31 Mayıs 2010 Pazartesi

IMKB 100 Haftalık Teknik Analiz


IMKB100 haftalık analiz seviyelerimiz aşağıda sunulmuştur.
Dirençler 558xx-564xx-568xx
Destekler 548xx-543xx-536xx/534xx-527xx
Bu hafta takip edeceğim seviye 548xx seviyesi olacak. Haftanın ilk işlem gününde bu seviyenin üzernde kapaması durumunda 558xx ilk hedef seviyesi olup, 568xx seviyelerine doğru bir hareket görebiliriz. Bahsettiğim seviyenin altındaki işlemlerde ilk hedef seviyesi 536xx/534xx seviyesi olup, kırılması durumunda 527xx seviyesine kadar geri çekilme bekleyebiliriz. Böyle bir durumda bu noktanın iyi bir destek noktası olarak çalışmasın beklerim.
Not: Verilen seviyeler bir hafta için geçerlidir.
Yatırım tavsiyesi değildir.

Beşiktaş'ın İlk Transferi

Beşitaş’ın ilk transferi Kıvanç Karataş oldu. Beşiktaş, orta sahada forma giyen genç oyuncuyu kadrosuna katmayı başardı.
Beşiktaş yerli pazarında ilk sözünü kesti, Karşıyaka’nın orta saha oyuncusu Kıvanç Karataş’ın işini bitirdi.

kaynak: http://www.milliyet.com.tr/iste-kartalin-ilk-transferi/spor/sondakika/30.05.2010/1244427/default.htm

28 Mayıs 2010 Cuma

ANACM Teknik Analizi

Son kapanışını 2,14 seviyesinden gerçekleştiren tahtada teknik olarak iyi görünüm devam ediyor. Geneldeki sert aşağı dalgalanma sırasında tahtanın sahipleri aşağı gitmesini istemedi. Bnm penceredeki analizlere göre;
Dirençler 2,20-2,32-2,44
Destekler 2,13-2,10-2,05

Not: verilen seviyeler bir hafta için geçerlidir.

Yatırım tavsiyesi değildir.

25 Mayıs 2010 Salı

IMKB 100 Haftalık Teknik Analiz (Revizyon)

sert satış baskısı ile destek noktaları bir bir kırıldı. Hal böyle olunca yeni destek noktalarını paylaşmak gereğini hissettim.
Bnm penceredeki sayımlara göre,
Yukarı hareketlerde direnç noktaları sırasıyla 526xx-535xx-543xx-551xx
Aşağı hareketlerde destek noktaları sırasıyla 523xx-515xx-511xx/510xx

Yarın için izleyeceğim seviye 523xx seviyesi olacak. Bahsettiğim seviyenin üzerinde hedef noktalarını direnç noktaları olarak yukarıda belirttim. Sırasıyla ilk 3 direnç noktası son derece kritik.Bahsettiğim seviyenin altındaki işlemlerde ilk hedef noktası 510xx seviyesi olup son derece önemli bir destek noktası olarak dikkat çekiyor bnm sayımlarda. Bu seviyenin altına sarkması durumunda hiç şakası olmaz 490xx seviyelerine kadar satış baskısı yiyebiliriz!

Not: Verilen seviyeler bir hafta için geçerlidir.

Yatırım tavsiyesi değildir.

IMKB100 Haftalık Teknik Analiz

Selamlar takip eden dostlarım,
Hafta sonu yoğun olduğumdan dolayı analizlerimiz bir gün sarktı. Bugün içindeki fiyat hareketlerine baktığımızda geçen hafta belirttiğimiz 537xx/540xx aralığının önemli bir seviye olduğunu görmüş olduk.Haftanın ilk işlem gününde IMKB100 54558 puandan tamamlanmış. Biz de regresyon ve klasik analizlerimiz ışığında yeni teknik seviyeleri belirledik. IMKB100 haftalık analiz seviyelerim aşağıda sunulmuştur.
Bnm penceredeki sayımlara göre;
Yukarı hareketlerde direnç noktaları sırasıyla 550xx-558xx-565xx
Aşağı hareketlerde destek noktaları sırasıyla 542xx-534xx-528xx/525xx

Bu hafta içinde takip edeceğim seviye 542xx ve 534xx seviyeleri olacaktır. 542xx seviyesinin üzerindeki kapanışlarda birincil hedef seviyesi 558xx'dir. Bu seviyenin denenip geçilmesi durumunda ikincil hedefe doğru 565xx seviyesine doğru bir hareket görebiliriz. Bu seviyenin hacimli geçilmesi durumunda 582xx seviyelerine kadar zirve denemesi görebiliriz. 542xx altındaki kapanışlarda öncelikli olarak 534xx hedef konumda olacaktır ve bnm sayımlara göre son derece kritik bir destek noktası olarak dikkat çekmektedir. Bu seviyenin kırılması durumunda ise 528xx-525xx hedef konuma gelir. Bu seviyeler de destek görevi göremez ise geçmiş olsun. Teknik olarak dinamikler sarsılır!

Not: Verilen seviyeler bir hafta için geçerlidir.

Yatırım tavsiyesi değildir.

24 Mayıs 2010 Pazartesi

PORTFÖY


Geçen hafta endeksin %-3,6 değer kaybetmesine rağmen listemizdeki senetler geneldeki düşüşe dürenç gösterdi. Bu hafta tut pozisyonumuzu koruyoruz. 537xx seviyesinin altındaki kapanışlarda kısa vadeli stop loss hedefleri yatırımcı risk değerine göre strateji belirlenebilir.
Yatırım tavsiyesi değildir.
YASAL UYARI : Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Burada okuduğunuz bilgileri fikir vermesi amacıyla ve mantık süzgecinden geçirerek değerlendirin. Hiç kimse sizi tanımadan size para kazandırmak heveslisi değildir. Hayatta karşılaşmadığınız ve adını soyadını dahi bilmediğiniz bir kişinin tavsiyesi ile senet almaya kalkışmayın, sonu %99 hüsran olacaktır.

21 Mayıs 2010 Cuma

Bu Sene Bardak Taşabilir


Galatasaray hakkında konuşmayıp beklemek en iyisi gibi dururken, bu sezonun değerlendirmesinin çok iyi bir şekilde yapmak gerekir. Ancak bir de yapılan Serdar Özkan transferi açıkçası canımı sıkmadı değil. Eleştirmek bu noktada çok önemli. Elimizde ligi 3. bitirebilmiş bir takım var. Görünen o ki gelecek sezon aynı yönetim, aynı teknik heyet devam edecek. Değişen futbolcular olacak. Pekala bu sezon elimizde olup da gelecek sezon bu takımdan kimler gidecek? Yerlerini kimlerin dolduracağı önemli. Nonda, Jo, Dos Santos, Caner Erkin, Kewell, Mehmet Topal, Emre Aşık gelecek sezon bu takımda yer almayacakları kesinleşti. Daha gidecekler arasına Servet, Leo Franco ,Ayhan'ın da gitmesi çok muhtemel gözüküyor. Gidenleri/Gidecekleri gözönüne alıp gelenleri/ gelecekleri değerlendirecek olursak önümüzdeki sezon da Galatasaray'ın işi kolay olmayacak gibi duruyor. Ali Turan'ı Servet ve Emre'nin alternatifi olarak düşünebiliriz, fakat giden Caner ve Dos Santos'un alternatifi Serdar Özkan mıdır? Serdar Özkan bu takımdan hangi oyuncuyu kesebilir, yedek kalarak performans yakalayabilir mi, illa bonservisi yok diye almak mı gerekir? Bu soruların cevaplarının tamamı negatiftir. Serdar Özkan'ın bol bol şut idmanı yapması gerektiğini söylemeden edemeyeceğim.
Mehmet Batdal transferi Galatasaray'ın ne kadar ihtiyacını görebileceğini zaman gösterecektir. Bonservisinin olmayaşı, yaşının uygunluğu, Türk olması, Galatasaray o mevki de oyuncu azlığı gibi nedenler bu transfere olumlu bakmama ancak her şeye rağmen büyük kulüp veya büyük lig tecrübesi olan bir golcü daha alınması şarttır.
Musa Çağıran transferi için de bekleyip görmek gerekir, Galatasaray'da oynamak başarılı olmak o kadar kolay değil.
Gidişat iyi değil iki senedir sabırla başarı bekleyen sarı - kırmızı lı taraftarlar bu sene hata istemiyor.

20 Mayıs 2010 Perşembe

Güiza Şimdi Elde Patladı


Güiza'dan Fenerbahçe'ye kötü haberler üstüste geliyor, önce kaçan goller, sonra goal.com'a yaptığı açıklamada Fenerbahçe 'de futbol hayatını tamamlamak istediğini söylemesi, bu kadar şans verilip belki Dünya Kupası'nda prim yapıp satma düşüncesi İspanya Milli Takımı Dünya Kupası kadrosundan çıkarılması ile son buldu. Gelen son dakika haberlerine göre Galatasaray, Fenerbahçe'nin 14 milyon euro luk futbolcusu Dani Güiza ile prensipte anlaştı. Anlaşmaya göre Güiza 'nın Fenerbahçe ile olan sözleşmesi 2015 yılına kadar uzatılacak, ödemeleri Galatasaray yapacak .

Rüştü Bahane, Amaç Gündem Değiştirmek


Yine elden kaçan bir şampiyonluk yine şampiyonu tebrik edip, biz nerede yanlış yaptık sorularının sorulması gereken yerde gündem değiştirmek. Bu konuyu sadece bu kadarı ile anlatsam hangi kulüpten bahsettiğimi anlamak zor olmayacaktır. Bir Rüştü muhabbeti aldı başını gidiyor? Kimin haklı olduğu , bu konuda kimin haklı olduğu , ne kadar önemli olduğu tartışılır. Pazar gecesi, pazartesi ne konuşuyorduk şimdi ne konuşuluyor. Rüştü aramış mı aramamış mı? Bursaspor'un şampiyonluğu üzerinde şaibe oluşturma çabaları boşa. Olaya en olmayacak tarafından bakacak bile olsak yani Rüştü 'nün Trabzonspor'lu oyuncuları motive etmesi ne kadar önemli, sen final maçında evinde rakibini yenemiyorsan susacaksın. Ayrıca kamuoyu Rüştü 'yü de Aziz Yıldırım'ı da çok yakından tanıyor.
Son not: Rüştü bu ülkede şu anda top oynayan , totalde (karakter, günlük performans, başarılar açısından) ilk 3 te yer alan bir Türk futbolcu değil mi?

18 Mayıs 2010 Salı

Bursaspor'un Şampiyonluğu ve Beklentilerim

Bursaspor 2009-2010 TSL'de şampiyon olmuştur. Helal olsun. Tüm Bursasporluları kutluyorum. Bursaspor'un bu senenin en güçlü şampiyonluk adayı olduğunu bundan 7 ay önce yazmıştım.
kaynak: http://downbothflanks.blogspot.com/2009/11/2009-2010-tslde-kim-sampiyon-olur.html

Bursaspor'un ligin ilk dördüne giren diğer takımlarla yaptıkları maç sonuçları aşağıda sunulmuştur.

Bursa - Fenerbahçe 0-1
Bursa - Galatasaray 1-0
Beşiktaş - Bursa 2-3
Fenerbahçe - Bursa 2-3
Galatasaray - Bursa 0-0
Bursa - Beşiktaş 2-1

Aslında bu maç sonuçlarına baktığımızda da Bursaspor'un şampiyonluğu en çok hak eden taraf olduğunu da söylemek mümkün.

Türk futbolu tarihinde 16 Mayıs 2010 bana göre yükselme döneminin başlangıcıdır. Bunu sebepleri ile aşağıda açıklamaya çalışacağım. Ancak öncelikle bahsetmek istediğim bazı konular var. 16 Mayıs 2010'da Lig Şampiyonluğu ünvanını alan Bursaspor, birçok yönden bazı sonuçları doğurmuştur.
- 4 büyükler efsanesi yıkılmıştır. Bursaspor tarih yazmıştır. Bundan sonra beş büyükler kavramına alışacağız.
- Bu tarihi günde Türk futboluna güven tazelenmiştir. Geçtiğimiz senelerde son haftada şampiyonluğu kaybeden FB, bu sene de kaderine boyun eğmiştir. TSL'de şike olaylarının ne kadar zor olduğunu geçtiğimiz pazar günü anladık. Ligimiz kötü emellerden yıllarca temizlenmeye çalışılmış ve bunun meyveleri günümüzde yenilmektedir.
- Trabzonspor, Anadolu'dan başka şampiyon olması ihtimalini hiçe sayıp aslanlar gibi oynamıştır. Kıvanç duyulması gereken bir davranış sergilemiştir.
- Bursaspor, tüm anadolu takımlarının önünü açmıştır.
- Ertuğrul Sağlam gerçeği bir kez daha tekerrür etmiştir. Beşiktaş'tan zorla, ayıp bir şekilde gönderilen Ertuğrul Sağlam, bu tarihi günde hem Türk antrenörlerin önünü açmış, hem de Beşiktaş Yönetimi'nin yüzünü kızartmıştır. İyi ki varsın ERTUĞRUL SAĞLAM...
- Milyonlarca dolar para her sene Türk Futbol sektörüne enjekte edilmektedir ve ne yazık ki bu paralar yurt dışından getirilen yabancı oyuncular ile yurt dışına gitmektedir. Üç büyüklere sesleniyorum. Sen yurt dışından tonlarca paraya yabancı oyuncu getiriyorsan ve bu yabancı oyunculara rağmen sen TSL'de 1. olamıyorsan, gelecek sene Şampiyonlar Ligi'nde oynamıyorsan, kasana bu oyuncular sayesinde giren para makul bir değer oluyorsa, o zaman kendinden utan! Ülke milli gelirini yurt dışına kaçırdığın için utan!

16 Mayıs 2010 Türk futbolu için yeni bir yükselme döneminin başlangıcı olacak diye düşünüyorum. Bursaspor'un şampiyonluğu, Anadolu takımları arasında rekabeti artıracaktır. Artık Eskişehir, Gaziantepspor, Kayserispor, Gençlerbirliği gibi takımların lige şampiyonluk parolası ile başlayıp ligde rekabeti artıracaklarını düşünüyorum. Ertuğrul Sağlamlı şampiyon olan Bursaspor, tüm Türk Hocaların önünü açmıştır. Bu ligi bilmeyen yabancı teknik adamları TSL'ye getirmektense Türk hocaların kıymetinin bilinmesi gerektiği anlaşılmıştır. Kısaca TSL'de ileriki yıllarda rekabetin daha da artacağını ve bununla birlikte başarının geleceğini düşünüyorum.

Umarım Bursaspor önümüzdeki 3-4 sene içerisinde ligi ilk üçte bitirir ve gerçek bir büyük olur ve Trabzon gibi sürekli konuşulan büyük bir takım olur. Bursaspor'a şimdiden gelecek sene direkt olarak katılacakları Şampiyonlar Ligi'nde başarılar dilerim...

ANACM Teknik Analizi

Son kapanışını 2,14 seviyesinden gerçekleştiren tahtada işlem hacmindeki artış ile desteklenen yükseliş, tahtanın önümüzdeki günlerde hareketli olacağını işaret ediyor.
Bnm pencredeki sayımlara göre;

Yukarı hareketlerde direnç noktaları sırasıyla 2,18-2,25-2,29-2,41-2,52

Aşağı hareketlerde destek noktaları sırasıyla 2,13-2,08

2,13 üstünde kaldığı sürece yukarıda birincil hedef seviyesi 2,29 olmakla beraber geçilmesi durumununda 2,41 seviyesine doğru zirve denemesi görebiliriz.2,13 altında 2,0x li seviyeler hedef konumda olacaktır.

Not: Verilen seviyeler iki hafta için geçerlidir.
Yatırım tavsiyesi değildir.

EREGL Teknik Analizi


Bnm penceredeki sayımlara göre haftalık analiz değerleri aşağıda sunulmuştur.

Direnç noktaları sırasıyla 4,48-4,76-4,90-4,98

Destek noktaları sırasıyla 4,26-3,96


Not: Verilen seviyeler bir hafta için geçerlidir.


Yatırım tavsiyesi değildir.

PORTFÖY


Bu hafta içerisinde IMKB100 tarafında 552xx seviyesi takip edilmeli diye düşünüyorum. Bu seviyenin altındaki kapanışlarda 540xx seviyesine kadar stop loss strateji uygulanabilir. Bu hafta portföyümüze 3 hisse senedi kattık ve stop gain, stop loss strateji değerlerimiz tabloda verilmiştir. Gün sonunda bahsedilen seviyelerin altında kapanış geldiği takdirde strateji gereği stop loss uygulanabilir. stop gain seviyesi görüldüğünde strateji uygulanabilir.
YASAL UYARI : Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Burada okuduğunuz bilgileri fikir vermesi amacıyla ve mantık süzgecinden geçirerek değerlendirin. Hiç kimse sizi tanımadan size para kazandırmak heveslisi değildir. Hayatta karşılaşmadığınız ve adını soyadını dahi bilmediğiniz bir kişinin tavsiyesi ile senet almaya kalkışmayın, sonu %99 hüsran olacaktır.

17 Mayıs 2010 Pazartesi

Allah'ın Sopası Yok



Tarih tekerrürden ibaret. Allah'ın sopası yok, anons geldiğinde rakibinle timsah yürüyüşü yaparak dalga geçersen , beşiktaş maçında fair - play e hiç uygun olmayan hareketler yapan oyuncunu cezalandırmazsan, sezonun kötü giden kısmında hakem ve federasyon diye atıp tutarsan ve lehine hatalar yapıldığında susup etrafı izlersen kaybetmeye mahkumsun arkadaş...
Bu kadar pozisyon o üç direğin içinden girmemesinin sebebini teknikten çok başka yerlerde aramak gerekir.

16 Mayıs 2010 Pazar

IMKB 100 Haftalık Teknik Analiz

Takip eden dostlarım selamlar...



IMKB100 geçtiğimiz hafta son kapanışını 55747 seviyesinden gerçekleştirdi. Hafta sonunda yine analizimizi yaptık ve rafa kalkacak haftalık analizim aşağıda sunulmuştur.

Bnm penceredeki sayımlara göre;

Yukarı hareketlerde direnç noktaları sırasıyla 561xx-564xx-579xx/580xx-590xx

Aşağı hareketlerde destek noktaları sırasıyla 552xx-540xx/537xx-521xx-511xx



Bnm analizlerime göre bu hafta takip edeceğim seviye 564xx ve 552xx seviyeleri olacak. eğer 564xx üzerinde kapanışlar gelirse yukarı anlamda potansiyel devam eder ve 590xx seviyesi hedef konumda olur. 552xx altındaki işlemlerde hedef aralığı 540xx/537xx olur düşüncesindeyim. Bu seviye bnm analizlerde güçlü seyrediyor, denenmesi durumunda burdan yukarı doğru bir tepki gelebilir. Bu seviyenin denenip kırılması durumunda 521xx hedef konumda olacaktır diye düşünüyorum.



Not: Verilen seviyeler bir hafta için geçerlidir.



Yatırım tavsiyesi değildir.

Bursaspor Şampiyon


Bursaspor, dört büyüklerin egemenliğine ortak oldu. Artık beş büyükler var. Ben Bursa'nın şampiyon olmasına sevindim. Bu sene en çok şampiyon olmayı hak eden takım Bursaspor'du ve şampiyon oldu. Şampiyon olacağını taa 28 Kasım 2009'da yazmıştım. Öngrüm gerçekleştiği için mutluyum.
28 Kasım'da yazdığım yazının linki aşağıdadır. Yazıyı da değiştirmeden aktarıyorum.
TSL'de 13 hafta geride kaldı ve liderlik yarışı son haftalarda daha da kızıştı.Ligin ilk beşine baktığımızda şu takımları görüyoruz: Fenerbahçe, Bursaspor, Galatasaray, Beşiktaş, Kayserispor.Bu haftaya kadar izlediğimiz futbula bakılırsa benim bu beş adaydan en çok şanslı gördüklerim: Bursaspor, Galatasaray.Fenerbahçe 31 puanla lider ve en yakın rakibine göre 2 puan önde. Fenerbahçe bu sene hiç iyi top oynamıyor. Şanstan kazandığı maçların neticesinde uzun süredir ligi lider götürüyor. Ama görünen köy kılavuz istemez. Bu yarışta Fenerbahçeye şans vermiyorum.Diğer bir ekip Kayserispor. Gerçekten çok iyi bir defans anlayışına sahip bir takım. 3 yıldır baya bir yol kat ettiler. Ancak bazen çok dengesiz oynayabiliyorlar. Deplasmanda çok puan kaybediyorlar. Bu yarışta Kayserispor'a da şans vermiyorum.Geçen senenin şampiyonu Beşiktaş, lig başında çok puan kaybetmesine rağmen son haftalardaki galibiyet serisi ile bir an kendini şampiyonluk potasında buldu. Mustafa Hoca'nın düzenli bir kadrosu yok. Beşiktaş camiası baya karışık. Ocak ayında BJK kongresi var. Kısaca gündem yoğun olacak. Bu yarışta Beşiktaş'ın şansının düşük olacağını düşünüyorum. %10 ihtimal BJK şampiyon olur diye düşünüyorum.Galatasaray sezona bomba gibi başladı. İleri hattı çok güçlü bir takım. Maçın kaderini değiştirecek oyuncu sayısı çok fazla. Son haftalarda çok puan kaybettiler. Medya Galatasaray'ın üstüne çok gelmeye başladı. GS'nin şampiyonluk şansını %20 olarak görüyorum.Evet benim şampiyonluk yolunda favorim Bursaspor bu sene. Geçen sene oldukça iyi bir olgunlaşma süreci yaşayan Bursa, gerek teknik ekibi gerek yönetici kadrosu şampiyonluğa kenetlenmiş durumdalar. Takım içinde güzel bir uyum var. Orta saha defans arası ilişki üst düzeyde. İleride Sercan gibi tehlikeli bir isim var. Kısaca Bursaspor'un futbolunu beğeniyorum. Benim favorim Bursaspor bu sene. Gerçekten iddialı bir yorum ama bnm pencereden gözükenler bu yönde... Uzun zamandan sonra bir Anadolu takımı şampiyon olmaya bu kadar yaklaşmadı. Geçen seneki Sivasspor'dan çok daha büyük şansa sahip şampiyonluk yolunda...

14 Mayıs 2010 Cuma

IMKB 100 Haftalık Teknik Analiz

Haftanın son işlem günü için gerçekleştirdiğim IMKB100 analizi aşağıda sunulmuştur.
Bnm penceredeki sayımlara göre;
Yukarı hareketlerde direnç noktaları sırasıyla 587xx-591xx/593xx-598xx-606xx
Aşağı hareketlerde destek noktaları sırasıyla 577xx/578xx-563xx-560xx-553xx

Bnm sayımlara göre haftanın son işlem gününde takip edeceğim seviye 577xx/578xx olacak. Bu seviyenin üstünde ilk hedef seviyesi 587xx seviyesi olmakla beraber 592xx seviyelerine doğru bir yükseliş görebiliriz. Altında 563xx hedef konumda olacaktır.

Not: Verilen seviyeler haftanın son işlem günü için geçerlidir.

Yatırım tavsiyesi değildir.

13 Mayıs 2010 Perşembe

STRATEJİ NEDEN ÖNEMLİDİR?


STRATEJİ NEDEN ÖNEMLİDİR?

Geçtiğimiz dönemlerde piyasadaki iyimser havanın etkisi ile yatırımcılar son dönemde risk katsayısı düşük olan yatırım enstrümanlarına kaydı. Tabi bunu yaparken stratejiyi ihmal edenler olabiliyor. Strateji neden önemlidir sorusuna cevap olarak geçen haftayı örnek gösterebilirim. Eğer piyasada sert dalgalanmalar oluyorsa ve şelale gibi gidiyorsa sen stratejini belirlemezsen akıntıya gider boğulursun. Geçen hafta 587xx seviyesinin takip edeceğimi, bnm sayımlarda öenmli bir seviye olduğunu belirtmiştim ve ardından 561xx seviyesine dikkat çekmiştim. Ben strateji gereği 587xx seviyesinin altında %100 flat duruma geldim ve strateji gereği %70 561xx seviyelerinden mallandım. Bu seviyede aşağı gelince yine strateji gereği mallar ile zararına vedalaşıp 539xx seviyesinden yonca kapattık. Ve hafta sonuna mallı girdik. Pazartesi haberi ile elimizdeki mallar değerlendi. Eğer pazartesi böyle bir haber gelmeseydi ve 539xx altında kapanış geleceğini görseydim, yine strateji gereği stop loss uygulardım. Geçen hafta eminim ki bir çoğu 58000 seviyeleriden maliyetlendiğini malları veremedi ve elinde mal kaldı. neyse ki şanslılar, hafta başında gelen haber ile piyasalar yarayı çabuk sardı ve mevcut konuma doğru bir hareket oldu. Strateji neden önemli sorusunu güzel bir örnekle açıklamış olduk.


Yatırım tavsiyesi değildir.

12 Mayıs 2010 Çarşamba

Fenerbahçe - Trabzonspor Maç Biletleri


Fenerbahçe Trabzonspor Maçı Bilet Fiyatları :

Türkcell Süperlig´de sampiyonun belli olacagi karsilasma olan Fenerbahce-Trabzonspor macinin bilet fiyatlari belli oldu.

Türk Telekom ve Migros kale arkaları: 50 lira

Fenerium üst H-I bloklar: 132 lira

Fenerium üst C-D-F-G bloklar: 154 lira

Fenerium alt G blok: 205 lira

Fenerium alt B-F bloklar: 255 lira

Fenerium alt C-E bloklar: 305 lira

Fenerium alt D blok: 315 lira

Fenerium alt sarı ve lacivert tribün: 140 lira

11 Mayıs 2010 Salı

ENKAI Teknik Analizi

Bnm penceredeki sayımlara göre;
Dirençler 7,10-7,35-7,55-7,8
Destekler 6,60-7,75

6,5 seviyesinden destek bulan tahtada birincil hedef seviyesi olarak 7,35 olup, 7,8 lere kadar zirve hareketi denemesi görebiliriz.

Not: Verilen seviyeler bir hafta için geçerlidir.

Yatırım tavsiyesi değildir.

10 Mayıs 2010 Pazartesi

IMKB 100 Haftalık Teknik Analiz

Takip eden dostlarım selamlar...

Geçen hafta yurt dışı piyasaların hakim olduğu bir piyasa yaşamıştık. Ardından hafta başında alınan olağanüstü radikal kararlar, haftanın ilk gününde borsada bir rekor yükselişe sebep oldu. Babaların da ekmeğine yaş sürülmüş oldu Neyse biz teknik datalarımıza dönelim. Bu hafta için gerçekleştirdiğim IMKB100 teknik analizi aşağıda sunulmuştur.

Bnm penceredeki sayımlara göre;

Yukarı hareketlerde direnç noktaları sırasıyla 566xx/567xx-578xx-586xx-589xx-594xx

Aşağı hareketlerde destek noktaları sırasıyla 561xx-555xx-551xx-545xx-539xx

Son kapanışını 56448 puandan gerçekleştiren endeksin hafta içinde pozitif seyredeceğini düşünüyorum. Teknik olarak bu hafta izleyeceğim seviye 561xx seviyesi olacak. Bu seviyenin üzerinde rahat olurum, altında ise sıkıntı olur bnm sayımlara göre. 561xx seviyesinin üzerinde bir iş günü daha kalabilirsek 586xx seviyelerine doğru bir yükseliş görebiliriz. Bahsettiğim seviyenin görülmesi durumuda 594xx hedef konumunda olacaktır.561xx seviyesinin altındaki kapanışlarda 551xx ilk hedef seviyesi olup, 539xx lere doğru düşüş yaşayabiliriz.

Not: Verilen seviyeler bir hafta için geçerlidir.

Yatırım tavsiyesi değildir.

PORTFÖY


Geçen hafta Avrupa'da para piyasalarında yaşanan sıkıntılı ortam sonucunda endeks oldukça geriledi ve Stop loss stratejimize göre tüm portföy boşaltıldı. IMKB100 geçtiğimiz hafta %11 e yakın değer kaybederken, stop loss stratejisi sayesinde agresif düşüşlerden oldukça az etkilenme oldu.
Yatırım tavsiyesi değildir.
YASAL UYARI : Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Burada okuduğunuz bilgileri fikir vermesi amacıyla ve mantık süzgecinden geçirerek değerlendirin. Hiç kimse sizi tanımadan size para kazandırmak heveslisi değildir. Hayatta karşılaşmadığınız ve adını soyadını dahi bilmediğiniz bir kişinin tavsiyesi ile senet almaya kalkışmayın, sonu %99 hüsran olacaktır.

9 Mayıs 2010 Pazar

Önemli Olan Ekonomik Trend

Şu an piyasalar yükselme trendinde... Bu trendi piyasadaki belli başlı büyükler kontrol eder!Zaman zaman piyasa, politika, yurtdışı gelişmeler, sosyal olaylar gibi dışsal etkiler altında kalabilmektedir. Ancak piyasanın kendi yasaları vardır. Bu tarz dışsal etkiler, hareket yönünü duraksatabilir ya da geri dönderebilir! Ancak piyasayı kontrol edenlerin istediği yöndeki ana dinamik değişmedikçe bu dışsal etkiler sadece alım fırsatı getirir ya da piyasayı bir miktar duraksatır! Kısaca piyasada yönü alım veya satım kararını veren insanlar belirler. Piyasada gücü yoğun olan adamların makro ve mikro çerçevede hedef endeks ve tarih değeri vardır. Bu hedefler doğrultusunda yol haritalarını çizerler. Yoldan en az sapacak şekilde hedeflerine ulaşmaya çalışırlar. Çünkü güçlülerdir, kontrol onlardadır.

Yatırım tavsiyesi değildir.

7 Mayıs 2010 Cuma

Kriz Türkiye'yi de Etkilemeye Başladı

Türkiye açısından en büyük risk dış ticaretten kaynaklanıyor. Türkiye'nin ihracatının büyük kısmı krizin etkisini atlatamayan euro ülkelerine yapılıyor.
Üstelik bu ihracattan elde edilecek gelir de değer kaybeden euro üzerinden olacak. Halbuki Türkiye'nin ithalatının çoğu değer kazanan dolar ile yapılıyor. Bu da dış ticaret açığının büyümesi anlamına geliyor.
Yurtdışından temin ettikleri ucuz fonlarla Türkiye'de kredi veren bankaların krizin büyüme riskine karşı kredileri yavaşlatacakları beklentisi de piyasalarda etkili.
Türkiye'nin ihracatının büyük kısmının Avrupa ülkelerine yapılması da önümüzdeki günlerde sorunlar yaşanabilir korkusunu artırıyor. Çünkü kriz büyürse Avrupa ekonomilerinde bu yıl beklenen toparlanma gecikecek, bu da ihracat artışını engelleyecek.

RİSK BÜYÜK...

6 Mayıs 2010 Perşembe

IMKB 100 Haftalık Teknik Analiz

Aşağıda belirttiğimiz 562xx seviyelerine kadar geldiğimiz için analizi revize etmek durumunda kaldık. Regresyon analizi de beraber uyguladığımız için bazı değerler sapma gösterebiliyor.
Bnm penceredeki sayımlara göre;
Yukarı hareketlerde direnç noktaları sırasıyla 575xx/577xx-589xx- 591xx-597xx
Aşağı hareketlerde destek noktaları sırasıyla 561xx/562xx-552xx-544xx-539xx/537xx-528xx

Geçen hafta üstüne basa basa belirttiğimiz 587xx değeri 589xx seviyesine çıkmıştır. Bu seviyenin üzerindeki kapanışlar yeni zirve denemelerine zemin hazırlar diye düşünüyorum.Önümüzdeki günlerde izleyeceğim seviye 561xx/562xx seviyesi olacak. Bu seviyenin üzerinde kaldığı sürece yukarıda belirttiğim direnç noktalarına doğru hareketler görebiliriz. Bu noktanın altında 2 iş günü kapanış gelmesi durumunda bnm analizler öncelikle 552xx seviyesi olmak üzere 539xx seviyesine kadar bir dip denemesine işaret ediyor.

Not: Verilen seviyeler bir hafta için geçerlidir.

Yatırım tavsiyesi değildir.

5 Mayıs 2010 Çarşamba

Vatandaş Aşka Gel !


Fenerbahçe Türkiye Kupası'nda Bursaspor ile oynanan ilk maçta Fener tribününde bir pankart vardı, " Aşkım 26 senedir ayrı kaldık , bu sene kavuşacağız." yazıyordu. Sanki Fenerbahçe Bursaspor'u eledikten sonra ben bile bu sene Fenerbahçe alır artık demiştim ki yine alamadılar. Sevgili ve aşık olunan yine başkasına gitti, fenerbahçe'nin aşkına 7 kere cimbomum,7 kere beşiktaş, 6 kere trabzon, 2 kere gençlerbirliği,2 kere kocaelispor, 1 kere kayserispor, 1 kere bursaspor, 1 kere sakaryaspor sahip çıkmış bu 27 senede...

3 Mayıs 2010 Pazartesi

%99 Bursaspor Şampiyon

Aşağıda 24 Nisan 2010 Cumartesi yazdığım yazı sunulmuştur. O zamandan bu yana iki hafta geçti. Fenerbahçe liderliği aldı. Ben Bursaspor'un 4 maçta 10 veya 12 puan toplayacağını iddia etmiştim. Nitekim de öyle oluyor. Şu an 7 puan toplamış durumda. Bursaspor'un Beşiktaş maçı kaldı. Fenerbahçe'nin ise Trabzon ve Ankaragücü Maçları var.

Dananın kuyruğu bu hafta kopacak. Bu hafta sonunda lider olan takım, 2009-2010 TSL'nin şampiyonu olacaktır. Fenerbahçe'de durumlar karışık... Türkiye Kupası'nın hafta içerisinde olması takımda yorgunluğa neden olacaktır. Gelecek hafta oynanacak Ankaragücü maçı çok zor bir maç olacak. Fenerbahçe'nin bu maçta puan kaybedeceğini düşünüyorum. Liderliği devir alacak Bursaspor 2009-2010 TSL'nin şampiyonu olur diye düşünüyorum.

24 Nisan 2010 Cumartesi
Ligin bitmesine 4 hafta kala Bursaspor 65 puanla lig birincisi konumunda ve bana göre 2009-2010 TSL'de şampiyon olacak. Yarışta en yakın rakibi ise 64 puanla bu senenin en kötü top oynayan takımlarından birisi olan Fenerbahçe. İki takımın da kalan maçları aşağıda sunulmuştur.
Bursaspor
Galatasaray (D)
Kayserispor (E)
Ankaraspor (X)
Beşiktaş (E)
Fenerbahçe
Kasımpaşa (D)
Eskişehirspor (E)
Ankaragücü (D)
Trabzonspor (E)
Bursaspor'un kalan 4 maçta 10 veya 12 puan toplamasını bekliyorum. Bu durumda 2009-2010 TSL Dönemi'nde uzun süre aradan sonra bir Anadolu Takımı şampiyon olacak. Ben de taa 28 Kasım 2009 tarihinde yazmış olduğum yazı ile öngörümün gerçekleştiği için tatmin olacağım.
28 Kasım'da yazdığım yazının linki aşağıdadır. Yazıyı da değiştirmeden aktarıyorum.
http://downbothflanks.blogspot.com/2009/11/2009-2010-tslde-kim-sampiyon-olur.html
TSL'de 13 hafta geride kaldı ve liderlik yarışı son haftalarda daha da kızıştı.Ligin ilk beşine baktığımızda şu takımları görüyoruz: Fenerbahçe, Bursaspor, Galatasaray, Beşiktaş, Kayserispor.
Bu haftaya kadar izlediğimiz futbula bakılırsa benim bu beş adaydan en çok şanslı gördüklerim: Bursaspor, Galatasaray.
Fenerbahçe 31 puanla lider ve en yakın rakibine göre 2 puan önde. Fenerbahçe bu sene hiç iyi top oynamıyor. Şanstan kazandığı maçların neticesinde uzun süredir ligi lider götürüyor. Ama görünen köy kılavuz istemez. Bu yarışta Fenerbahçeye şans vermiyorum.
Diğer bir ekip Kayserispor. Gerçekten çok iyi bir defans anlayışına sahip bir takım. 3 yıldır baya bir yol kat ettiler. Ancak bazen çok dengesiz oynayabiliyorlar. Deplasmanda çok puan kaybediyorlar. Bu yarışta Kayserispor'a da şans vermiyorum.
Geçen senenin şampiyonu Beşiktaş, lig başında çok puan kaybetmesine rağmen son haftalardaki galibiyet serisi ile bir an kendini şampiyonluk potasında buldu. Mustafa Hoca'nın düzenli bir kadrosu yok. Beşiktaş camiası baya karışık. Ocak ayında BJK kongresi var. Kısaca gündem yoğun olacak. Bu yarışta Beşiktaş'ın şansının düşük olacağını düşünüyorum. %10 ihtimal BJK şampiyon olur diye düşünüyorum.
Galatasaray sezona bomba gibi başladı. İleri hattı çok güçlü bir takım. Maçın kaderini değiştirecek oyuncu sayısı çok fazla. Son haftalarda çok puan kaybettiler. Medya Galatasaray'ın üstüne çok gelmeye başladı. GS'nin şampiyonluk şansını %20 olarak görüyorum.
Evet benim şampiyonluk yolunda favorim Bursaspor bu sene. Geçen sene oldukça iyi bir olgunlaşma süreci yaşayan Bursa, gerek teknik ekibi gerek yönetici kadrosu şampiyonluğa kenetlenmiş durumdalar. Takım içinde güzel bir uyum var. Orta saha defans arası ilişki üst düzeyde. İleride Sercan gibi tehlikeli bir isim var. Kısaca Bursaspor'un futbolunu beğeniyorum. Benim favorim Bursaspor bu sene. Gerçekten iddialı bir yorum ama bnm pencereden gözükenler bu yönde... Uzun zamandan sonra bir Anadolu takımı şampiyon olmaya bu kadar yaklaşmadı. Geçen seneki Sivasspor'dan çok daha büyük şansa sahip şampiyonluk yolunda...

1 Mayıs 2010 Cumartesi

ENKAI Teknik Analizi


Son kapanışını 7,20 seviyesinden gerçekleştiren ENKAI için haftalık analiz değerleri aşağıda sunulmuştur.
Bnm penceredeki sayımlara göre;
Yukarı hareketlerde direnç noktaları sırasıyla 7,45-7,60-7,95-8,15-8,60
Aşağı hareketlerde destek noktaları sırasıyla 7,10-6,9-6,5
6,90 seviyesinin üzerinde kaldığı sürece 7,95 görme potansiyeli yüksek gibi görünüyor.
Not: Verilen seviyeler iki hafta için geçerlidir.
Yatırım tavsiyesi değildir.

DMSAS Teknik Analizi


Son kapanışını 2,46 seviyesinden gerçekleştiren DMSAS hisseleri haftalık analiz değerleri aşağıda sunulmuştur.
Bnm penceredeki sayımlara göre;
Yukarı hareketlerde direnç noktaları sırasıyla 2,54-2,68-2,82-2,94
Aşağı hareketlerde destek noktaları sırasıyla 2,43-2,38
Not: Verilen seviyeler iki hafta için geçerlidir.
Yatırım tavsiyesi değildir.

PORTFÖY


Vermiş olduğumuz listede geçtiğimiz hafta stop loss seviyesi (3,40) altında kapanış gelen SARKY tahtasını ile strateji gereği listeden çıkardık. Stop gain ve stop loss seviyeleri arasında kalan ENKAI ve SNGYO hisselerinde mevcut posizyonlar korunuyor. Bu hafta listemize DMSAS hissesini kattık. Portföy'deki stratejiye göre listedei senetlerden biri stop loss seviyesinin altında kapanış gelirse stop loss stratejisi aktif hale gelecektir. Bunun haricinde stop loss seviyesinin görülüp yukarısında kapanış görülmesi durumunda tut stratejisi devame eder. yukarıda stop gain seans içinde görüldüğü an, mevcut posizyon kapatılacaktır stratejisi geçerlidir.
YASAL UYARI : Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Burada okuduğunuz bilgileri fikir vermesi amacıyla ve mantık süzgecinden geçirerek değerlendirin. Hiç kimse sizi tanımadan size para kazandırmak heveslisi değildir. Hayatta karşılaşmadığınız ve adını soyadını dahi bilmediğiniz bir kişinin tavsiyesi ile senet almaya kalkışmayın, sonu %99 hüsran olacaktır.

IMKB 100 Haftalık Teknik Analiz


Haftayı 58959 puandan kapayan endeks bu aralar kritik seviyelerden işlem görüyor. Aşağıda gelecek hafta için IMKB100 destek ve direnç noktaları sunulmuştur.
Bnm penceredeki analizlere göre;
Yukarı hareketlerde direnç noktaları sırasıyla 592xx-596xx-603xx-619xx-625xx-633xx
Aşağı hareketlerde destek noktaları sırasıyla 587xx-581xx-578xx-572xx-562xx
Bnm sayımlara göre gelecek hafta takip edilmesi gereken seviye 587xx seviyesi olacak. 587xx altında kapanış gelmesi durumunda ilk hedef seviyesi 578xx seviyesi olup, aşağı yönlü kırılması durumunda 572xx hedef konuma gelecektir diye düşünüyorum. 587xx üstünde kapanışlarda ardı ardına 592xx-596xx-603xx seviyeleri güçlü direnç seviyeleri olarak dikkat çekiyor. Bu seviyelerin tümünün üstünde kapanış gelmesi durumunda 60000 seviyelerinin üzerinde yeni zirve denemeleri görmemiz mümkün olacak diye düşünüyorum.
Not: verilen seviyeler bir hafta için geçerlidir.
Yatırım tavsiyesi değildir.