16 Ekim 2010 Cumartesi

Schuster Yerine Mustafa Denizli Olsaydı Ne olurdu?



Sezon başından beri paylaştığım görüşün arkasındayım. Beşiktaş'ın futbolundaki başarının büyük kısmını ERNST, QUARESMA, GUTI oluşturuyor. Schuster'in etkisi azdır. Bunu son iki maçta çok daha net bir şekilde görebildik. Quaresma ve Guti'nin olmadığı bir 11'de şapkadan tavşan çıkaracak teknik direktör düşünmek, hayal etmekten başka bir şey değildir.

Beşiktaş, Manisa'ya 2-3 yenildi. Sizce bugün Beşiktaş'ın teknik direktörlük görevinde Schuster'in yerine Mustafa Denizli olsaydı maç kaç kaç biterdi? Muhtemelen 0-0 biterdi. Beşiktaş 1 puan çıkardı. Mustafa Denizli'yi savunmuyorum ancak Quaresma, Guti ve Ernst gerçeğini herkes kabul etsin ve Schuster'in etkisinin az olduğu bilinsin. Schuster'in tek beğendiğim yanı ofansif futboldur. Peki Guti ve Quaresma olmadan İnönü'de ofansif futbolda ne oluyormuş? Bunu net bir şekilde sanırım bugün gördük.

Mustafa Denizli'nin veya bir başkasının takımında yukarda saydığım 3 yabancı oyuncu bulunsa inanın ligde çok başarılı olur. Guti ve/veya Quaresma dönene kadar, Beşiktaş'ta can sıkıcı sonuçlar alınmaya devam edecektir diye düşünüyorum.

Yukarda bahsettiğim üçlünün hemen hemen her maçta oynaması durumunda, Beşiktaş için Uefa'da yarı final, Türkiye'de lig şampiyonluğu geleceğini düşünüyorum.

Hiç yorum yok: