10 Haziran 2012 Pazar

Beşiktaş'a Altın Reçete

Bugün yapılan toplantıda bütçe hakkında kamuoyuna bilgi verildi. Durum ortada ve çok vahim. Sn.Fikret Orman ateşten gömleği giymiş durumdadır. Borç çok yüksek, önümüzdeki 3-4 sene doğru dürüst bir gelir kaynağı yok görünüyor.
Bu durumda farklı gelir kaynakları bulup, mevcut giderleri azaltmaktan başka çare yok.
Beşiktaş'a "Altın Reçete" lazım. Benim pencerede gördüğüm kadarıyla yapılması gerekenleri yazıyorum:
*** Beşiktaş'ın %33'ü halka arz durumda. Bedelli sermaye artırımı yapıp ortaklardan sermaye alıp, sermayeyi güçlendirmesi gerekiyor.
*** Spor tarafında en büyük para futbol tarafında döndüğü için kar yapısını güçlendirecek önlemleri ve/veya faaliyetleri bu alan için yazıyorum.  
*** Beşiktaş'taki mevcut sözleşmesi bulunan futbolculara ödenen yıllık miktarın belli bir tabana çekilmesi gerekiyor. Kaleciden defansa, orta sahadan forvete her futbolcunun yıllık alacağı miktarın yönetim kurulu tarafından belirlenecek taban fiyata çekilmesi gerekiyor. Kısacası bunu kabul eden futbolcuların sözleşmesi fesh edilip tekrar 2 ya da 3 yıllık sözleşme imzalanacak. Bu şekilde sözleşmeyi kabul etmeyecek futbolcuların hepsinin Transfer Market'e konulması gerektiğini düşünüyorum. Parasını veren rakip klüpler, bu tip futbolcuları alıp gitsin. Takımdaki gerçek Beşiktaşlı futbolcular belli olur, kalan beşiktaşlılar sadece para için değil yüreği ile oyanayacağının sinyallerini verir. Büyük Beşiktaş'a bu lazım!! Beşiktaş'taki birçok oyuncu para için oynadığı için muhtemelen takım baya boşacalacaktır. İyi ya da kötü alt yapıdan birçok oyuncu çıkarmak gerekir ve eldeki kadroyla önümüzdeki sene en iyisini başaracak bir kadro oluşturmalıdır.
*** İki adet "scout" dediğimiz iç ve dış keşif grubu oluşturulmalıdır. İç keşif ekibi, Anadolu'da potansiyel futbolcuları aramalı, bulmalı ve fizibil olanları takıma kazandırmalıdır. Dış keşif ekibi, futbolcu maliyetleri düşük Afrika gibi ülkeleri dolaşıp potansiyel futbolcuları aramalı, bulmalı ve fizibil olanları takıma katmak için olanakları kullanmalıdır. Bu keşif grupları futbola aç, futbol potansiyeli yüksek olabilecek futbolcuları yeni oluşumun için katabilirlerse ligde başarıya daha kolay ulaşılır. Yeter artık giden milyon eurolara... 2004'ten beri gelen adamların ve giden paraların hiçbir meyvesini alamadık!!
*** İnönü stadyumu klubün mali bütçesi düzelene kadar kalmalı. Beşiktaş semtinin büyüsünü bozmayın. Taraftar, öyle ya da böyle bu takımı bir müddet daha geleneksel desteklemelidir.
*** Yerli teknik adamla devam edilmelidir. Takımı ateşleyecek, başarıya inanan, takımı her türlü idare edebilecek, az para ile bu işi gönülden yapabilecek bir teknik adam yeterlidir. Futbolun içinden olsa yeter, ille büyük tecrübenin olması gerekmez. Her maçtan önce rakibi iyi analiz edecek, düzenli bir ilk 11'i ve formasyonu olacak, zamanında oyuna müdahale edebilecek analitik zekası iyi olan bir teknik adam, Beşiktaş için için yeterli olur düşüncesindeyim.
*** Zaman Beşiktaşlı olduğunu gösterme zamanı... Sağlam ve düzgün Beşiktaşlıların Beşiktaş Kongre Üyesi olması lazım. İlk giriş ücreti ve yıllık aidat revize olmuşken klüp için elleri cebe atma zamanıdır. Yalnız bu noktada umarım korktuğum başıma gelmez. Her üye olmak isteyene kesinlike para gözüyle bakılmamalıdır. İçerinin kalitesi Beşiktaş'ın kalitesidir. Eğer para odaklı baklırsa, futbol terörüne sebep olan birçok taraftar farkında olmadan içeri sızar ve bu Beşiktaş'ın uzun vadede sonu olur. Umarım bu konuda olağanüstü bir değerlendirme yapılır.
*** Beşiktaş'a bağış mevzusu, bana göre atılacak son kurşun olmalı. 2004 yılından beri basiretsiz yönetici grubunun mimarı olduğu bu durumun acısını bu şekilde düzeltmek kolay bir çözüm yöntemi olur. Zaman her şeyin ilacıdır! Alınacak çeşitli önlemlerin ve iyileştirmelerin sonuçları beklenmelidir. Sabretmek acıdır ama meyvesi tatlıdır. Beşiktaş'ın doğru hamleleri yapıp zamana ihtiyacı vardır!

Tüm dostlarıma selamlar...  

Hiç yorum yok: