18 Mayıs 2010 Salı

Bursaspor'un Şampiyonluğu ve Beklentilerim

Bursaspor 2009-2010 TSL'de şampiyon olmuştur. Helal olsun. Tüm Bursasporluları kutluyorum. Bursaspor'un bu senenin en güçlü şampiyonluk adayı olduğunu bundan 7 ay önce yazmıştım.
kaynak: http://downbothflanks.blogspot.com/2009/11/2009-2010-tslde-kim-sampiyon-olur.html

Bursaspor'un ligin ilk dördüne giren diğer takımlarla yaptıkları maç sonuçları aşağıda sunulmuştur.

Bursa - Fenerbahçe 0-1
Bursa - Galatasaray 1-0
Beşiktaş - Bursa 2-3
Fenerbahçe - Bursa 2-3
Galatasaray - Bursa 0-0
Bursa - Beşiktaş 2-1

Aslında bu maç sonuçlarına baktığımızda da Bursaspor'un şampiyonluğu en çok hak eden taraf olduğunu da söylemek mümkün.

Türk futbolu tarihinde 16 Mayıs 2010 bana göre yükselme döneminin başlangıcıdır. Bunu sebepleri ile aşağıda açıklamaya çalışacağım. Ancak öncelikle bahsetmek istediğim bazı konular var. 16 Mayıs 2010'da Lig Şampiyonluğu ünvanını alan Bursaspor, birçok yönden bazı sonuçları doğurmuştur.
- 4 büyükler efsanesi yıkılmıştır. Bursaspor tarih yazmıştır. Bundan sonra beş büyükler kavramına alışacağız.
- Bu tarihi günde Türk futboluna güven tazelenmiştir. Geçtiğimiz senelerde son haftada şampiyonluğu kaybeden FB, bu sene de kaderine boyun eğmiştir. TSL'de şike olaylarının ne kadar zor olduğunu geçtiğimiz pazar günü anladık. Ligimiz kötü emellerden yıllarca temizlenmeye çalışılmış ve bunun meyveleri günümüzde yenilmektedir.
- Trabzonspor, Anadolu'dan başka şampiyon olması ihtimalini hiçe sayıp aslanlar gibi oynamıştır. Kıvanç duyulması gereken bir davranış sergilemiştir.
- Bursaspor, tüm anadolu takımlarının önünü açmıştır.
- Ertuğrul Sağlam gerçeği bir kez daha tekerrür etmiştir. Beşiktaş'tan zorla, ayıp bir şekilde gönderilen Ertuğrul Sağlam, bu tarihi günde hem Türk antrenörlerin önünü açmış, hem de Beşiktaş Yönetimi'nin yüzünü kızartmıştır. İyi ki varsın ERTUĞRUL SAĞLAM...
- Milyonlarca dolar para her sene Türk Futbol sektörüne enjekte edilmektedir ve ne yazık ki bu paralar yurt dışından getirilen yabancı oyuncular ile yurt dışına gitmektedir. Üç büyüklere sesleniyorum. Sen yurt dışından tonlarca paraya yabancı oyuncu getiriyorsan ve bu yabancı oyunculara rağmen sen TSL'de 1. olamıyorsan, gelecek sene Şampiyonlar Ligi'nde oynamıyorsan, kasana bu oyuncular sayesinde giren para makul bir değer oluyorsa, o zaman kendinden utan! Ülke milli gelirini yurt dışına kaçırdığın için utan!

16 Mayıs 2010 Türk futbolu için yeni bir yükselme döneminin başlangıcı olacak diye düşünüyorum. Bursaspor'un şampiyonluğu, Anadolu takımları arasında rekabeti artıracaktır. Artık Eskişehir, Gaziantepspor, Kayserispor, Gençlerbirliği gibi takımların lige şampiyonluk parolası ile başlayıp ligde rekabeti artıracaklarını düşünüyorum. Ertuğrul Sağlamlı şampiyon olan Bursaspor, tüm Türk Hocaların önünü açmıştır. Bu ligi bilmeyen yabancı teknik adamları TSL'ye getirmektense Türk hocaların kıymetinin bilinmesi gerektiği anlaşılmıştır. Kısaca TSL'de ileriki yıllarda rekabetin daha da artacağını ve bununla birlikte başarının geleceğini düşünüyorum.

Umarım Bursaspor önümüzdeki 3-4 sene içerisinde ligi ilk üçte bitirir ve gerçek bir büyük olur ve Trabzon gibi sürekli konuşulan büyük bir takım olur. Bursaspor'a şimdiden gelecek sene direkt olarak katılacakları Şampiyonlar Ligi'nde başarılar dilerim...

Hiç yorum yok: