7 Mart 2009 Cumartesi

Galatasaray 2 - 1 Bursaspor







Dün gece ASY’de şans melekleri Galatasaraydan yanaydı ve bu sayede çok iyi oyun oynamamasına rağmen 3 puanı hanesine yazdı ve şampiyonluk için umutlarını sürdürmeye devam ettirdi.

Bülent hoca çıkartabileceği en iyi kadroyla sahaya çıktı diye düşünüyorum ve gençlere forma şansı tanıdığı içinde ayrı bir teşekkür sunuyorum kendisine. Sağ bekte oynayan Serkan Kurtuluş yaz transfer döneminde alınan bir oyuncu ve bir Bellinzona maçında oynadığı oyun var ondan sonra kendisini aldıran Skibbe bu oyuncuyu hiç düşünmedi. O zaman bu adamı neden aldırdın diye sorarlar insana. Dünde gördük ki Serkan bu mevkide iyi işler yapabilecek bir oyun sergiledi ve piştikçe daha da iyi olcağının sinyallerini verdi. Göze batan bir kademe hatası ya da adam kaçırma gibi bir hatası olmadı sadece taç atışlarında topu oyuna sokarken zorlandı, buda az maç yapmasından dolayı takımla iletişim eksikliğinden meydana gelen birşeydir. Çünkü sen antremanda ne kadar çalışırsan çalış maç esnasında takım arkadaşının nerde durabileceğini onlarla maç yapmadan kestiremezsin o yüzden genç oyuncular ne kadar maç yaparsa takıma adapte olmaları o kadar kolay olur. Skibbe tarafından aldırılan bir başka genç oyuncu Alparslan Erdem de kayıpları oynuyor, 1 ya da 2 maç oynadıktan sonra yedek kulübesini dahi görmemiştir sanırım. Oynadığı maçlarda futbol kumaşının iyi ve sağlam olduğunu oynadığı futbolla bizlere göstermiştir. Dolayısıyla bu tür oyuncuları kazanmamız için oynatmak gerek. Burdan büyük takımlara sesleniyorum aldığın genç oyuncuları yedekte tutacaksan ve bir sezonda 3-5 maçta oynatacaksan alma, futbollarının gelişmesine engel olma.




Değineceğim diğer bir nokta dünkü maçta Galatasaray takımı Konya maçında olduğu gibi golleri buldu ve maçın üstüne yattı. Takımın ihtiyacı olan şey 3 puan tamam bunu herkes biliyor ama sen Galatasaray takımısın dolayısıyla seyircine zevk veren bir oyun sergilemelisin. Eğer Bülent hoca buna bir formül bulmazsa yanarız, çünkü çekirge bir sıçrar, iki sıçrar misali. Her maç rakip takım bize böyle gol fırsatlarını altın tepsiyle önümüze sunmaz. Bu yüzden Bülent hocaya tavsiyem, Lucescu tarzı golü bul ve skoru koru felsefesinden çok her daim golü bul ve savaş felsefesini takımı alıştırsa daha iyi bir Galatasaray göreceğimize ve göze hoş gelen futbol seyredeceğimize dair bir şüphem yok.

Hiç yorum yok: