22 Kasım 2009 Pazar

Beşiktaş 3 - 0 Fenerbahçe


Dün yine Beşiktaş'ta çok güzel bir ortam vardı. Şarkılarla, derbi heyecanı zaman ilerledikçe pekişiyordu. Fener maçlarının tadı başka oluyor. Hava, atmosfer her şey futbol için müsaitti. Maça başlamadan önce Beşiktaş'ın kadrosunu görünce Wolsburg maçındaki gibi şok olmasam da bir parça sinirlendim. Serdar Özkan'ın kadroda ne işi vardı? Serdar Özkan dışında diğer oyuncular beklediğim gibiydi. Ama maça 10 kişi başlamak canımı sıktı. Daha öncden de yazılarımda belirttiğim gibi Serdar Özkan, İbrahim Kaş gibi adamlar BJK için zarar. Maç başlamadan hemen önce Beşiktaşlı futbolcular çember oluşturup galibiyete kitlendiler.
*****
Maçın başlama düdüğü ile beraber Beşiktaş'ın baskısını gördük. ilk 15 dakika rakip sahayı ablukaya aldı BJK, sağlı, sollu ortalarla güzel bir baskı kurdu. Baskı devam etse gol işten bile değildi. 15.dakikadan sonra Fener, atakları püskürttü, önce orta sahada geçen oyunun ardından bir miktar BJK kalesine doğru gelmeye başladılar. İlk yarıda önemli posizyon fazla yoktu. Gözüme çarpanlar maçın başında Serdar Özkan'ın penaltı noktasından kaçırdığı bir posizyon vardı. Gol kaçtıktan sonra iyi bile vurdu, hayret dedim. Fenerin Roberto Carlos ile uzaktan bir şutu var. Alex'in ilk yarının son dakikasında nefis bir frikiği var. Bir de Gökhan Gönül'ün İbrahim Üzülmez tarafından düşürüldüğü bir posizyon var. Posizyon penaltı bana göre. İbrahim Üzülmez çok profosyonel bir faul yaptı.
******
İlk yarıda Beşiktaş'ın kontrollü, güzel paslaştığı bir oyun vardı. Beşiktaş'ın ileriye çıkarken paslaşmalarını, organizasyonlarını beğendim. Eskiden 2 pasla zor çıkarken, derbide fazla pas sayısı ile iyi organisazyon kurduğun gördük. Beşiktaş'ın defans bloğu çok çok iyi. Bu sene Beşiktaş'ın çok az gol yiyeceğini düşünüyorum. İlk yarıda İbrahim Üzülmez'in iki ortası var. Premier lig oyuncuları halt etmiş. O nasıl ortalar öyle. Tek kelimeyle mükemmel iki öldürücü orta... Fener hiç organize olamadı. Beraberlik için gelmişler. Daum bu atmosferi iyi bilir. Anlaşılan baya çekinmiş olacak ki Alex bile baya geride oynadı ilk yarıda.
*****
İkinci yarı Mustafa Hoca doğruyu buldu. Serdar'ın yerine Tello girdi. Sen maça Tello ile başlasan Beşiktaş ilk yarıdan maçı bitirirdi de neyse! Tello'nun girmesiyle orta sahada topa daha da hakim oldu Beşiktaş. ikinci yarının başlarında Beşiktaş'ın bulduğu goller galibiyeti getirdi. İlk golde İbrahim Üzülmez'in topu çekip sağ ayakla yaptığı ortaya Micheal Fink öyle bir güzel vurdu ki muhteşem bir gol attı. Son yıllarda gördügüm en güzel gol! Tek kelimeyle mükkemmel. Golü attığımızda aklıma geçen seneki Beşiktaş'ın Sivasspor'a attığı gol geldi. Yusuf ortayı yapmıştı. Tello tam köşeye vurmuştu. Tabi Yusuf bilerek bir orta yapmıştı. İbrahim Üzülmez sağ ayağı ile bilerek mi yaptı o ortayı tartışılır. Ama ne olursa olsun gole şapka çıkarırım. Ardından kısa süre sonra Bobo'nun golü var ki bu golde oyuna ikinci yarıda giren Tello'nun hakkını verelim. Pas çok kurnaz, Bobo'nun çabucak dönüp Lugano'yu zor durumda bırakması Bobo'nun vuruşu, Volkan'nın goldeki çaressizliği gerçekten Avrupai bir gol. Tebrik etmek lazım. Ayakta alkışlamak lazım. 2-0 dan sonra her şey daha da rahatladı. Artık farka gitmek için BJK'nın bir engel kalmadı dedim ki Mustafa Hoca oyuna Yusuf'u çıkarıp Uğur'u aldı. Biraz işi sağlama almak istedi. Ben bu değişikliği her ne kadar tasvip etmediysem de Uğur değişikliğinin ileriki dakikalarda doğru olduğunu gördüm. Uğur'a joker adam görevini verdi. Koş koş koş dedi. Adam her yerdeydi. İleride ve geride görev aldı. Fener 2 golü yedikten sonra kendine geldi, baskı kurmaya başladı ancak Beşiktaş'ın defansı gerçekten çok iyi. Hani düşünüyorum da Beşiktaş'ın defans hattı ile Galatasaray'ın ofans hattı birleşşe ne olur? ECL'de final oynayan bir takım olur diye düşnüyorum! Fener'de Kazım'ın oyundan atılmasından sonra Fener havluyu attı. Beşiktaş'ın ofsayt olan golü ile birlikte maç 3-0 bitti.
*****
Sonuç olarak Beşiktaş anlık hataları affetmedi. Fink'in golü beceri golü ama Fink'i tutan adam yok. Bobo, Lugano'nun en ufak hatasını iyi değerlendirdi. Hani Beşiktaş'ın maç boyunca %100 lük gol posizyonu az var, ama farklı galip gelmesini bildi. İbrahim Üzülmez iki asisti ile maçın adamıydı. Gollerin dışında iki asist olacak pası daha vardı, ancak Beşiktaşlı oyuncular değerlendiremedi. Beşiktaş maça piskolojik olarak o kadar iyi hazırlanmış ki 3-0'dan sonra bile futbolcular tüm enerjisi ile koşuyorlardı. Beşiktaş'a helal olsun. Fenerbahçe bu futbolla daha çok puan kaybedecek. Göreceksiniz...

Hiç yorum yok: