26 Kasım 2009 Perşembe

Manchester 0 - 1 Beşiktaş


Beşiktaş, deplasmanda yedek ağırlıklı çıkan kırmızı şeytanları Tello'nun attığı tek golle yenerek tarih yazdı. Helal olsun karakartala.
Açık söylemek gerekirse Beşiktaş'ın Fener galibiyetinin vermiş olduğu motivasyon ile çıkacağını düşünerek galibiyete odaklanmıştım. Bekelediğim gibi oldu. Hatta İddaa'da ilk yarı 2, ikinci yarı 2 oynadım. Neyse şimdi gelelim maçın geneli hakkında değerlendirmeye:
Beşiktaş'ta son iki maçtır değişen şeyler var. Örneğin mahalle futbolu havası bitmiş, artık paslaşarak defanstan top çıkarabiliyoruz. Defanstan top şişirme olayı bitmiş, yerini paslaşarak topu kendi yarı sahasından çıkaran bir takım gelmiş. Böylece rakip takım daha çok yoruluyor ve rakip takımın dinamikleri daha kolay yıkılıyor. TSL'de aynı stratejiyi uygulayabilirse Beşiktaş, o zaman galibiyet serisi bozulmaz, devam eder.
Beşiktaş'ta maç boyunca Rüştü, Ferrari, Ernst, İsmail Köybaşı, İbrahim Toraman mükemmel oynadı. Özellikle Ernst ve Ferrari Beşiktaş'ın en iyi oyuncuları olduğunu bu maçta tekrar belli ettiler. Bu adamlar Türkiye Ligi'nin çok üstünde top oynuyorlar. Bu adamları izlerken futboldan çok zevk alıyorum. Ernst ve Ferrari, maçta hatasız oyandılar. İsmail Köybaşı joker adam rolünde oynadı. İsmail maç boyunca her yerdeydi. Çok koştu, çalıştı ve maça her şeyini verdi. Teşekkürler İsmail. Rüştü'nün son dakikadaki 2 kritik kurtarışı alkışları topladı. Teşekkürler Rüştü. Son 5 günde iki büyük galibiyete imza atan Beşiktaş'a sonsuz teşekkür ediyorum.

Hiç yorum yok: