4 Mart 2010 Perşembe

Yeni OPEL ASTRA

Şu sıralar yollarda yavaş yavaş görmeye başladık yeni Astra’yı. Dönüp bir daha baktırıyor kendine. Kompakt hatchback sınıfının en iddialı araçlarından olan astra yavaş yavaş eskimeye yüz tutan görüntüsünü epey bir yenilemiş. Yeni Astra, opel markasının yeni yüzünü başarıyla temsil ediyor. Opel’in yeni yüzünü ilk olarak Insignia modeliyle tanımıştık, daha sonra Meriva ile değişimin bu yönde devam edeceğini gördük ve son olarak yeni Astra modeli ile tanışıyoruz.
Yeni Astra, Insignia’ya oldukça benziyor tasarım bakımından, hatta küçük Insignia yorumları bile yapılıyor. Keskin ön farları ile dikkat çeken yeni Astra, zerafeti ile tüketicilerin kalbini çalacağa benziyor. İç mekan oldukça başarılı, eski astranın tam tersine yeni Astra’da eşya gözü koyma bolluğu var. Standart donanımları oldukça yüksek olan yeni Astra, Enjoy, Sport ve Cosmo paketleri ile ülkemizde satışa sunuldu. Yeni Opel’in motor seçenekleri ise şöyle: 1.4 lt 100 HP, 1.6 lt 115 HP, 1.4 lt 140 HP, 1.6 lt 80 HP’lik benzinli motorlar. Dizel motorlu yeni Astra ise Nisan ayında satışa sunulacak. Opel’de kullanılan easyshift şanzıman ise yerini active select’e bırakmış.
Yeni Opel Astra’nın uzunluğu 4249 mm’den 4419 mm’ye, dingil mesafesi ise 2614 mm’den 2685 mm’ye artırılmış. Araç oldukça büyük boyutlu olmasına rağmen güzel tasarımı ile bunu rahatlıkla gizleyebiliyor. Aracın fiyatına gelince, yeni Astra’nın 41 bin TL’lik bir başlangıç fiyatı var. Bakalım yeni Astra cazibesi ile rakiplerine göre en büyük dezavantajı olan fiyatını unutturup eski Astra gibi yüksek satış adetlerine ulaşabilecek mi?

Kaynak: http://otomotivhaberleri.blogspot.com/

Hiç yorum yok: