26 Eylül 2012 Çarşamba

Quaresma Liverpool

Haberde Quaresma'nın Türkiye'deki sıkıntılı günlerinden bahsedilmiş.

Chelsea'dan sonra Q7'nin Liverpool'da oynama durumu belirtilmiş. Liverpool'un bonservis ödemeden ara dönemde Quaresma'yı  kadrosuna katabileceği iddia edilmiş.

he 28-year-old Portuguese winger has less than 12 months left to run on his current deal with Besiktas, with whom he has endured a fractious relationship following his £6 million move from Inter Milan in June 2010.

Quaresma is currently training with the club's youth team after an ugly spat with chairman Fikret Orman last week, in which Orman told the player he would 'finish his career' during a row over the winger's refusal to pen a contract extension.

It's just the latest in a long line of incidents troublesome Quaresma has been involved in, with his first year at Besiktas marred by an on-pitch fight with team-mate Nihat.
Three weeks later he was officially suspended after an altercation with then-manager Carlos Carvalhal in the dressing room following a Europa League defeat to Atletico Madrid.

The indiscipline has not put off Liverpool boss Brendan Rodgers though, who tried to rescue the Sporting Libson product from his Turkish nightmare during the summer, only to baulk at Besiktas's £7 million asking price.

However, with Quaresma refusing to sign on after rejecting their latest contract offer over the weekend, Rodgers is ready to open talks over a pre-contract agreement in January.

Quaresma is desperate to try his luck in the Premier League once again, having failed to earn a permanent deal at Chelsea despite impressing during a six-month loan spell at Stamford Bridge in 2010.

The Reds could offer the winger attractive terms on a two-year-deal, with no transfer fee meaning they could match his current £80,000-a-week wages in Turkey.


Read more: http://www.metro.co.uk/sport/football/913039-liverpool-offer-ricardo-quaresma-second-chance-in-premier-league#ixzz27WJTvJbY

kaynak:
http://www.metro.co.uk/sport/football/913039-liverpool-offer-ricardo-quaresma-second-chance-in-premier-league

24 Eylül 2012 Pazartesi

Yeni Golf Sahnede

 





Ünlü Alman otomotiv devi Volkswagen, merakla beklenen Golf 7'yi tanıttı.
Üretiğildiği günden bugüne toplam 29 milyon adetten fazla satılan Golf'ün 7'nci versiyonu 2012 Paris Motor Show otomobil tutkunlarının beğenisine sunulacak. Golf 7, beklendiği gibi eskisinden daha büyük boyutlara sahip ve selefinden 100 kilogram daha hafif. 4.255 metreye uzunluğa kavuşan yeni Golf ile eski modelde en çok eleştirilen hususlardan biri olan arka koltuk diz mesafesi yaklaşık 4 santimetre daha iyileştirildi, aracın bagaj hacmi de 30 litre daha artırılarak 380 litreye ulaştı. Volkswagen Grubu, daha önce Audi A3 ve Seat Leon'da daki şase, iskelet ve elektrik sistemlerinde yeni uygulamaları Golf 7'ye de uyarlayarak aracın ağırlığı 100 kilogram daha azaltıldı. Yeni Golf'teki 'ağırlık operasyonu' yanı sıra 0,27 cd'ye indirilen rüzgar sürtünme katsayısı ve motora bağlı iyileştirmeler ile birlikte yaklaşık yüzde 23 oranında daha az yakıt tüketiyor. Buna göre 140 HP'lik benzinli motor, bazı silindirlerin devre dışı bırakılmasıyla birlikte 4.8, 105 HP'lik TDi motor ise 3,8 litre yakıt tüketimi gerçekleştiriyor.
Golf 7, kasım ayının ikinci haftasında ilk olarak 85, 105, 122 ve 140 HP benzinli motor ile yollarda olacak. Dizel motor tutkunlarının merakla beklediği haberde ise 90 HP'lik baz modelin ardından 2013 yılının mart ayından itibaren 110, 150 ve 180 HP'lik modellere ulaşabilecek. Volkswagen firması, 2013'ün sonunu doğru 2.0 litrelik 290 HP'lik heyecan verici Golf R ve 2.5 litrelik 375 HP'lik aracın yollarda olacağını duyurdu.
Daha çevreci hale getirilen Golf Bluemotion'da ise yapılan güncellemelerle birlikte çevreye yayılan zararlı karbon salımı kilometrede 99'dan 85 gram seviyelerine çekildi.

22 Eylül 2012 Cumartesi

iPhone 5'in Türkiye fiyatı

İlk 24 saatinde rekor kıran iPhone 5'in Türkiye satış fiyatı ve çıkış tarihi belli oldu.

Türkiye'de faaliyet gösteren online alışveriş platformlarından biri, Apple iPhone 5 16 GB modeli KDV dahil 3.299 TL'den ön siparişe açtı. Cihazın teslim tarihi ise 5 Ekim 2012 olarak belirtiliyor. İPhone 5'in aynı modeli ise Amerika'da 650 dolar (1166 lira), Avrupa'da ise yaklaşık 750 euro'dan (1.746 lira) satışa sunuldu...

Arzu ve İstek Yeter

Sportoto Süper Lig 5.haftada Gaziantepspor-Beşiktaş maçında 5 gol vardı. Gaziantepspor, Beşiktaş'ı 3-2 mağlup etti.

Beşiktaş'ı genel olarak arzulu ve istekli gördüm, ancak bu özellikler yetmedi. İlk yarıda maçın hakimi Beşiktaş iken ikinci yarı Gaziantepspor'un daha baskın olduğu bir maç izledik.

Beşiktaş'ta Olcay, Fernandes ve Almedia takıma büyük katkı sağlıyor. Fernandes, çok teknik bir oyuncu. Duran toplarda çok etkili. Beşiktaş bu sene duran toplarda çok can yakacağa benziyor. Fernandes'in golde pası çok başarılıydı. Almeida, bir pas, bir asist ile oynadı. Takımdan gitmek istiyorum beyanları sonrası büyük performans beklemediğim Almedia'nın ölüsü bile iş yapıyor. Önümüzdeki maçlarda Beşiktaş'a katkı sağlamaya devam edecektir. Olcay orta sahada savaşan, seri bir oyuncu, yalnız yere sağlam basmıyor ve güçsüz...

Mcgregor, topu oyuna düzgün ve hızlı sokuyor. Bu çok iyi bir yetkinlik. İleriki maçlarda Beşiktaş'ın bu tip seri toplarda 3-4 pasta gol yapacağını düşünüyorum. Kalede güven veriyor, ancak kale performansı konusunda konuşmak için erken. Birkaç maç daha izleyip net görüşümü aktaracağım.

Hilbert, Uğur Boral ve Veli'yi hiç beğenmedim. Beşiktaş bu sene kanatlardan büyük sıkıntı yaşayacak. Hilbert ve Uğur Boral ofans yönleri daha etkili olan oyuncular, defansif özellikleri çok zayıf. Alternatifleri olmadığı için sanırım Samet Aybaba benzer 11'ler ile çıkmaya devam edecek.
 
Beşiktaş, az malzeme ile çok iş yapmaya çalışıyor. Arzu ve isteği ile Beşiktaş'ın ligde ilk 4 için sene sonuna kadar savaşacağını düşünüyorum ve Beşiktaş Futbol Takımı için hayırlısını diliyorum.

ADEL Teknik Analizi

Son kapanışını 36,10 seviyesinden gerçekleştiren tahtada haftalık teknik analiz seviyeleri aşağıda sunulmuştur.
Bnm penceredeki sayımlara göre;
Dirençler 36,40-36,80-37,70-38,20-39,20
Destekler 35,90/35,70-35,40-34,80

Bnm pencerede 35,70 üzerindeki kapanışlarda yükselme potaniyelini koruyor. Kısa vadeli ağırlıklı ortalama seviyelerime göre 36,40 seviyesi önemini arz ediyor. bu seviye geçilirse tekrar alımlar tarafına yönelik hareketlerin kokusu netleşir.

Not: verilen seviyeler bir hafta için geçerlidir.

Yatırım tavsiyesi değildir.

17 Eylül 2012 Pazartesi

BISAS Haftalık Teknik Analizi

Son iki işlem gününde 18 günlük ağırlıklı ortalamanın üzerinde seyreden tahtada haftalık teknik analiz seviyeleri aşağıda verilmiştir.
Bnm penceredeki sayımlara göre;
Dirençler 1,00-1,05-1,11-1,21
Destekler 0,98-0,94-0,92-0,89

Teknik olarak pozitif sahada seyreden tahtada direnç seviyelerine doğru hareketlenmeler görebiliriz.

Not: Verilen seviyeler bir hafta için geçerlidir.

Yatırım tavsiyesi değildir.

ADEL Haftalık Teknik Analizi

Son kapanışını 36,7 seviyesinden gerçekleştiren tahtada haftalık teknik analiz seviyeleri aşağıdadır.
Bnm penceredeki sayımlara göre;
Dirençler 37,4-38,60-39,50-40,60
Destekler 36,70/36,50-36,20-35,50

Yukarıda birincil hedef seviyesi 38,60 olup hacimli geçilmesi durumunda zirve denemeleri gözlemleyebiliriz.

Not: Verilen seviyeler bir hafta için geçerlidir.

Yatırım tavsiyesi değildir.

9 Eylül 2012 Pazar

ADEL Hisse Değerlendirmesi

  • ADEL hisse senedi geçtiğimiz 3 aylık dönemde diğer şirketlere göre getiri olarak arkada kaldı.
  • Mevsimsel hareketi gerçekleştirmedi ve geçtiğimiz senelerin prim ortalamasına göre oldukça geride işlem görüyor. Her yaz döneminde IMKB'ye göre ortalama %30 üzerinde prim sergileyen senet bu sene geride kaldı. Yay sıkışıyor, serbest kalınca ne olacak göreceğiz...
  • Geçtiğimiz senelerin performansı ve IMKB'nin son kapanışına göre 50,xx'li fiyatlar görülmeliydi. Geçtiğimiz senelerde yaz döneminde IMKB'ye göre en az primli olduğu zamanları bile düşünsek 43,xx'li fiyatlar yapıyor.
  • Yukarıdakilere ek olarak yeni öğretim yılının başlaması ve 4+4+4 sisteminin de etkisi ile pazara yeni öğrenicilerin girecek olması nedeni ile 9 aylık bilançoların şimdiden satın alınma durumu bir başka olumlu etken.
  • Uzun vadeli arsa satış işi, yüksek bedelsiz potansiyeli v.b. temel beklentiler her zaman gündemde. Buna ek olarak ilk çeyrek verisi zayıfken, ikinci çeyrek verisi ilk çeyreğin açığını kapar şekilde geldi. 
  • Teknik olarak fiyatlar yükselme trendi içerisinde ve ağırlıklı ortalamaların üzerinde seyrediyor. kısaca pozitif sahadayız.  
 
Bakalım yeni bir okul dönemine gireceğimiz bu periyotta tahtadaki baskı kalkıp yerini yüksek hacimli alışlara bırakacak mı izleyeceğiz.
 
Yatırım tavsiyesi değildir.

8 Eylül 2012 Cumartesi

Bir Mühendis Teorisi

Zaman = Para
Bilgi = Güç

Güç= İş / Zaman (Fiziksek olarak ifade edilen formül)

Bu durumda "bilgi" ve "para" yukarıdaki denklemde "güç" ve "zaman" yerine koyulursa;

Para = İş / Bilgi

Bu durumda bilgi sıfıra yaklaşırsa para sonsuz olur. Buna göre cahil insan daha zengindir diye bir ifade çıkıyor. Bana göre bu yaklaşım ne kadar doğru gözükmese de, mühendislerin bir çoğuna göre cahiller bu yüzden daha çok para kazanıyorlar.

Özlü ve Anlamlı Sözler (Seçmeler)

Mutluluğu ve gerçeği arayın, gerisi size verilecektir ! “Oysa insanoğlu sadece gerisini arıyor; Dolayısıyla bulamıyor.
Lev Tolstoy


İnsanın en büyüğü, en yüksek mevkide iken tevazu gösteren, kudret sahibi iken affeden ve kuvvetli olduğu vakit adaletle hareket edendir.
A BMervan


Bildiklerini anlat ama akıl vermeye kalkma.
Anlatılanları iyi dinle,ama hepsi doğru sanma.
İnsanı küçümsemek akılsızlık, çok büyük görmek de korkaklıktır.

"MEVLANA"



En rahatlatıcı moral güçleri sağlıklı bir din, uyku, müzik ve kahkahadır.
DALE CARNEGIE


Kızlar beğenmeyebilirler lakin evde kalırlar :)

İki şey 'Kalitesiz İnsan'ın özelliğidir:
1- Şikayetçilik
2- Dedikodu


Düzenim bozulur, Hayatımın altı üstüne gelir diye endişe etme. Nereden bilebilirsin Hayatın altının üstünden daha iyi olmayacağını?

Sevmeye layık olmayanı hatırlayarak değerli etme! Dönmek mi istiyor, bir şans daha verme. Unutma; sevgi yürekli olana yakışır.

İdare etmek dürüstlük demektir. Sen doğru yönetirsen yanlış olmaya kimse cesaret edemez.
Konfüçyus


Hayatta en büyük sermaye: Dürüst Olmak.
Baybars Altuntaş


"Sen çevrende olup bitenleri görüp "Neden?" diye soruyorsun, bense asla varolmamış şeyleri hayal ederek "Neden olmasın?" diyorum."
George Bernard Shaw


"Başkalarını bilen insan bilgili, kendini bilen kimse akıllıdır.."
Laotsze


IMKB100 Haftalık Teknik Analizler

IMKB100 Haftalık teknik analiz seviyeleri aşağıdadır.
Bnm penceredeki sayımlara göre;
Dirençler 679xx/681xx-688xx-703xx
Destekler 671xx-661xx-658xx-651xx

664xx üzerindeki kapanışlarda pozisyonlar korunabilir. Altında ise sert aşağı geleceğimizi düşünüyorum.

Not: Verilen seviyeler bir hafta için geçerlidir.

Yatırım tavsiyesi değildir.

Serbest Piyasa Altın Hedefler

Brent Petrol, Dolar/TL, Euro/TL, faiz ve IMKB30 değişkenlerine göre değişen korelasyonuma göre altın(S.piyasa) ucuzdu ve olması gereken yere ulaştı. Bana göre buradan sonra ufak salınımlarla yatay seyirde bir müddet gider. Yukarı doğru hareketler yapması durumuda ise teknik olarak altında üst hedefler aşağıdaki gibidir.
100,29
102,59
103,66
104,80
108,50

Açıkçası kısa zamanda 108,5 üzerine çıkmasını beklemiyorum.

Yatırım tavsiyesi değildir.

ADEL Teknik Analizi

Geçtiğimiz iki haftadır kontrol altında olan senet hala pozitif sahada seyrediyor. Senet için tespit ettiğim kısa vadeli teknik veriler aşağıdadır.
Bnm penceredeki sayımlara göre;
Dirençler 37,00/37,30-38,60-39,30
Destekler 36,50/36,40-36,20-35,40

36,5 seviyesinin üzerinde kaldığı sürece yükselme potansiyelini koruyor ve yukarıda ilk hedef noktası 38,60 olarak dikkat çekiyor. Eğer bu seviye hacimli bir şekilde tek seferde geçilirse 43,xx'li fiyatlara doğru zirve denemesi görebiliriz.

Not: Verilen seviyeler bir hafta için geçerlidir.

YAtırım tavsiyesi değildir.

7 Eylül 2012 Cuma

BISAS Haftalık Teknik Analizi

Bnm sayımlarda son günlerde iyi sinyal veren senetlerden biri olan BISAS'ın haftalık teknik analizi aşağıda verilmiştir.
Bnm penceredeki sayımlara göre;
Dirençler 1,00-1,04-1,10-1,21
Destekler 0,97-0,93/0,92-0,89

0,97/0,99 aralığının üzerindeki kapanışlarda tahtaya alım gelmesini bekliyorum. İzlemedeyiz.

Not: Verilen seviyeler bir hafta için geçerlidir.

Yatırım tavsiyesi değildir.

5 Eylül 2012 Çarşamba

Beşiktaş'ta Transfer

AÇIKLAMA: Açıklanacak Özel Durum/Durumlar: Şirketimiz, İstanbul Büyükşehir Belediye Spor A.Ş'nin futbolcusu Gökhan Süzen'in transferinden vazgeçmiştir.

Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: VIII, No:54 sayılı Tebliğinde yeralan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.
IMKB (05/09/2012 - 20:03:45)

4 Eylül 2012 Salı

IMKB100 Haftalık Teknik Analizi

Son kapanışını 67208 puandan gerçekleştiren IMKB100 endeksi haftalık teknik analiz seviyeleri aşağıda verilmiştir.
Bnm penceredeki sayımlara göre;
Dirençler 674xx-678xx/680xx-687xx
Destekler 670xx/668xx-662xx-657xx/656xx

657xx bölgesinin altında kapanış gelmediği sürece pozisyonlar korunabilir diye düşünüyorum.

Not: Verilen seviyeler bir hafta için geçerlidir.

Yatırım tavsiyesi değildir.

ADEL Teknik Analizi

Bnm penceredeki sayımlara göre haftalık teknik analiz seviyeleri aşağıdadır.
Dirençler 37,20-37,60-38,00-38,50
Destekler 36,50-36,20/36,00-35,60-35,20

36,20 üzerindeki kapanışlarda 1. hedef seviyesi 38,50 olarak dikkat çekiyor. Üzerine çıkarsa yeni verileri paylaşırım.
Teknik olarak 36,20/36,00 bölgesinin altına gelmediği sürece sahip olunan pozisyonların korunmasında yarar var diye düşünüyorum.

Not: Verilen seviyeler bir hafta için geçerlidir.

Yatırım tavsiyesi değildir.