18 Haziran 2012 Pazartesi

Samet Aybaba'dan Güzel Mesajlar

Samet Aybaba, Beşiktaş camiasına hoşgeldi.
İyi ya da kötü, en azından Beşiktaş için candan görev aldığı belli. Görüşleri mantıklı. İyi bir giriş oldu. Detaylar aşağıda;

Kartal’ın yeni teknik patronu para konuşmadan önce boş mukaveleye imza atarken yöneticilere, “Maddi olarak küçülebiliriz, ancak manevi olarak daha da büyüyeceğiz” dedi.
“Yerli veya yabancı kim olursa olsun Beşiktaş formasının büyüklüğünü her futbolcu bilecek” diyerek sözlerine başlayan Samet Aybaba’nın “Yeni sezonda Beşiktaş’ın menfaatleri doğrultusunda sözleşmesinde indirim yapmayan oyuncuya zorla forma giydiremeyiz. Benim için bu formayı istemeyerek giyen oyuncu değil, fedakarlık yapacak olan futbolcu önemlidir. Zorla parası düşürülmüş ve zorla forma giydirilmiş bir oyuncudan bana hayır gelmez. Şu kalsın, bu gitsin demiyorum. Kim bu formayı giymek istemiyorsa yerli veya yabancı yollarınızı ayırabilirsiniz” ifadeleri kullandığı belirlendi.

Siyah-beyazlı futbol komitesinin, Samet Aybaba’ya her konuda destek verecekleri de vurgulandı.
‘Konu Beşiktaş’sa gerisi teferruattır’
Beşiktaş’ın yeni hocası Samet Aybaba, kalbinin hep siyah-beyazlı takım için attığını söyledi, “Tafartarımız rahat olsun. Biz buradayız” dedi.
Beşiktaş’ın yeni Teknik Direktörü Samet Aybaba, Lig TV’nin sorularını yanıtlarken, gelecekle ilgili açıklamalarda bulundu. Kulüpten ayrı kaldığı zaman kalbinin siyah-beyazlı takımla attığını söyleyen Aybaba, taraftarın içinin rahat olmasını söyledi.
İşte Aybaba’nın açıklamalarından satırbaşları:

* Üzüldüğüm zamanlar oldu. Evlatlarım ‘niye baba?’ diye soruyorlardı. Herkes görev alırken benim kulüp dışında kalmam yordu. Ben göreve geldiğim gün kızım heyecandan uyuyamamış. Bu kez de olmasaydı bir daha olmazdı herhalde.
* Atatürk’ün bir lafı var ‘Konu vatansa gerisi teferruattır’ diye bizim için de ‘Konu Beşiktaş’sa gerisi teferruattır’.
* Anlaşmadan sonra ilk kızımın yanına gittim. Sonra da Süleyman Seba’ya gittim. Duasını aldım, o da bana nasihatlarda bulundu.
* Yardımcılarıma karar vereceğim. 3 tane yardımcım olacak. Ayrıca transfer için Brezilya’ya gidecegim.
* Hazırlık programı yapmamız gerek. Yurtdışında bir kamp yapacağız. İkinci kamp döneminde 5 hazırlık maçı yapmayı planlıyoruz.
* Burada 5-10 personel arkadaş parasını almadan duruyorsa biz paramızı alıyorsak adaletsizlik vardır. Ben o parayı alamam. Böyle düşünmemiz lazım. Yoksa kopmalar olur. Burası bizim mabedimiz.

Gençlere büyük fırsat
Teknik patron Samet Aybaba, Beşiktaş’taki mesaisine bugün başlıyor. Siyah-beyazlı hoca ilk iş olarak BJK Nevzat Demir Tesisleri’ne el atacak.

Soyunma odalarından, futbolcuların yattıkları odalara kadar tesislerin her köşesini gezecek olan Samet Aybaba, Ümraniye’de adeta kampa girecek. Çalıştırdığı takımlarda alt yapıdan çıkardığı yetenekli gençlerle tanınan Aybaba, Beşiktaş’ın yeni sezon kamp çalışmalarına kadar bazı gençlerin istatistiklerini inceleyecek. Muhammed, Atınç, Cumali, Sezer, Hasan, Erkut, Kadir, Mertcan gibi gençleri Beşiktaş’a gelmeden önce de tanıyan siyah-beyazlı teknik adam bu isimlerin yanı sıra birkaç altyapı oyuncusunu daha kampa götürecek.

16 Haziran 2012 Cumartesi

IMKB100 Teknik Analizi

Son kapanışını 58.467 puandan gerçekleştiren IMKB100 haftalık teknik analiz seviyeleri aşağıdadır.
Bnm penceredeki sayımlara göre;
Dirençler 590xx-599xx-605xx-612xx-622xx
Destekler 586xx-583xx-575xx/573xx-568xx

568xx üzerindeki işlemlerde 60,0xx seviyesine dorğu bir hareketlenme olacağını düşünüyorum. Geçen haftada yazdığım gibi bu aralar pozitif sahadayız.

İzlemdeyiz. Herkese iyi hafta sonları...

Not: Verilen seviyeler bir hafta için geçerlidir.

Yatırım tavsiyesi değildir.

PNSUT Teknik Analizi



Haftanın son işlem gününde 15,20 seviyesine kadar gerileyen tahtaya müdahale geldi. Tahta kontrol altında, bu nedenle temkinli olmakta fayda var diye düşünüyorum.
15,75 altında 2 iş günü kapanış gelmediği takdirde başlangıç olarak 16,75 hedef konumda olacaktır diye düşünüyorum.

Not: Verilen seviyeler bir hafta için geçerlidir.

Yatırım tavsiyesi değildir.

ADEL Teknik Analizi



ADEL'de son kapanış önemli bir direnç seviyesinden gerçekleşti. Son günlerde pozitif sahada hareket eden tahtada haftalık teknik analiz seviyeleri aşağıda sunulmuştur.
Dirençler 35,60/35,70-36,80/37,00-38,60-39,80
Destekler 34,90/34,70-34,30-33,90

35,60/35,70 seviyesi geçilirse 36,80 hedef konuma gelir. Bu seviye, hacimli geçilirse önce 38,60 sonra da 40,xx li seviyeler hedef konuma gelir diye düşünüyorum.

Aşağıda 33,90 altında 2 iş günü kapanış gerçekleşirse tahtada satışların artacağını tahmin edebiliriz.

Not: Verilen seviyeler bir hafta için geçerlidir.

Yatırım tavsiyesi değildir.

PORTFÖY


Zaman hedefi dolan BISAS listeden çıkarıldı. Geçen hafta içinde 1,23 seviyesi görüldü.
PNSUT, stop loss edilmiştir.

Dostlar, son zamanlarda portföy tarafında çok başarılı olamadığımı gördüm ve bu nedenle PORTFÖY kısmına yönelik yazılarıma devam etmeyecğim.

Bundan sonra IMKB100 ve hisse senetlerine yönelik teknik analizlerime devam edeceğim. Bilginize sunarım.

Yatırım tavsiyesi değildir.

12 Haziran 2012 Salı

İbrahim Altınsay İstifa Etti

Beşiktaş'ta başkan Fikret Orman'ın göreve gelmesinin ardından yönetim kuruluna dahil olmayan ancak fahri olarak Futbol Komitesi için çalışmalar yapan İbrahim Altınsay, görevinden istifa etti.Beşiktaş'ta başkan Fikret Orman'ın göreve gelmesinin ardından yönetim kuruluna dahil olmayan ancak fahri olarak Futbol Komitesi için çalışmalar yapan İbrahim Altınsay, görevinden istifa etti.

Altınsay'ın bugün istifasını Fikret Orman ve yönetim kurulu üyelerine sunduğu ve istifasının kabul edildiği öğrenildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Siyah-beyazlı kulübün İcra Kurulu Başkanı Cem Bilge, Altınsay'ın istifasına üzüldüğünü, hatta şahsi olarak kendisinin istifayı kabul etmediğini belirterek, şunları söyledi.

"Sayın İbrahim Altınsay bugün yönetim kurulumuza istifa edeceğini iletti. Fikir ayrılıkları yaşadığını ve bu yüzden görevinden ayrılmak istediğini dile getirdi. Başkanımız Fikret Orman ve Futbol Komitesi istifayı kabul etti. Ancak ben şahsi olarak istifa etmemesi taraftarıydım. Kendisi Beşiktaş'a çok katkı sağlayacak bir isimdi. Başkanımız ve Futbol Komitemiz istifayı kabul ettiği için İbrahim Altınsay artık Futbol Komitesi için görev yapmayacak.

Kaynak: http://www.borsagundem.com/haber/Ibrahim-Altinsay-istifa-etti/100203

11 Haziran 2012 Pazartesi

BISAS Teknik Analizi


Tahta uzun süredir kontrol altında. 1,0'in altına inmesine izin vermiyorlar. Eğer 1,08'in üstüne hareket gerçekleşir ve üstünde kapanış gelirse yukarı doğru kısa soluklu yeni zirve denemeleri görebiliriz.

Yatırım tavsiyesi değildir.

PORTFÖY


BISAS, bu cumaya kadar hedef fiyata ulaşmazsa ya da stop loss seviyesinin altında 2 gün kapanış gerçekleşirse listeden çıkarılacaktır.
PNSUT, geçtiğimiz hafta içinde stop loss seviyesinin altına indi, ancak bu seviyenin altında 2 iş günü kapanış gelmediği için TUT pozisyonu korunuyor.

Not: verilen seviyeler bir hafta için geçerlidir.

Yatırım tavsiyesi değildir.

10 Haziran 2012 Pazar

Beşiktaş'a Altın Reçete

Bugün yapılan toplantıda bütçe hakkında kamuoyuna bilgi verildi. Durum ortada ve çok vahim. Sn.Fikret Orman ateşten gömleği giymiş durumdadır. Borç çok yüksek, önümüzdeki 3-4 sene doğru dürüst bir gelir kaynağı yok görünüyor.
Bu durumda farklı gelir kaynakları bulup, mevcut giderleri azaltmaktan başka çare yok.
Beşiktaş'a "Altın Reçete" lazım. Benim pencerede gördüğüm kadarıyla yapılması gerekenleri yazıyorum:
*** Beşiktaş'ın %33'ü halka arz durumda. Bedelli sermaye artırımı yapıp ortaklardan sermaye alıp, sermayeyi güçlendirmesi gerekiyor.
*** Spor tarafında en büyük para futbol tarafında döndüğü için kar yapısını güçlendirecek önlemleri ve/veya faaliyetleri bu alan için yazıyorum.  
*** Beşiktaş'taki mevcut sözleşmesi bulunan futbolculara ödenen yıllık miktarın belli bir tabana çekilmesi gerekiyor. Kaleciden defansa, orta sahadan forvete her futbolcunun yıllık alacağı miktarın yönetim kurulu tarafından belirlenecek taban fiyata çekilmesi gerekiyor. Kısacası bunu kabul eden futbolcuların sözleşmesi fesh edilip tekrar 2 ya da 3 yıllık sözleşme imzalanacak. Bu şekilde sözleşmeyi kabul etmeyecek futbolcuların hepsinin Transfer Market'e konulması gerektiğini düşünüyorum. Parasını veren rakip klüpler, bu tip futbolcuları alıp gitsin. Takımdaki gerçek Beşiktaşlı futbolcular belli olur, kalan beşiktaşlılar sadece para için değil yüreği ile oyanayacağının sinyallerini verir. Büyük Beşiktaş'a bu lazım!! Beşiktaş'taki birçok oyuncu para için oynadığı için muhtemelen takım baya boşacalacaktır. İyi ya da kötü alt yapıdan birçok oyuncu çıkarmak gerekir ve eldeki kadroyla önümüzdeki sene en iyisini başaracak bir kadro oluşturmalıdır.
*** İki adet "scout" dediğimiz iç ve dış keşif grubu oluşturulmalıdır. İç keşif ekibi, Anadolu'da potansiyel futbolcuları aramalı, bulmalı ve fizibil olanları takıma kazandırmalıdır. Dış keşif ekibi, futbolcu maliyetleri düşük Afrika gibi ülkeleri dolaşıp potansiyel futbolcuları aramalı, bulmalı ve fizibil olanları takıma katmak için olanakları kullanmalıdır. Bu keşif grupları futbola aç, futbol potansiyeli yüksek olabilecek futbolcuları yeni oluşumun için katabilirlerse ligde başarıya daha kolay ulaşılır. Yeter artık giden milyon eurolara... 2004'ten beri gelen adamların ve giden paraların hiçbir meyvesini alamadık!!
*** İnönü stadyumu klubün mali bütçesi düzelene kadar kalmalı. Beşiktaş semtinin büyüsünü bozmayın. Taraftar, öyle ya da böyle bu takımı bir müddet daha geleneksel desteklemelidir.
*** Yerli teknik adamla devam edilmelidir. Takımı ateşleyecek, başarıya inanan, takımı her türlü idare edebilecek, az para ile bu işi gönülden yapabilecek bir teknik adam yeterlidir. Futbolun içinden olsa yeter, ille büyük tecrübenin olması gerekmez. Her maçtan önce rakibi iyi analiz edecek, düzenli bir ilk 11'i ve formasyonu olacak, zamanında oyuna müdahale edebilecek analitik zekası iyi olan bir teknik adam, Beşiktaş için için yeterli olur düşüncesindeyim.
*** Zaman Beşiktaşlı olduğunu gösterme zamanı... Sağlam ve düzgün Beşiktaşlıların Beşiktaş Kongre Üyesi olması lazım. İlk giriş ücreti ve yıllık aidat revize olmuşken klüp için elleri cebe atma zamanıdır. Yalnız bu noktada umarım korktuğum başıma gelmez. Her üye olmak isteyene kesinlike para gözüyle bakılmamalıdır. İçerinin kalitesi Beşiktaş'ın kalitesidir. Eğer para odaklı baklırsa, futbol terörüne sebep olan birçok taraftar farkında olmadan içeri sızar ve bu Beşiktaş'ın uzun vadede sonu olur. Umarım bu konuda olağanüstü bir değerlendirme yapılır.
*** Beşiktaş'a bağış mevzusu, bana göre atılacak son kurşun olmalı. 2004 yılından beri basiretsiz yönetici grubunun mimarı olduğu bu durumun acısını bu şekilde düzeltmek kolay bir çözüm yöntemi olur. Zaman her şeyin ilacıdır! Alınacak çeşitli önlemlerin ve iyileştirmelerin sonuçları beklenmelidir. Sabretmek acıdır ama meyvesi tatlıdır. Beşiktaş'ın doğru hamleleri yapıp zamana ihtiyacı vardır!

Tüm dostlarıma selamlar...  

BEŞİKTAŞ'ta Son Durum

Beşiktaş Kulübü Olağanüstü Genel Kurulu'nda kulübün mali durumuyla ilgili üyelere bilgi veren Yönetim Kurulu Üyesi Berk Hacıgüzeller, 31 Mart 2012 itibariyle net borcun 580 milyon 994 bin 498 lira olduğunu açıkladı. Hacıgüzeller, Akatlar'daki BeşiktaşMilangaz Arena'da yapılan toplantıda yaptığı konuşmada, 27 Mart 2012 tarihinde mazbatalarını teslim alıp göreve geldikleri gün, gerçek borç rakamını öğrenmek için teslim aldıkları bilançoyu bağımsız bir denetim kuruluna incelettiklerini ve 2 aylık çalışma sonrası bir devir teslim bilançosuna sahip olduklarını kaydetti.
31 Mart 2012 tarihi itibariyle birikmiş zararın 499 milyon 748 bin 298 lira olduğunu vurgulayan Hacıgüzeller, ''Net bilanço borç toplamı 31 Mart 2012 itibariyle 580 milyon 994 bin 498 liradır. Senetli borçlardan Yıldırım Demirören'e olan borç 100 milyon liradır. 26 Şubat'taki mali genel kurulda toplam borcun 406 milyon 412 bin 519 lira olarak açıklanmıştı'' dedi. Eski başkan Demirören'e olan borcun açıklaması üzerine bazı üyeler ''yuh'' çekti. Dernek ve grup şirketlerinde 31 Mart 2012 itibariyle dava ve icra takibi nedeniyle borç tutarının 50 milyon lira olduğunu kaydeden Hacıgüzeller, 142 adet dava açıldığını dile getirerek, ''Kulübün borçlarının inkar edilmesi ve ödeme tarihlerinin geciktirilmesi toplam borç yükünü en az yüzde 50 artırmıştır'' ifadelerini kullandı.
''Fulya projesinde bugüne kadar yaklaşık 20 milyon Euro kaybedilmiştir''Berk Hacıgüzeller, Fulya projesinde bugüne kadar yaklaşık 20 milyon Euro tutarında gelirin, yönetimsel zaaflar nedeniyle kaybedildiğini vurgulayarak, ''Yüzde 67 Beşiktaş, yüzde 33 müteahhit olan hisse dağılımının, inşaat ana sözleşmesinde yüzde 40 Beşiktaş, yüzde 60 müteahhit olduğu tespit edilmiştir'' dedi.
Hacıgüzeller, bazı gelirlerinin temlikli olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
''Fulya ve Plaza kira gelirleri 2016 Eylül tarihine kadar temliklidir. Federasyon gelirleri, 2016-2017 sezonu dahil kredi sözleşmesi gereği temlik edilmiştir. Gelecek yıllara ait sponsor gelirlerin 20 milyon 109 bin 338 lirası peşin tahsil edilip kullanılmıştır. UEFA'da 2012-2013 sezonu söz konusu olmayacağı için gelir kaybı yaklaşık 15 milyon liradır. Gişe hasılatları da 2014 sezon sonuna kadar kullanılamayacak. 31 Mart 2012 itibariyle temlik verilmesi suretiyle kullanılamayacak, teminat verilemeyecek gelir tutarı, 190 milyon 406 bin 207 liradır. Teslim aldığımız borç tutarını sizlere sunmak istedik.''
Gündem değişikliği için önerge verildi
Toplantıda 24 kişinin imzasıyla gündem değişikliğini içeren bir önerge verildi. Önergede geçmiş yıllara ait hesaplarla ilgili eski yönetim kurulu üyeleri ve sorumlulara Türk Ceza Kanunu, Disiplin Kurulu ve Beşiktaş tüzüğü gereği davalar açılması için yönetim kuruluna yetki verilmesi ve genel kurulda oylanması talep edildi. Kongre divan başkanı Uluç Gürkan, olağan ve olağanüstü genel kurullarda gündem değişikliğinin, katılımcı üyenin 10'da 1'inin imzasıyla gerçekleştiğini, saat 11.00 itibariyle 313 üyenin kongrede yer aldığını belirterek, ''Bu önergeyi işleme almak durumundayız. Ancak tüzüğümüz bu önergenin dilek ve temenniler dahil gündem tamamlandıktan sonra görüşülebileceğini öngörüyor. Ayrıca bu konuda hukuksal bir karmaşa var. Kendimizi çapraşık görüşlerin arasına hapsedip ön yargılı karar vermek yerine gündemi bitirdikten sonra bu konuda önergenin lehinde ve aleyhinde görüşleri alıp, usul tartışması alacağız'' dedi.
MURAT AKSU: KEŞKE HAKLI ÇIKMASAYDIK, BU TABLOYU GÖRMESEYDİK
Kongre üyesi ve eski yönetici Murat Aksu, yönetici Berk Hacıgüzeller'in açıkladığı mali tabloyu daha önceleri söylediklerini belirterek, ''Tablonun ne olduğun o zaman açıklıyorduk, ama yönetim ile bizim açıklamalarımız farklı oluyordu. Bugün gelinen noktada haklı çıktık. Keşke haklı çıkmasaydık, bu tabloyu görmeseydik. İnşallah yeni yönetim bu konularda elinden geleni yapar'' dedi.

Eski yöneticilerden Hasan Arat ise bağımsız denetim kurulunun hazırladığı denetim raporunun tüm üyelere yollanmasını isteyerek, ''Biz bize kaldık. Bundan dolayı gurur duyuyorum. Bize ait olmayanlar buraya gelmesinler. Mesele 100 bin üye yapmak değil, halen içimizde olan, bize ait olmayan insanların hukuk kuralları içinde mutlaka ayıklanması. Eğer 100 bin üye olacaksa, Beşiktaş'a üye olduktan sonra kartının postayla yollanmaması, kulübe gelip yemin etmesi lazım. Yönetim kurulu, bize karşı dürüst olun. Gençlerimize umut verici, geleceğe yönelik hedefler anlatılmalıdır'' diye konuştu.

KEMAL ULUSU: TAKIMI YERLİ HOCAYA TESLİM EDELİM
Eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Kemal Ulusu ise bugüne kadar dünyanın en iyi yabancı antrenörlerini getirdikleri, onları gördüklerini belirterek, ''Yeni yönetim alt yapıya yönelmeli. Takımı yerli hocaya teslim edelim'' dedi.

Beşiktaş'ın geçmişte 13 sene şampiyon olamadığını hatırlatan Ulusu, şöyle konuştu:
''Galatasaray da uzun süre olamadı, daha sora altyapıya dikkat etti ve UEFA şampiyonu oldu. Yeni bir sayfa açma zamanı. Takımın başına yerli hoca getirelim. Onun işine kimse karışmasın. Yönetimin diğer işlerle uğraşması lazım. 2-3 sene sabredelim. Bizim taraftarımız sabreder, yeter ki yapılan işler doğru olsun, yönetim kuruluna inanalım. Bütün Beşiktaşlılar para vermeye hazır. Çünkü başkana ve yönetime inanıyorlar. Çok büyük görev üstlendiler. Hataları olduğu zaman çıkıp burada söyleyeceğiz. Geçen yönetimi de söyledik ama dinlemediler. Nerede 'dünya kulübü yapacağız' diyen başkanımızın üyeleri. Burada bulunan topluluk çok önemli''

CENGİZ SARIKAYA: DEMİRÖREN SÖZÜNÜN ARKASINDA DURSUN

Kongre üyelerinden Cengiz Sarıkaya, eski başkan Yıldırım Demirören'in kulübe olan 100 milyon lira borcunu hibe ettiğini açıkladığını hatırlatarak, ''Bugün bütçede 100 milyon lira alacak görünüyor. Sayın Demirören lütfen sözünüzün arkasında durun. Hibe edin ve senetleri verin'' dedi.

Nazım Koca ise Yıldırım Demirören'in hibe edeceğini açıkladığında hep beraber alkışladıklarını belirterek, ''Demirören '103 milyon alacağımı hibe yoluyla bağışladım, ancak yeni gelen yöneticilerin de hepsinin bağışlaması şartıyla' demişti. Yeni yönetimin de 'Verdiğimiz her kuruşu bağışlıyoruz' demelerini bekliyorum. Sayın başkan Nihat Kahveci ile ilgili açıklamalar yaptı, Nihat'ı kınıyorum. Ama Nihat Kahveci kadar Yıldırım Demirören'e de kızması lazım. Nihat'ı, Demirören aldı'' ifadelerini kullandı.

Koca, kongre için bastırılan 2012 bütçesiyle ilgili bilgilerin yer aldığı kitapçığın sonunda Onursal Başkan Süleyman Seba'nın isminin ''Süleman Seba'' olarak yazılmasını eleştirdi.

Ersan Aksoylu, Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı'nın sponsorundan rahatsız olduğunu kaydederek, ''Erdoğan Demirören 'sponsorluk beni artık düşündürmeye başladı' diyor. Ben de rahatsızım Beşiktaş'ın arkasındaki o kelimeden. Beşiktaş, ismi kendisine yakışır bir müessesenin adını taşımaktan şeref duyar. Bundan rahatsız olduğunu söylüyor, oğluna söylenenler ağırına gitmiş. Sayın Erdoğan Bey, Beşiktaş'ın mali portresini şirketinizde görseydiniz, başında oğlunuz olsaydı, o şirkette o şahsı bir gün tutar mıydınız'' şeklinde konuştu.

Bayram Yağcı da menajer Mendes'in yabancı futbolcularının değerinin 150 milyon olduğunu söylediğini belirterek, ''Sayın başkan 100 milyon versinler, hepsini bırakalım. Sahte bir belge UEFA'ya sunularak Beşiktaş tarihine kara leke sürülmüştür'' dedi.
FİKRET ORMAN: GEREKENİ YAPACAĞIZ!
Genel Kurul'da 2012 bütçesinin oylamasına geçilmeden konuşan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman önemli mesajlar verdi. Özellikle Demirören dönemindeki borçlarla ilgili konuştuğu sırada sözleri alkışlarla kesilen Fikret Orman "Genel Kurul üyeleri, hoşgeldiniz. İki konuya açıklık getirmek için buluştuk. Gelirken söylediğimiz bazı sözler vardı. 'Şeffaf olacağız' demiştik. Uluslararası şirketlere değerlendirmeler yaptırdık. Nasıl bütçe aldık; bunu gördünüz. Beşiktaş'ın sıkıntısı var; sermaye artırımına gidecektir ve tekrar borçlanmayacaktır. Bütçesi içinde yönetilecektir ve kaynak yaratılacaktır. Gelirler temlikli olduğu için bunu açığa çıkartmak için sermaye artırmalıyız. Bizim nihai bütçemiz daha az olacaktır. Beşiktaş Başkanı ve Yönetim Kurulu, üslup içinde konuşmalıdır. Bir şeyleri gizlemeye çalıştığımız yok. Son 8 senenin incelemesini yaptırıyoruz. İncelemeden sonra da rapor şahsıma ulaşacaktır. Hiç merak etmeyin, gereği neyse onu yapacağız. Maalesef borcumuz arttı ama bu, bir günde olmadı. Bundan hepimizin bir ders çıkartması lazım. Bir tüzük tadili yapacağız. Beşiktaş'a kimsenin zarar vermemesini teminat altına alacağız. 100 bin üye bir hedef. Bunu zaman gösterecek. Hem kaynak hem de herkesin şikayet ettiği yapının düzelmesi lazım. Onlara bir şans verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Kimsenin Beşiktaşlılar'dan korkmasına gerek yok. Şahsi fikrim, giriş ücretinin düşürülüp senelik aidatın yükseltilmesinden yanadır. Takdir sizindir, teşekkür ediyorum" dedi.

2012 YILI BÜTÇESİ KABUL EDİLDİ
Beşiktaş Kulübü Olağanüstü Genel Kurulu'nda 2012 yılı bütçesi oy birliğiyle kabul edildi. Akatlar'daki Beşiktaş Milangaz Arena'da yapılan toplantıda, kulübün gelirler toplamının 219 milyon 301 bin lira, giderler toplamının 219 milyon 70 bin lira ve gelir fazlası 231 bin lira olan 2012 yılı bütçesi için salonda oylama yapıldı. Oylamada 2012 yılı bütçesi oy birliğiyle kabul edildi. Kulüp üye giriş ve yıllık aidat ücretleriyle ilgili kongrede iki ayrı önerge verildi. İlk önergede kulüp üye giriş ücretinin 1200 lira, yıllık aidat ücretinin 120 lira olması, ikinci önergede ise giriş ücretinin 3 bin lira, yıllık aidatın ise 75 lira olması önerildi.

Kongre divan başkanı Uluç Gürkan, oylama yapılırken, tribünde üyeler dışında kimsenin olmamasını, üyelerin el kaldırarak oy vermelerini istedi. Daha sonra ilk önerge oylanırken, üyelerin kaldırdıkları eller tek tek sayıldı. Bu arada, yönetici Levent Erdoğan'ın önergeye ret oyu verdiği görüldü. Oylamanın ardından ilk önerge oy çokluğuyla kabul edildiği için ikinci önerge oylanmadı. İlk önergenin kabul edilmesini kongre üyeleri ile birlikte bazı Beşiktaşlı yöneticiler de alkışladı. Böylece kulüp üye giriş ücreti 1200 lira, yıllık aidat ücreti ise 120 lira olarak kabul edildi. Oylamanın ardından üyelerin büyük bölümü salondan ayrıldı.
KONGREYE 699 ÜYE KATILDI
Beşiktaş Kulübü Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'na 699 kongre üyesinin katıldığı açıklandı. Kürsüde konuşma yapan üyelerin çoğu, kongreye katılımın az olmasını eleştirdi.

Kulübün hesaplarında yapılan incelemede idari ve mali anlamda, hile, basiretsizlik ve evrakta sahtecilik tespit edilmesi halinde buna sebep olan eski yönetim kurulu üyeleri ve sorumlular hakkında dava açılması için yönetim kuruluna yetki verilmesi yönündeki önerge kabul edildi.

Toplantının sonunda Kongre Divan Başkanı Uluç Gürkan, toplantının başında gündeme ek madde olması talep edilen önergeyle ilgili olarak, ''Pek çok derneğin ve Futbol Federasyonu'nun statüsünde olağanüstü kongrelerde gündem değişikliği yapılamayacağını öngören hükümler var. Bizim kulübümüzde böyle bir hüküm yok. Ancak bunun karşısındaki bir hukuki görüş, olağanüstü kongrelerde gündem değişikliği yapılamayacağı yönünde iddialar var'' dedi.

Gürkan, daha sonra ''Geçmiş yıllara ait hesapların mevcut yönetim kurulu tarafından bağımsız denetim firma veya firmalarına denetletilip, incelendiğini öğrenmiş bulunuyoruz. Bu denetim firmalarının raporlarının bizlerle paylaşılmasını, çıkan sonuçta idari ve mali anlamda hile, basiretsizlik ve evrakta sahtecilik tespit edildiği taktirde sebebiyet veren eski yönetim kurulu üyeleri ve sorumlular hakkında Türk Ceza Kanunu, dernekler kanunu ve Beşiktaş Kulübü tüzüğünün ilgili maddeleri gereğince gerekli davaların açılması için yönetim kuruluna yetki verilmesinin genel kurulda da oylanmasını talep ediyoruz'' şeklindeki önergeyi bir kez daha okudu.

Daha sonra yapılan oylamada, önerge kabul edildi. Gürkan, bunun üzerine, ''Önerge kabul edildi. Yönetim kurulunun var olan yetkisi genel kurul kararıyla tekrar hatırlatılmıştır'' dedi. Beşiktaş Kulübü Olağanüstü Genel Kurul toplantısı bu oylamanın ardından sona erdi.

kaynak: http://www.htspor.com/futbol/haber/749613-demiroren-yuhalandi

9 Haziran 2012 Cumartesi

Biraz Eğlenelim

Zaman = Para
Bilgi = Güç

Güç= İş / Zaman (Fiziksek olarak ifade edilen formül)
...
Bu durumda "bilgi" ve "para" yukarıdaki denklemde "güç" ve "zaman" yerine koyulursa;

Para = İş / Bilgi

Bu durumda bilgi sıfıra yaklaşırsa para sonsuz olur. Buna göre cahil insan daha zengindir diye bir ifade çıkıyor. Bana göre bu yaklaşım ne kadar doğru gözükmese de, mühendislerin bir çoğuna göre cahiller bu yüzden daha çok para kazanıyorlar.

IMKB100 Teknik Analizi

Veriler teknik olarak son iki işlem günü al veriyor.
Bnm pencerede teknik seviyeler aşağıda;
Dirençler 576xx-588xx-597xx
Destekler 570xx-561xx-556xx/552xx
Önümüzdeki hafta 563xx üzerindeki işlemlerde sermaye piyasasının pozitif sahada olduğunu düşünüyorum. Bnm pencerede önümüzdeki hafta bu seviyenin üzerinde kaldığımız sürece 597xx hedef konumdadır.
Not: Verilen seviyeler bir hafta için geçerlidir.
Yatırım tavsiyesi değildir.

PNSUT Teknik Analizi

Son kapanışını 16,25 seviyesinde gerekleştiren tahtanın kontrol grafiği aşağıdadır. Tahta aşağı salındıktan sonra 2 seans içinde tepki geldiği için tahtanın kontrol altında olduğunu görüyoruz. Birileri daha aşağı fiyatlara inmesine izin vermedi. Kısaca tahtaya müdahale geldi.Önümüzdeki hafta 16,95/17,05 arası çok kritik!! Bu seviye hacimli geçilirse kısa vadede yukarı doğru bir hareket görebiliriz.


PNSUT haftalık destek ve direnç seviyeleri aşağıda verilmiştir.
Dirençler 16,50-16,95/17,05-17,40-17,85
Destekler 16,05-15,85-15,40-15,00
15,85 altında 4 seans kapanış gelmediği sürece ilk hedef seviyesi 16,95/17,05 aralığı olup hacimli geçilmesi durumunda tahtaya ilginin artmasını beklerim ve 17,85 hedef konuma gelir. Bu seviyelere hareket olursa tekrar yazacağım.


Not: verilen seviyeler bir hafta için geçerlidir.

Yatırım tavsiyesi değildir.

8 Haziran 2012 Cuma

Pınar Et 05 Haziran 2012 Tarihli Basın Açıklması

Bugün (05 Haziran 2012) saat 16.00 itibariyle bazı internet sitelerine düşen bir haberde şirketimizde üretilen "Uzun Soyulmuş Sosis - %100 Dana" ürünümüzde kanatlı eti tespit edildiği yer almakta ve buna bağlı olarak şirketimizin tağşiş yaptığı izlenimi oluşturulmaya çalışılmaktadır.
Kurulduğu günden bu yana Türk halkının yaşam kalitesini artırmak için çalışmalarını sürdüren, yasalara ve etik kurallara bağlılığı birincil öncelikleri arasında bulunduran Pınar Et'in, böyle bir haberde bahsi geçmesi büyük üzüntüye neden olmuştur.
Pınar Et olarak, sadece "Uzun Soyulmuş Sosis - %100 Dana" ürünümüz değil, bütün ürünlerimiz etiketlerinde belirtilen içerik bilgileriyle uyumlu olarak üretilmekte olup, hiçbir ürünümüzde "Taklit" ve "Tağşiş" olarak nitelendirilebilecek bir durum sözkonusu değildir. Adı geçen "Uzun Soyulmuş Sosis %100 Dana, 52228 parti numaralı" ürünümüzün, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı, Bornova Veteriner Kontrol Enstitütüsü Laboratuarı'nda yapılmış analiz raporu ekte yer almaktadır. Raporda da görüldüğü üzere ürünümüz %100 dana eti içermekte olup, ürünümüzde herhangi bir uygunsuzluk bulunmamaktadır.
Tüketicilerimiz, hiçbir şüpheye kapılmadan tüm ürünlerimizi her zaman olduğu gibi gönül rahatlığıyla tüketmeye devam edebilirler.
Pınar Et olarak bu yanlış ve haksız değerlendirmeye dayalı açıklama ile ilgili kanuni haklarımızı sonuna kadar arayacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.
Saygılarımızla.
Pınar Entegre Et ve Un Sanayii A.Ş.

Kaynak: http://www.pinar.com.tr/medya_merkezi/detay.aspx?SectionID=SOoSo%2FOwO2D7hKi%2BXZzYqA%3D%3D&ContentID=e7EqokPZfCLt4Kxg2YwkgQ%3D%3D

Yatırım tavsiyesi değildir.

4 Haziran 2012 Pazartesi

PNSUT Teknik Analizi

Bnm pencerede direnç ve destek seviyeleri aşağıdadır.
Dirençler 16,85-17,00-17,20-17,50-17,75
Destekler 16,45-16,25-16,00

Not: Verilen seviyeler bir hafta için geçerlidir.

Yatırım tavsiyesi değildir.

PORTFÖY


BISAS'ta TUT pozisyonu korunuyor. Bu haftada hedef fiyata ulaşmazsa starateji gereği listeden çıkarılacaktır. 16,20 seviyesinden destek bulan PNSUT tekrar listeye alındı.

Yatırım tavsiyesi değildir.

PORTFÖY


Geçen haftaki iş yoğunluğundan yukarıdaki tabloyu güncelleyememiştim. Geçen hafta strateji gereği Stop loss seviyesinin aşağısına inen PNSUT ile vedalaştık. Stop loss seviyesinin aşağısında sert geri gelen tahta cuma günü tekrar alış verdi ve PORTFÖY'e ekledik. Detayları yukarıdadır.

Yatırım tavsiyesi değildir.