31 Ekim 2010 Pazar

PTOFS Teknik Analizi


Son kapanışını 7,2 seviyesinden gerçekleştiren tahtada haftalık analiz seviyeleri aşağıda sunulmuştur.
Bnm penceredeki sayımlara gçre;
Direnç seviyeleri 7,20-7,40-7,55-7,85-8,05-8,25
Destek seviyeleri 7,05-6,70/6,65-6,50-6,25/6,20
Gelecek hafta içinde takip edeceğim seviye 7,05/7,20 aralığı olacaktır. 7,05 altındaki kapanışlarda ilk hedef seviyesi 6,65/6,70 aralığı olup seviyenin aşağıya kırılması durumunda önce 6,5 ardından 6,20 seviyelerine doğru bir geri çekilme yaşayabiliriz.
Bahsettiğim seviyenin üzerindeki kapanışlarda ise 7,40 birincil hedef seviyesi olup hacimli geçilmesi durumunda ikincil hedef seviyesi olan 7,85 seviyesine doğru bir çıkış gözlemleyebiliriz ve ardından 8,05 seviyesine doğru zirve denemeleri görebiliriz.
Not: Verilen seviyeler bir hafta için geçerlidir.
Yatırım tavsiyesi değildir.

PORTFÖY


Geçen hafta BIMAS'ta gerçekleşen fiyat hareketinden sonra yukarıdaki liste ile izlemeye devam ediyoruz. TEKST'de tutu konumu devam ediyor. IZOCM'da bekle stratejisini koruyoruz.
Bu hafta portföyümüze bir diğer eklediğimiz hisse ise temel beklentilerin arttığı ve önümüzdeki 3 ay boyunca sert hareketlerin olacağını düşünüdüğümüz PTOFS. Stop loss ve stop gain seviyeleri tabloda sunulmuştur.
Yatırım tavsiyesi değildir.

29 Ekim 2010 Cuma

KARSN Teknik Analizi

Son kapanışını 1,79 seviyesinden gerçekleştiren tahtada haftalık teknik analiz seviyeleri aşağıdadır.
Bnm penceredeki sayımlara göre;
Dirençler 1,83/1,85-1,93/1,94-1,97-2,05-2,14
Destekler 1,76-1,73-1,69-1,64

Yukarıda birincil hedef seviyesi olarak 1,93/1,94 seviyesi dikkat çekiyor, bu seviyenin denenip hacimli geçilmesi durumunda 2,14 seviyesine doğru zirve denemesi görebiliriz.

Aşağıda 1,76 seviyesi önümüzdeki hafta için önemli bir destek seviyesi olarak dikkat çekiyor. 1,76 altındaki kapnışlarda 1,64 hedef seviyede olacaktır diye düşünüyorum.

Not: Verilen seviyeler bir hafta için geçerlidir.

Yatırım tavsiyesi değildir.

IMKB 100 Haftalık Teknik Analiz

Son kapanışını 68760 puandan gerçekleştiren tahtada haftalık teknik analiz seviyeleri aşağıda sunulmuştur.
Direnç seviyeleri 697xx/699xx-711xx-714xx
Destek seviyeleri 682xx-670xx/669xx-656xx

Gelecek hafta takip edeceğim seviye 697xx seviyesi olacak. Bu seviyenin üstündeki kapanışlarda yeni zirve denemeleri devam edecek diye düşünüyorum.

Bahsettiğim seviyenin altındaki kapnışlarda birincil hedef seviyesi 669xx seviyesi olup bu seviyenin tutunamaması durumunda kısa vadede 656xx seviyesi hedef konumda olacaktır diye düşünüyorum.

Not: Verilen seviyeler bir hafta için geçerlidir.

Yatırım tavsiyesi değildir.

25 Ekim 2010 Pazartesi

PORTFÖY


BIMAS, hedef fiyata ulaştı. Değerlendiren arkadaşlara afiyet şeker olsun.
Diğer tahtalarda tut konumunu stratejimizi sürdürüyoruz.
yatırım tavsiyesi değildir.

24 Ekim 2010 Pazar

Fenerbahçe 0-0 Galatasaray

Bir büyük derbiyi daha geride bıraktık. Beklediğimin tersi oldu. Aslında ilk yarı tam tahmin ettiğim gibi berabere bitti, ikinci yarı fenerin panikleyeceğini ve GS'nin maçını alacağını düşünüyordum. Hatta ilk yarı GS'nin pozitif oyununu görünce, ikinci yarı fener dağılır dedim. Tahminimden farklı bir ikinci yarı izledik.

Maçın ilk devresi etkili olan taraf Galatasaraydı. Derbide ilk yarıda genelde oyun ortada olup, GS'nin tehlikeli akınları ile bitti. Brezilya milli takımında oynayan Elano çok istekliydi, güzel pasları dikkatimi çekti. İleriki haftalarda daha etkili olacağının sinyallerini verdi. Pino'yu ilk başlarda çok eleştiriyordum, ancak bugün GS'ye bir miktar faydası olabileceğini gördüm. Tehlikeli bir oyuncu, hızlı, seri bir oyuncu. Yerden şutları etkili, tekniği zayıf, bir miktarda bencil oynuyor. Kısaca iyi ve kötü özellikleri olan bir futbolcu.

Fenerbahçe ise ikinci yarıda sahada daha etkiliydi. Galatasaray ilk yarıya oranla çok daha yorgun bi tablo çizdi.

Bir de maç sırasında kahkahalar attığım bir durum aklıma geldi, onu da paylaşayım. Maçın 85.dakikasıydı. Yobo bir pozisyonda topu Pino'nun önünden topu kayarak aldı ve topu almasıyla ayakta kalması aynı anda oldu diyebilirim. Maçı beraber izlediğimiz arkadaşlardan biri "Yobo, Tripod gibi adam, adamın resmen üç ayağı var" dedi. Sonra da karşı taraftan diğer arkadaş "Where is the third one?" dedi. Sonra da kahkaha bombardımanı koptu :)

Derbi Yorumu

24 Ekim 2010 Pazar saat 19:00'da oynanacak Fenerbahçe - Galatasaray derbisinde hayat duracak, herkes bu maça odaklanacak.

Hafta başından beri türlü türlü yorumlar okudum. Herkes Fener'in mutlak favori olduğunu ön görüyor. Bu maç, öncesi ile sonrası ile çok konuşulacak. Öncesinde Galatasaray'ın içinde bulunduğu kötü durumdan dolayı tüm spor yazarları Fenerbahçe'nin yeni bir tarih yazacağından bahsediyor. Maç sonrası her şey farklı olabilir. Bence bu maçtan bir galip çıkacak ve bu Galatasaray olacak.

Bana göre maçın seyri iki şekilde olacak. Birincisi ilk yarı 1 ikinci yarı 1. Fener maçta ilk yarıda öne geçecek ve maçı kazanan taraf olacak. Diğeri ise bana göre daha ağırlıklı olan ihitmal : ilk yarı 0 ikinci yarı 2.

kısaca ben bugün Galatasaray yenecek diyorum.
- Medya Fener'i çok havaya soktu.
- GS maça rahat çıkacak.
- Hagi ile yeni gelen beklentiler.
- maç uzun süre berabere devam ederse Fener üzerindeki baskı GS'ye olumlu yansıyacaktır.

Schusterli, Guti'siz, Q7'siz Beşiktaş

Son zamanlarda tüm Fenerbahçeli, Galatasaraylı arkadaşlarımdan Beşiktaş'ın gidişatı hakkında aynı tepkiyi alıyorum. Beşiktaş'ın böyle olacağı belliydi. Çekirge bir zıplar, iki zıplar... Beşiktaş her sene böyle bir seri yakalar, sonra puan kayıplarına başlar ve bunların birçoğunu tepki olarak aldım. Bu tepkilere diyeceğim tek bir yanıt var. Guti, Quaresma ilk 11'e dönünce her şey daha farklı olacak! Guti-Quaresma-Ernst ilk 11'de %80 oranda oynadığı sürece Beşiktaş, bu sene ligde şampiyon alır, Uefa'da ise en az çeyrek final oynar düşüncesindeyim.
Sezon başından beri yazıyorum. Bu sene Beşiktaş'ın göze zevk veren futbolunun mimarı Schuster'in oyun anlayışı ve orta sahadaki güçlü isimlerdir. Guti ve Quaresma olmadan Schuter'in oyun anlayışının faydadan çok zarar verdiğini gördük. Bunu Schuster göremiyorsa yazık! Beşiktaş'ın bu sene en güçlü yanı orta sahadaki hakimiyetidir. Guti-Quaresma-Ernst; bu üçlünün orta sahada varlığı, takımın daha çok top tutmasına, daha çok gol pozisyonlarına girmesine, daha isabetli paslarına sebep oluyor. Orta sahada az pas hatası yapan takım, karşısında kim olursa olsun rakip takıma göre üstündür. Kısaca Beşiktaş'taki orta sahada bulunan futbolcuların kalitesinin iyi olmasından ötürü Schuster'in oyun taktiği Beşiktaş'ı ligde ön plana çıkardı. Ta ki bu kaliteli oyuncular sakatlanana kadar.
Schusterli, Gutisiz, Q7'siz Beşiktaş, geçen senekinden fazla puan alamaz. Schuster'in oyun anlayışını prensip alırsan çok gol atar, çok gol yersin. Mustafa'nın oyun anlayışında 1-0 yenersin ya da 0-0 bitirirsin. Sonra da Yeter Yıldırım Demirören yeter... diye sloganlara başlarsın.
Guti ile Quaresma geldikten sonra her şey çok daha farklı olacak! O zaman Galatasaraylı ve Fenerbahçeli arkadaşlara ben tepkimi vereceğim.

IZOCM Temel Analizi

03.09.2010
İzocam Genel Müdürü Bulut, gelecek döneme ilişkin yatırımları ile ilgili şunları dile getiriyor; “Önümüzdeki 5 yıllık dönemde yalıtım sektörünün, özellikle Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği’nin yaptırımı ve enerji sektöründe beklenen büyümenin rüzgarı ile ülke büyümesinin birkaç kat üzerinde büyüyeceğini öngörüyoruz. Bu nedenle, uzun vadeli planlarımızı hazırlarken talebe kaliteli ürünler ile en hızlı cevap verebilmek hedefinden hareketle, 2011-2013 yılları yatırımlarını şekillendirdik: öncelikle, halen Orta Doğu ve Balkanlarda en büyük üretim kapasitesine sahip taşyünü tesisimizin kapasitesini %50 artırarak, talebin en çok olduğu dönemlerde yurtiçi ve yurtdışı taleplere daha hızlı cevap vermeyi ve gelişmiş ülkelerde mevcut ekonomik ölçekli tesislerle yarışır duruma gelmeyi hedefliyoruz. Aynı konu Foamboard üretimimiz için de geçerli olup, ayrı bir çatı altında kurulacak olan yeni ve yüksek kapasiteli bir ekstrüde polistiren hattı yatırımı ile bir taraftan yalıtım ve yalıtım dışı taleplere stoktan hızlıca cevap verirken, diğer taraftan ekonomik ölçekte üretim yapmanın nimetlerinden faydalanmayı planlıyoruz. Bu yatırımın devamında Tarsus’ta kurulacak tesisten de Doğu, Güney, Güneydoğu ve İç Anadolu’nun taleplerine daha yakından cevap vererek hizmetimizde farklılaşmanın avantajlarını paydaşlarımızla birlikte yaşayacağız.”

İzocam Genel Müdürü Nuri Bulut; sektörde bir ‘milat’ olarak kabul edilen BEP’in faydalarını 2011’den itibaren sektör olarak göreceklerine değinirken, “İzocam olarak bizler de yönetmelikle gelecek yatırım fırsatlarına hazırlanıyoruz. 2007’de kapasite artışı yapmıştık. Şu anda çalışmalarımızı 2011 ve 2012’de de tekrar kapasite artırımına gitmek şeklinde yürütüyoruz. Yalıtım sektöründe yüzde 30’luk pay ile pazar lideriyiz. Bundan sonra da pazar payımızı artırarak liderliğimizi daha ilerilere taşımaya devam edeceğiz” dedi.


Uzun vadeli yatırımlar, uzun vadeli beklentiler içindir!

Bakalım IZOCM yatırımcıları uzun vadeli beklentileri satın alacak mı?

Yatırım tavsiyesi değildir

22 Ekim 2010 Cuma

Süper Lig 9.Hafta Tahminlerim

10/22/2010 Karabük - Eskişehir 1 - 2

10/22/2010 Sivas - Buca 1 - 1

10/23/2010 Büyükşehir Bld. - Gaziantep 0

10/23/2010 Trabzon - Gençlerbirliği 1

10/23/2010 Antalya - Konya 1

10/24/2010 Ankaragücü - Bursa 2

10/24/2010 Manisa - Kasımpaşa 1

10/24/2010 Fenerbahçe - Galatasaray 2

10/25/2010 Kayseri - Beşiktaş 0

IZOCM Teknik Analizi

Son kapanışını 27,75 seviyesinden gerçekleştiren tahtada gelecek haftakş teknik analiz seviyeleri aşağıda sunulmuştur.
Bnm penceredeki sayımlara göre;
Direnç seviyeleri 28,25/28,50-29,50-30,50-31,50-32,25-32,75
Destek seviyeleri 27,25-26,75-26,25

Gelecek hafta takip edeceğim seviye 28,25/28,50 seviyesi olacak. Bahsettiğim seviyenin üzerinde tahtada kısa vadeli dinamikler pozitif hale gelecektir diye düşünüyorum. Yukarıda, birincil hedef seviyesi 28,5 olmakla beraber, bu seviyenin hacimli geçilmesi durumunda sırasyla 29,50, 31,50 hedef konumda olacaktır.

Not: Verilen seviyeler bir hafta için geçerlidir.

Yatırım tavsiyesi değildir.

21 Ekim 2010 Perşembe

PORTFÖY


Portföye TEKST'i ekledik. Hedef seviyeler tabloda sunulmuştur.
iki hafta evvel paylaştığımız BIMAS %12,1 primli durumda. Şimdilik değerlendirene afiyet şeker olsun.

19 Ekim 2010 Salı

TEKST Teknik Analizi

Son kapanışını 1,13 seviyesinden gerçekleştiren tahtada haftalık teknik analiz seviyeleri aşağıda sunulmuştur.
Bnm penceredeki sayımlara göre;
Direnç seviyeleri 1,14/1,15-1,17-1,20-1,23/1,24
Destek seviyeleri 1,13-1,11/1,10-1,08-1,06

Not: Verilen seviyeler iki hafta için geçerlidir.

Yatırım tavsiyesi değildir.

SNGYO Teknik Analizi

Son kapanışını 2,32 seviyesinden gerçekleştiren tahtada haftalık teknik analiz seviyeleri aşağıda sunulmuştur.
Bnm penceredeki sayımlara göre;
Direnç seviyeleri 2,32-2,37-2,45-2,52-2,58-2,70
Destek seviyeleri 2,28-2,22-2,18-2,14-2,08

Takip edilmesi gereken seviyenin 2,37 seviyesi olduğunu düşünüyorum. Bahsettiğim seviyenin üstündeki kapanışlarda birincil hedef seviyesi 2,58 olup, hacimli geçilmesi durumunda 2,70 seviyelerine doğru zirve denemeleri görmemiz mümkün. Bu seviyenin altındaki kapanışlarda 2,22 birincil hedef seviyesi olup 2,08 seviyelerine doğru bir gevşeme görmemiz olası.

Not: Verilen seviyeler iki hafta için geçerlidir.

Yatırım tavsiyesi değildir.

17 Ekim 2010 Pazar

IZOCM Teknik Analizi

Son kapanışını 26,75 seviyesinden gerçekleştiren tahtada haftalık teknik analiz seviyeleri aşağıda sunulmuştur.
Bnm penceredeki sayımlara göre;
Dirençler 27,75-28,50-29,00-30,25-31,00/31,25-32,25
Destekler 26,75/27,00- 26,25-25,00

Aşağıda 26,25 altındaki kapanışlar stop loss seviyesi olarak düşünülebilir.

27,75 üzerindeki kapanışlarda birincil hedef seviyesi 29,00 olup, 30,25 seviyelerine doğru zirve denemeleri görmemiz mümkün.

Not: Verilen seviyeler bir hafta için geçerlidir.

Yatırım tavsiyesi değildir.

IMKB 100 Haftalık Teknik Analiz


Son kapanışını 70101 seviyesinden gerçekleştiren IMKB100 enkdesi haftalık teknik analiz seviyeleri aşağıda sunulmuştur.
Bnm penceredeki sayımlara göre;
Direnç seviyeleri 698xx-695xx-679xx-666xx
Destek seviyeleri 707xx-722xx-737xx-752xx
Gelecek hafta içinde takip edeceğim seviye 698xx seviyesi olacak. Bu seviyenin üstündeki kapanışlarda zirve denemeleri devam edecek diye düşünüyorum. Altındaki işlemlerde ise başlangıç olarak 679xx hedef konumda olacaktır diye düşünüyorum.
Not: Verilen seviyeler bir hafta için geçerlidir.
Yatırım tavsiyesi değildir.

16 Ekim 2010 Cumartesi

Schuster Yerine Mustafa Denizli Olsaydı Ne olurdu?



Sezon başından beri paylaştığım görüşün arkasındayım. Beşiktaş'ın futbolundaki başarının büyük kısmını ERNST, QUARESMA, GUTI oluşturuyor. Schuster'in etkisi azdır. Bunu son iki maçta çok daha net bir şekilde görebildik. Quaresma ve Guti'nin olmadığı bir 11'de şapkadan tavşan çıkaracak teknik direktör düşünmek, hayal etmekten başka bir şey değildir.

Beşiktaş, Manisa'ya 2-3 yenildi. Sizce bugün Beşiktaş'ın teknik direktörlük görevinde Schuster'in yerine Mustafa Denizli olsaydı maç kaç kaç biterdi? Muhtemelen 0-0 biterdi. Beşiktaş 1 puan çıkardı. Mustafa Denizli'yi savunmuyorum ancak Quaresma, Guti ve Ernst gerçeğini herkes kabul etsin ve Schuster'in etkisinin az olduğu bilinsin. Schuster'in tek beğendiğim yanı ofansif futboldur. Peki Guti ve Quaresma olmadan İnönü'de ofansif futbolda ne oluyormuş? Bunu net bir şekilde sanırım bugün gördük.

Mustafa Denizli'nin veya bir başkasının takımında yukarda saydığım 3 yabancı oyuncu bulunsa inanın ligde çok başarılı olur. Guti ve/veya Quaresma dönene kadar, Beşiktaş'ta can sıkıcı sonuçlar alınmaya devam edecektir diye düşünüyorum.

Yukarda bahsettiğim üçlünün hemen hemen her maçta oynaması durumunda, Beşiktaş için Uefa'da yarı final, Türkiye'de lig şampiyonluğu geleceğini düşünüyorum.

10 Ekim 2010 Pazar

BIMAS Teknik Analizi

Son kapanışını 43,25 seviyesinden gerçekleştiren tahatada haftalık teknik analiz seviyeleri aşağıdadır.
Bnm penceredeki sayımlara göre;
Direnç seviyeleri 44,50-45,50-47,25-48,50-49,50
Destek seviyeleri 43,00-42,5/42,25-41,75

41,75 üzerindeki kapanışlarda birincil hedef seviyesi 45,50 olmakla beraber hacimli yükselişlerde 48,50 seviyelerine doğru bir zirve denemesi görebiliriz.
41,00 seviyesi stop loss seviyesi olarak izlenebilir.

Not: Veirlen seviyeler bir hafta için geçerlidir.

YAtırım tavsiyesi değildir.

9 Ekim 2010 Cumartesi

PORTFÖY


Portföye temel ve teknik beklentisi iyi olan BIMAS'ı ekliyoruz. Buna ek olarak IZOCM'ı listede tutmaya devam ediyoruz.
Yatırım tavsiyesi değildir.

IMKB100 Haftalık Teknik Analizi

Son kapanışını 67217 puandan gerçekleştiren IMKB100 endeksi haftalık teknik analiz seviyeleri aşağıda sunulmuştur.
Bnm penceredeki sayımlara göre;
Direnç seviyeleri 6708x-682xx-693xx-697xx
Destek seviyeleri 663xx-653xx-647xx-639xx-634xx-623xx

Bnm penceredeki sayımlara göre gelecek hafta takip edilmesi gereken seviye 6708x seviyesi olacak. Bu seviyenin üstündeki işlemlerde 693xx hedef konumda olacaktır. Bahsettiğim seviyenin altındaki kapanışlarda ise 647xx hedef konumda olacaktır diye düşünüyorum.

Not:Verilen seviyeler bir hafta için geçerlidir.

Yatırım tavsiyesi değildir.

IZOCM Teknik Analizi

Son kapanışını 27,00 seviyesinden gerçekleştiren tahtada haftalık analiz seviyeleri aşağıda sunulmuştur.
Bnm penceredeki sayımlara göre;
Direnç seviyeleri 27,50-28,50-29,50-30,50-31
Destek seviyeleri 26,75-26,00-25,00

Önümüzdeki iki iş gününde tahtanın 27,50 üzerine doğru bir hareket yapmasını bekliyorum. 27,50 altındaki kapanışlarda 25,x li seviyelere doğru bir geri çekilme görebiliriz. 27,50 üzerindeki kapanışlarda birincil hedef seviyesi 28,50 olmakla beraber, hacimli geçilmesi durumunda sırası ile 29,5-31,00 seviyeleri hedef konumda olacaktır diye düşünüyorum.

Not: Verilen seviyeler bir hafta için geçerlidir.

Yatırım tavsiyesi değildir.

2 Ekim 2010 Cumartesi

Süper Lig 7.Hafta Tahminlerim

10/1/2010 Buca - Eskişehir 0 - 0
10/1/2010 Karabük - Galatasaray 2 - 1
10/2/2010 Manisa - Kayseri 1
10/2/2010 Fenerbahçe - Gençlerbirliği 1
10/2/2010 Ankaragücü - Konya 1
10/3/2010 Büyükşehir Bld. - Bursa 0
10/3/2010 Sivas - Gaziantep 0
10/3/2010 Trabzon - Beşiktaş 2
10/3/2010 Antalya - Kasımpaşa 1

IZOCM Teknik Analizi

Son kapanışını 26,75 seviyesinden gerçekleştiren tahtanın haftalık teknik analiz seviyeleri aşağıda sunulmuştur.
Bnm penceredeki sayımlara göre;
Direnç seviyeleri 27,75-28,75/29,00-29,75/30,00-30,75
Destek seviyeleri 26,75/27,00-26,25/26,00-25,25

26,75 üzerindekki kapnışlarda birincil hedef seviyesi 27,75 olup, bu seviyenin hacimli geçilmesi durumunda 30,xx li rakamlar hedef konumda olacaktır.

Aşağıda 26,00 seviyesi stop loss seviyesi olarak izlenebilir.

Not: Verilen seviyeler bir hafta için geçerlidir.

YAtırım tavsiyesi değildir.

IMKB 100 Haftalık Teknik Analiz

Son kapanışını 64882 puandan gerçekleştiren IMKB100 endeksi haftalık teknik analiz seviyeleri aşağıda sunulmuştur.
Bnm penceredeki sayımlara göre;
Dirençler 658xx-665xx-670xx-683xx-689xx
Destekler 644xx-637xx-629xx-624xx-618xx

Yukarıda 658xx üzerindeki kapanışlarda 689xx hedef hale gelebilir.

Bnm penceredeki sayımlara göre 644xx altndaki kapanışlarda, grafiklerin yerine oturması için 618xx seviyeleri gelecek hafta içerisinde hedef konumda olacaktır diye düşünüyorum.

Not: Verilen seviyeler bir hafta için geçerlidir.

Yatırım tavsiyesi değildir.