19 Eylül 2010 Pazar

Fenerbahçe 1-1 Beşiktaş

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi 1-1 tamamlandı. Maçın özeti şu şekildeydi. Maçın hakimi Beşiktaş'tı. Farkı kaçıran da Fenerbahçe idi. İki büyük takımın çarpışmasında beraberlik çıktı.

Beşiktaş 4-2-3-1 formasyonu ile çıktı. Top Fenerbahçe'de iken Ernst ve Aurelio ön liberoda rakibi karşılayan oyunculardı. Top Beşiktaş'ta iken Aurelio ön liberoda, Ernst ise atağa destek veren oyuncuydu. Aurelio ile Ernst'in ön liberodaki uyumu oldukça iyiydi. Gördüm ki Aurelio ölmemiş, hala taş gibi oynuyor. Oyunda kaldığı sürece iyi savaştı. Kritik müdahaleleri oldu. Nihat, Hakan, Ekrem, İbrahim Üzülmez dışında takım genel olarak iyiydi. Ernst, Guti ve Quaresma bu takımda ilk 11'de olduğu sürece Beşiktaşlılar rahat olsun. Bu adamların ayağına top gelince kolay kolay top kaybetmiyorlar, olumlu paslar ile rakip kalede tehlikeli pozisyon oluşturabiliyorlar.

Beşiktaş maçın ilk 25 dakikası sahanın hakimiydi. Kısa paslar ile rakip sahaya girip tehlikeli akınlar yaptı. İlk yarının son yirmi dakikası Fenerbahçe maçta daha aktifti. Fenerbahçe yan toptan geldiği akında Hakan'ın hatasından faydalanıp golü buldu ve ardından 2-3 tane net pozisyon buldu. Beşiktaş defansı oldukça büyük zaaflar veriyor. Bu sene Beşiktaş'ın savunma işi oldukça zor olacak ve sanırım Beşiktaş'ın en iyi savunma silahı atak futbol olacaktır.

Maçta ikinci yarı sahanın genel hakimi Beşiktaş oldu. Özellikle sol taraftan geldiği akınlarda oldukça etkili oldu. Quaresma ilk yarıya oranla daha etkiliydi. Fenerbahçe zaman zaman Niang ve Dia ile pozisyon buldu. Bu pozisyonları harcayan Fenerbahçe baskı üzerine baskı yedi. Beşiktaş, penaltıdan golü buldu. Ve maç 1-1 sona erdi.

Dikkat çemek istediğim bir diğer nokta, bu sene Beşiktaş atak anlamında kuvvetli. Beşiktaş, zevk veren bir futbol oynuyor, iyi paslaşıyor. Geçen seneye oranla çok daha güçlü bir takım kurdu. Schuster'in getirdiği bir hava var. Schuster'in atak futbol anlayışını çok beğeniyorum. Beşiktaş'ın uzun senelerdir hasret kaldığı riskli futbol anlayışı! "En iyi savunma ataktır" stratejisi Beşiktaş'ın bu kadrosuna oldukça uygun bir strateji. Schuster'in duran toplarda takımı geliştirmesi, beğendiğim ikinci özelliği. Kornerler, yan toplar, rakip sahadaki taçlar, kısaca ölü toplar Beşiktaş'ın bu seneki en önemli silahlarından biri olacak ve Beşiktaş çok gol bulacak. Schuster'in formasyonunda beğenmediğim iki konu var. Birincisi savunmanın ofsayt taktiği, ikincisi ise takım içi rotasyonları sık yapması.

Fenerbahçe boş bir takım değil. Bu sene Niang ve Dia sayesinde baya maç kazanırlar. Yarışın içerisinde sezon sonuna kadar olurlar. Bu sene Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe lig sonuna kadar yarışta olacaklardır. Hepsi de kaliteli kadroya sahipler.
2010-2011 Tükiye Süper Lig'de

1. Beşiktaş
2. Galatasaray
3. Fenerbahçe

olur düşüncesindeyim.

Hiç yorum yok: