19 Kasım 2009 Perşembe

Beşiktaş - Fenerbahçe Maç Öncesi


Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi 21 Kasım Cumartesi günü İnönü Stadı'nda oynanacak. Her derbide olduğu gibi taraftarlar maçı dört gözle bekliyor. Hal böyle olunca maçın nasıl sonuçlanacağı merak konusu.
Fenerbahçe 31 puanla TSL'nin birincisi ve Beşiktaş'tan 7 puan önde bulunuyor. Beşiktaş'ın bu maçı kazanmaktan başka çaresi yok. Bu demek oluyor ki BJK bu maçta tüm riskleri almak zorunda.
Beşiktaş camiası son haftalarda karışık: Bir yandan taraftarın yönetime protestosu, bir yandan yönetimin tribünü temizleme operasyonu bunlar Beşiktaş camiasının güç kaybettiği unsurlar. Geçen senenin şampiyonu bu sene hem ligde hem de Avrupa'da çok kötü bir tablo çiziyor. Kısaca Beşiktaş'ta işler her koldan karışık. Bu karışıklığı kısa süre kafadan atmak için BJK camiasının fenerbahçe galibiyetine ihtiyacı var.
Fenerbahçe'de durum nasıl?
Fenerbahçe 3 haftadır dinleniyor. Derbi maçında ısınma sorunu yaşayabilirler.
Fenerbahçe TSL'nin birincisi şu an. Ancak bu durum kimseyi aldatmasın. Fener bu sene kötü top oynuyor. Fener'i götüren yine Alex. Fenerbahçe ileride takım olamıyor. Aslını söylemek gerekirse BJK ile benzer sorunları yaşıyorlar. Fazla gol posizyonuna giremiyorlar. Ölü toplar ve Alex ile gol bulurlarsa buluyorlar. Bulamazlarsa geçmiş olsun.
Beşiktaş'ta durum nasıl?
Beşiktaş, defans bloğu ve ön libero haricinde gerçekten kötü. Oyun kurgusu, sistemi v.s. düzenli hiçbir şeyi yok. BJK'nın bu sene aldığı galibiyetlerin çoğu şans. Zaten skorlar ortada. hep 1-0.
BJK gol posiziyonuna girmekte çok zorlanıyor.
BJK ve FB, bana göre ikiside çok kötü. İki kötünün maçı ne olur? Bnm beklentim duran toplardan gelen goller maçın sonucunu tayin eder diye düşünüyorum. Maçın ortada geçeceğini düşünüyorum. BJK, FB'ye göre daha çok koşan bir takım dolayısı ile BJK'nın kazanma şansı daha fazla olmakla beraber maçın kaderini ölü toptan gelen ilk gol belirleyecek diye düşünüyorum. Bu maçta ilk golü atan farkı açarak kazanır...
Bu hafta sonu oynanacak derbide bir ilk yaşaabilir. Eğer FB maçı önde götürürse kıyamet kopacaktır. İnönü, duyulmadık küfürlere ve isyanlara maruz kalacaktır. Kısaca BJK'nın son yıllarda oynayacağı tansiyonu en yüksek maçlardan biri olacak. Beraberlik dışındaki bir skor Türkiye'de gündemi oldukça meşgul edecektir.

Hiç yorum yok: