25 Haziran 2010 Cuma

Sercan+Ozan=? Holosko+Zapo+Tello+2milyon Euro

Son dedikodulara göre Beşiktaş, Bursaspor'dan Sercan ve Ozan'ın transferi için Holosko, Zapo ve Tello, artı 2 milyon euro önermiş Bursaspor'a...

Bu transfer takası değer mi?
Bursaspor açısından; iki kaliteli yerli oyuncu verip Avrupa tecrübesi olan üç yabancı futbolcuyu kadrosuna katacak. Ancak Bursaspor, bu adamların yıllık vereceği ücreti ödeyecek güçte değildir. Kısaca bu adamlara çok verirse takım içi denge bozulur. Bu noktada +2 milyon rakamı anlam kazanıyor. Sanki senelik ücretlerinin bir kısmını Beşiktaş verir gibi... Sercan Yıldırım önemli bir oyuncu, lakin Bursa bu adamı iyi bir paraya satsa eminim aldığı para ile iyi bir transfer yapamaz. Bursaspor'un seneye Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağını düşünürsek ya Sercan'ı kaybeymek istemez ya da iyi bir takasa sıcak bakar. O yüzden bu dedikoduya benzer bir transfer takası gözlemleyebiliriz, birkaç hafta içinde.

Beşiktaş açısından bakarsak; Beşiktaş üç yabancı oyuncudan sorunsuz bir şekilde kurtulacak. Hani yabancı sayısını azaltmak, bazı problemleri temizlemek adına bu gibi takaslar, güzel olur. Sercan Yıldırım'ı çok beğenirim. Beşiktaş'a da katkısı büyük olur düşüncesindeyim. Hızlı ve seri bir oyuncu, Beşiktaş'a güç katar. Ozan İpek, gelişime açık bir oyuncu, gelecek vaat eden bir oyuncu. Ancak Beşiktaş ve diğer büyükler, o kadar gelecek vaad eden futbolcuları harcadı ki, Beşiktaş'a büyük katkısı olur diyemiyorum.

Ancak atladığımız bir konu var. Dedikodusu geçen takas transferi içinde tam 5 tane futbolcu var. Bir transfer işlemi içerisinde işin içerisinde ne kadar insan varsa o noktada belirsizlikler o kadar yükselir. BJK'daki oyuncular acaba Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılmaya hak kazanan Bursaspor'a, istanbul'u bırakıp giderler mi? Burda duygusallık ile profosyonellik birbirinden ayrışacaktır!

Hiç yorum yok: