir.

Yatırım tavsiyesi değildir.

YASAL UYARI : Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

IMKB100 Haftalık Teknik Analiz

Bayram tatilinin ardından piyasalar bugün itibari ile tekrar start alıyor. Bayram sırasında yurt dışında yaşanan bazı sorunlar yurt dışı piyasalarda kısa süreli bir duş etkisi yarattı. İnsanlarda satış piskolojinin ağırlık kazanmasına sebep olan Dubai Krizi piyasalarda yeni dengelerin oluşmasında bir faktör olacaktır. Yarın bunun etkilerini bizim piyasada bir miktar hissedeceğiz diye düşünüyorum.

IMKB100 grafiği üzerinde bir miktar karalamalar yaptık.
Bnm penceredeki sayımlara göre;
Yukarı hareketlerde direnç noktaları sırasıyla 454xx-458xx-461xx-471xx-481xx
Aşağı hareketlerde destek noktaları sırasıyla 448xx-439xx-433xx-426xx

Bnm sayımlara göre 461xx altındaki kapanışlar dinamik açıdan zayıf, 461xx seviyesinin üzerine çıkana kadar flat kalınmasında fayda var diye düşünüyorum. Bu seviyenin üzerine çıkılırsa ilk hedef seviyesi 471xx ve ardından kısa sürede 481xx seviyelerine doğru zirve denemeleri görebiliriz.

Aşağıda 439xx ana hedef seviyesi olmakla birlikte, bu seviyenin denenmesi ve burada tutunma hareketlerinin zayıf kalınması durumunda 426xx lere kadar bir gevşeme görebiliriz.

Not: Verilen rakamlar bu hafta sonuna kadar geçerlidir.

Yatırım tavsiyesi değildir.

YASAL UYARI : Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.