23 Mart 2010 Salı

SİLKİNMEK LAZIM


Galatasaray haftasonunda maçın ilk 10 dakikası hariç top oynamadı. Sanki bir hazırlık maçı oynanıyor ve Galatasaray da o maçta öndeydi. Dakika 60 olduğunda bu maçın kazanılmasının mümkün olmadığını televizyondan bile anlıyordunuz. Sahanın kenarında oyunu değiştirebilecek sadece Baros var ,o da ,Jo da yalnız kaldılar. Sorun sadece Kewell, Arda ve Hakan Balta'nın eksikliklerine bağlarsak hata yapmış oluruz. Sorun maalesef oyuncu seçimleri ve sabit taktik anlayışı.
Elbette ki koskoca Rijkaard'ı taktiksel manada eleştirecek kapasitede değilim fakat oyun elden kayıp giderken sadece Elano'nun çıkarılıp Baros'un alınması neyi değiştirir. Orta saha hücuma yardım etmiyor. Herkes eleştirirdi Skibbe'yi fakat çok önemli bir özelliği vardı. Yeri geldiğinde 3 'lü savunmaya dönüyordu, Rijkaard orada varsa risk alacak, oyunu değiştirmesi gerekiyor. Galatasaray bir gol yedi, Rijkaard'ın ağlamaya yakın bir surat ifadesi vardı. O da heralde ne yapacağını şaşırmış durumda. Maç sonu basın toplantısında kötü karne getirmiş bir çocuk ifadesi vardı. Rijkaard çaresiz kalmış gibi duruyor.
Kewell ve Arda 'nın yokluğunu Galatasaray'ın deplasmanlarda olumsuz skor aldığını düşünenler varsa yanılıyorlar. Esas sorunlardan biri Caner'in sol bekte oynaması, çok önemli pas hataları yapıyor, pozisyon hataları yapıyor. Hakan Balta takıma döndüğünde değişimin nasıl olacağı görülecektir.
Son söz de Elanoo ve Dos Santos'a olacak. Elano büyük takımların sistem oyuncusu olabilir ama ne yazık ki Lincoln'deki skora etki edecek kapasiteyi bu düzende göremiyorum. Arada sırada parlayacak diye takımın 9 kişi oynamasına gerek yok. Dos Santos kesinlikle Galatasaray'ın oyuncusu değil. Zaman zaman parlamalar yapıyor,80 dakika yatıyor. Her ne kadar toparlanmış olsa da istediğimiz seviyeye gelebilecek gibi durmuyor. Sezon bitmeden 2 maçı alıp Galatasaray'a getirebilecek gücü de var gibi duruyor.
Fenerbahçe maçı kader maçı olacak. Fenerbahçe geride bekleyecek bu maçta, bu maçı almak istiyorsan Baros ve Jo'yu yanyana koyup, Elano 'yu daha geride değerlendirmek gerektiğine inanıyorum. Çift önlibero ile devam edecek oyun iki takımın birbirinden hata yapmasını bekleyecek bir oyuna çevirir. Dakikalar ilerledikçe de kazanmak zor olur.

Hiç yorum yok: