21 Nisan 2011 Perşembe

IZOCM Temel Analizi-4

Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kubilay Ulu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa’da üstünde özenle durulan ve sıkı denetimlerle uygulanan ısı yalıtımının, Türkiye’de de hak ettiği değeri bulmaya başladığını söyledi.

2011’in, getirilecek zorunlu uygulamalar, yönetmelikler ve kanunlarla adeta yalıtım yılı olacağını belirten Ulu, ''AB’ye uyum sürecinde yeni binalarda (Enerji Kimlik Belgesi) zorunlu. Ayrıca, bugüne kadar 19 ilde uygulanmakta olan Yapı Denetimi Hakkındaki Kanun da, Bakanlar Kurulu Kararı ile yeni yılda bütün illerde uygulanacak. Yani binalara ısı yalıtımını yaptırmak kaçınılmaz olacak. Yalıtımdan kaçış mümkün olmayacak’' dedi.

Ulu, bu uygulamaların sadece yeni binaları değil mevcut binaları da ilgilendirdiğini ifade ederek, ''Enerji Kimlik Belgesi mevcut binalarda 2017’den itibaren zorunlu olacak. Ayrıca Elektrik İşleri Etüd İdaresi (EİE) tarafından hazırlanan Enerji Verimliliği Strateji Belgesi Taslağı'na göre, 2012’den itibaren yalıtımsız binalardan alınan vergiler artacak. Yani mevcut binalar ne kadar erken yalıtılırsa o kadar karlı olacak’' diye konuştu.

Yatırım tavsiyesi değildir.

Hiç yorum yok: