18 Mart 2010 Perşembe

Diyarbakırspor Bank Asya Yolcusu


Fotoda sol üst köşede gülen adamı görün sonra bu yazıyı okuyun. Yere düşen hakemina duyduğu acıdan, polisin arkasına saklanmış Bursaspor'lu oyuncudan keyif alan bir insan manzarası...

Bu konu için söylenecek çok şey var. Bekleyip görmek gerekiyordu. Artık bir futbolsever olarak Diyarbakırspor hakkında en ufak bir şey duymaya tahammülüm kalmadı işin doğrusu. Çok değil bundan birkaç sezon evvel ki olaylı Galatasaray -Fenerbahçe maçında yoğun miktarda su şişeleri atılmıştı ve maç sonrasında Galatasaray 2007-2008 sezonundaki ilk 5 maçını seyircisiz oynamak zorunda kalmıştı. Diyarbakırspor- Bursaspor maçında ise bırakın su şişeleri atmayı, taş yağmuru vardı. İşin adalet kısmını geçiyorum. O zaman Galatasaray'ın hakkını yediler gibi şeyler söylemek değil niyetim, o ceza her nasıl normalse, bu ceza çok çok hafif kalır. Bu olaylar örneğin Manisa'da olsa Manisaspor şimdiden kesinlikle ikinci lige düşürülmüş, 1 sene boyunca seyircisiz oynama cezasını almıştı. İş ceza kesmeye gelince Diyarbakır'a ayrı diğer takımlara ayrı ceza vermek yarın öbür gün gerçekleşecek diğer olaylarda örnek teşkil edecektir. Diyarbakır şehrinin durumu diğer Süper Lig ekiplerinin durumundan farklı olabilir ancak bu ligin kalitesini yükseltmek istiyorsak Diyarbakır'ı es geçerek bunu başaramayız. Diyarbakır takımının aldığı 3 maçlık cezanın bitiminde ligin 32. haftasında Beşiktaş 'ın Diyarbakır'da maçı var. Beşiktaş'ın oraya hangi ruh haliyle gidebileceğini düşünebiliyormusunuz? Şimdi de işin içine siyasiler girerek Diyarbakır'ı kurtarmayı deniyorlar, ne kadar siyaset futboldan uzak dursun desek de onlar bu işin içine girecekler ve Türk futbolunu daha da zor günler bekleyecek. Çok bir çözüm önerisi istiyorlarsa Diyarbakır stadında seyircilerinin önüne yüksek ağlar gersinler, rakip takım futbolcuları ve hakemler sadece küfür yiyerek maçlarını oynasınlar.
Son söz olarak da bu federasyon Diyarbakırspor'u iki maçı hükmen mağlup oldu diye küme düşürmeyi gözü yemez. Diyarbakır'ı kendi haline bırakarak düşmesini izler.

Hiç yorum yok: