21 Ağustos 2010 Cumartesi

Beşiktaş Favori Ama!

2004-2009 yılları arasındaki BJK tarihini geçen sene detalı bir şekilde anlatmaya çalışmıştım. Bu zaman aralığını hatırlamak için hızlıca bu bölümü okumanızı tavsiye ederim. Link aşağıdaki gibidir.
http://downbothflanks.blogspot.com/2010/01/2004-2009-bjk-tarihi.html

2010-2011 Sezonu Spor Toto Süper ligi'ne bomba gibi bir takımla giriş yapıp ileriye dönük iyi sinyaller veren Beşiktaş, bu sene iyi top oynuyor. Ligin açık ara favorisi durumdadır.

Ernst-Guti-Quaresma gibi futbolcuların ilk 11'de oynaması takımın kalitesini oldukça yükseltiyor. Buna ek olarak İbrahim Kaş ve Serdar Özkan gibi yararsız futbolcuların takımdan gidip, Schuster'in takıma gelmesi takımın taktik anlayışını değiştirmiştir.

Beşiktaş taraftarı hasret olduğu futbol anlayışına uzun süre aradan sonra tekrar kavuşacağa benziyor. Her şey güzel gibi gözüküyor. Ama taraftarın pek önemsemediği bir konu "Klübün mali durumu" en az 2 sene içerisinde patlak verecektir. Borç tırmandıkça tırmanıyor. Ekonomik önlem paketleri yok, her zaman harcamaya yönelik bir politika mevcut. Ekonomik istikrarın olmadığı, futbol sektörünün takım adına kar makinası gibi çalışmadığı bir ortamda belirsizlik devam eder. Mali durum hep tehlike arz edecektir. Her şey dışarıdan göründüğü gibi güzel değil. Belki orta vadede her şey güzel, ama durumun uzun vadelisi pek hoş gözükmüyor. Yıllar geçtikçe Beşiktaş eriyor. Başarının anahtarı düzenli mali yapı...

Hiç yorum yok: