2 Mart 2010 Salı

Bu Virajı Alacak Adam Daum'dur


Fenerbahçe, TSL 'in lideriydi fakat devre arasında çok şeyin değiştiği alınan skorlardan belli oldu. Ligin 2 . yarısına son dakikada alınan puanlarla giren Fenerbahçe gün geçtikçe çıkmaz sokağa girmeye başladı. Ardı ardına gelen sakatlıklar, alınan kötü sonuçlara bağlı olarak taraftarların ve yönetimin futbolcuları baskı altına alması ve Fenerbahçe'nin Galatasaray'la Kadıköy'de karşılaşamaması üzerine gittikçe yolundan sapan bir Fenerbahçe izledik.
UEFA Avrupa Ligi 'nde deplasmanda oynanan Lille maçında Guiza ile Alex'in yaşadığı anlaşmazlık sonrası Alex'in attığı bakış ile Guiza taraftara yem etti. Önce ıslıklanan Guiza, sonra onu oyunda tutmaya çalışan Daum Fenerbahçe'yi daha da geriye götürdü. Guiza zor bir dönemden geçiyor. Kimse düşünmüyor ki Türkiye Kupası'nda rövanş maçında 3-0 mağlupken Guiza'nın attığı şeref sayısı belki de Fenerbahçe'nin 26 yıllık özlemi olan Türkiye Kupası'nı kazanmasını sağlayacak.
Bugünlerde medyada yazılanlara göre Fenerbahçe'de 4 tip bölünme mevcut. 1. grup Brezilyalılar,2. grup sık forma giyen Türk futbolcular, 3. grup az forma giyen Türk futbolcular, 4. grup da Guiza'nın solo performansı....
Tüm bunlar yetmezmiş gibi su yüzeyine çıkan Daum - Aykut Kocaman anlaşmazlığı tüm bunların üzerine tuz biber oldu. Kimi haberlere göre Daum , Aykut Kocaman'dan yeterli desteği görmüyor. Bunu destekleyen hikayeye göre Daum Aykut Kocaman'la oturup fikir alışverişi yapma istiyor. Bunun üzerine Aykut Kocaman uykum geldi deyip odasına gidiyor. Diğer bir hikayeye göre de Daum üzerinde mevki olarak kimseyi istememesi. Hangisi doğru olursa olsun burada çözüm bulması gereken Aziz Yıldırım'dır. Çözüm hiç bir şekilde Galatasaray'ın Feldkampı gönderdiği gibi Daum'u gönderip Aykut Kocaman'ı teknik direktörlüğe getirmesi yapılacak en büyük hata olur. O günün şartlarında futbolcular açısından dayanılamayacak duruma gelmiş olan bir Feldkamp vardı. Bugün Fenerbahçe'de böyle bir durum yok. Ayrıca Aykut Kocaman ola ki bu göreve gelirse saygınlığını da kaybeder.
Daum'un saçma sapan inat ettiği diziliş, yaptığı oyuncu değişiklikleri, Deniz'i sağ açıkta denemesi olacak şey değil. Ancak madem bu kadar eksik var. Fenerbahçe elindeki malzemeyi doğru kullanması gerekir. Bu da 4-3-1-2'dir. Fenerbahçe eldeki mevcut kadroya göre diziliş sağlayamazsa sağ açıkta Deniz'i veya yarın öbür gün Semih'i denerse ligi ilk 3 te dahi bitiremeyebilir. Fenerbahçe kanat futbolu oynamaya müsait değil, elinde Semih,Gökhan,Alex ve Guiza varsa iki hücumcuyla oynamak futbola ihanettir. Yeri geldiğinde dizilişte değişiklik yapmak gerekir.
Benim eldeki mevcutlara göre Fenerbahçe dizilişi şu şekilde olmalıdır.
Kale:Volkan Demirel
Sağ Bek:Gökhan Gönül
Sol Bek: Dos Santos ( Wederson)
Stoper: Bilica ( Bekir)
Stoper: Lugano
Ön libero: Selçuk
Sol iç orta saha:Emre Belözoğlu
Sağ iç orta saha: Cristian
Forvet Arkası:Alex ( Devid- serbest)
Striker: Semih( Gökhan Ünal)
Striker: Guiza

Hiç yorum yok: