1 Mart 2009 Pazar

Fenerbaçe 4 - 2 Sivasspor



Dün televizyon karşısına kuruldum ve lig liderinin(!) ile Fenerbahçe'nin arasında oynayacağı maçı heyecanla bekledim. Açıkcası Sivasspordan çok FB'nin nasıl bir oyun oynayacağı meraklandırıyordu beni; çünkü bildiğimiz üzere Sivasspor göze hoş gelen bir oyun oynamamakla beraber son 3-4 haftadır da yürü ya kulum ile maç kazanabilmekteydiler. Maç öncesi tahminim Sivasspor beraberliğe oynar ve çok kapanır dolayısıyla kısır bir maç olur idi; fakat tam tersi oldu ve gollü bir karşılaşma izledik ki bu sonuca Sivaslı oyuncular bile şaşırmışlardır herhalde.


Maç başladığında daha istekli ve arzulu olan takımın seyircisininde desteğiyle FB olduğu apaçık ortadaydı ve FB için bu maç tamam mı devam mı mücadelsiydi, hal böyle olunca oyuncularda gerçek kimliklerini ortaya koymayı bildiler ve gollerden sonra oyundan düşmeyerek oyunda kalmayı bildiler. Gol yedikten hemen sonra golleri bulmasalardı acaba bu arzu ve istekleri kalırmıydı bilinmez tabi, çünkü oyuncular strese girecek ve seyirci baskısı üzerlerinde oluşacaktı fakat gollere erken cevap vermeleri bu olumsuzlukların oluşmasını engelledi. Kaç maçtır maçları alt biten ve birçok takıma karşı defansları bir kale duvarını andıran Sivas defansı bu maçta çok büyük bocaladı ve defansta ne yapacağını bilemedi, ben liderliğe oynayıpta defansı bu kadar kendini bilmeden oynayan bir takım daha görmedim. Buda oyuncularının kendilerini Saraçoğlu atmosferinin baskısına dayanamamalarından ve FB'nin kendilerinden daha üstün ve iyi bir takım olduklarını kabul etmelerinden kaynaklanmıştır. Her ne kadar ligde lider Sivas da olsa dün Sivas klasik bir Anadolu takımı gibi oynamıştır ve hatalar yapmıştır. Lig liderine yakışı bir oyun sergileyememiştir.



Maçta değinmek istediğim bir diğer nokta ise fenerbaçeli oyuncuların özellikle Semih ve Alex'in inanılmaz sinirli olmalarıydı, acaba Fb li (3 büyük takımda) olmalarının onlara bu hakkı getireceklerini mi düşünüyorlar, bilemiyorum. Böyle giderlerse takımlarını şampiyonluk yolunda çok yanlız bırakırlar, tabi hakemlerimiz atma cesareti gösterirlerse, çünkü dün bir pozisyonda Alex Sivaslı oyuncunun ayağına girmiştir ve sarı kartı haketmiştir;fakat hakem pozisyonu atladığından 2.sarıdan atılmamıştır. Ayrıca bizim Türk futbolunun bir özelliği olsa gerek futbolcularımız her ofsaytta ya da faulde elini kaldırarak hakeme sanki pozisyonu gösteriyor. Zaten hakemin işi o pozisyonu görmek değilmi sen oyununa bak, hakem zaten görürse çalıyor görmezse oyunu devam ettiriyor ve oyuncu hakeme pozisyonu göstermeye çabaladığı için ya oyundan düşüyor ya da dengesini kaybediyor. Dolayısıyla golüde kalesinde görüyor. Sivasın attığı 2.gole bakın derim Volkan belki elini havaya ofsayt var diye kaldırmasa daha iyi bir pozisyon alıp topu uzaklaştıracaktı ama dengesini tam iyi sağlayamadığı için golü kalesinde gördü.

Dolayısıyla oyuncuları önce oyuna odaklanmalarını tavsiye ediyorum, hakemlerimiz zaten gördüklerini çalıyor...

Hiç yorum yok: