24 Ekim 2010 Pazar

Schusterli, Guti'siz, Q7'siz Beşiktaş

Son zamanlarda tüm Fenerbahçeli, Galatasaraylı arkadaşlarımdan Beşiktaş'ın gidişatı hakkında aynı tepkiyi alıyorum. Beşiktaş'ın böyle olacağı belliydi. Çekirge bir zıplar, iki zıplar... Beşiktaş her sene böyle bir seri yakalar, sonra puan kayıplarına başlar ve bunların birçoğunu tepki olarak aldım. Bu tepkilere diyeceğim tek bir yanıt var. Guti, Quaresma ilk 11'e dönünce her şey daha farklı olacak! Guti-Quaresma-Ernst ilk 11'de %80 oranda oynadığı sürece Beşiktaş, bu sene ligde şampiyon alır, Uefa'da ise en az çeyrek final oynar düşüncesindeyim.
Sezon başından beri yazıyorum. Bu sene Beşiktaş'ın göze zevk veren futbolunun mimarı Schuster'in oyun anlayışı ve orta sahadaki güçlü isimlerdir. Guti ve Quaresma olmadan Schuter'in oyun anlayışının faydadan çok zarar verdiğini gördük. Bunu Schuster göremiyorsa yazık! Beşiktaş'ın bu sene en güçlü yanı orta sahadaki hakimiyetidir. Guti-Quaresma-Ernst; bu üçlünün orta sahada varlığı, takımın daha çok top tutmasına, daha çok gol pozisyonlarına girmesine, daha isabetli paslarına sebep oluyor. Orta sahada az pas hatası yapan takım, karşısında kim olursa olsun rakip takıma göre üstündür. Kısaca Beşiktaş'taki orta sahada bulunan futbolcuların kalitesinin iyi olmasından ötürü Schuster'in oyun taktiği Beşiktaş'ı ligde ön plana çıkardı. Ta ki bu kaliteli oyuncular sakatlanana kadar.
Schusterli, Gutisiz, Q7'siz Beşiktaş, geçen senekinden fazla puan alamaz. Schuster'in oyun anlayışını prensip alırsan çok gol atar, çok gol yersin. Mustafa'nın oyun anlayışında 1-0 yenersin ya da 0-0 bitirirsin. Sonra da Yeter Yıldırım Demirören yeter... diye sloganlara başlarsın.
Guti ile Quaresma geldikten sonra her şey çok daha farklı olacak! O zaman Galatasaraylı ve Fenerbahçeli arkadaşlara ben tepkimi vereceğim.

Hiç yorum yok: