6 Nisan 2010 Salı

Galatasaray' da Tartışılması Gereken Konular


1- Arda , Galatasaray'a ne kadar kaptanlık yapabiliyor?

2- Rijkaard devam etmeli mi? Devam edecekse neleri değiştirecek?

3- Rijkaard devam etmeyecekse nasıl bir hoca getirmek gerekiyor? Şayet yola devam edilmeyecekse Avrupa'da bizim standartlarımıza uygun takımlarda şampiyonluklar yaşayıp, Avrupa Kupaları'nda başarılar tatmış hoca getirmek gerekir. Tıpkı Gerets, Lucescu hatta Skibbe gibi...

4- Gelecek sezonun transfer politikası nasıl olacak? Gittikçe Fenerbahçelileşen ve başarısızlığı getiren sistemden acilen vazgeçilmesi gerekir. Bizim ligimizin gerçekleri gözönüne alınması gerekir. Lig olarak rakiplerimiz kimler olabilir? Hollanda, Belçika, Rusya, Ukrayna ve Portekiz takımları ünlü oyuncuları getirerek mi başarı sağladı yoksa kendi yıldızlarını mı yarattı? Göz boyuyan transferlerden kaçıp gelecek vaad eden oyunculara yönelinmelidir.

5- Kewell konusu ne olacak?

6- Hakan Şükür'e kulüp içinde mesela sportif direktör olarak yer verilebilir mi?

7- Adnan Sezgin'in bu kulüpteki misyonu nedir?

8- Türk futbolcu transferleri neye göre belirlenecek?

9- Bir Türk forvet alınması gerekiyor mu?

10- Altyapıda verilen eğitimlerinin gözden geçirilmesi gerekiyor. Artık Galatasaray'ın uluslararası niteliğini sürdürmesi gerekiyorsa futbolculara İngilizce eğitimi vermek gerekiyor.

11- Bu takımın abiye ihtiyacı var. Bu Bülent Tulun olabilir, Hagi olabilir, Hakan Şükür , Bülent Korkmaz olabilir, Florya'ya abi şart. Arda'ya da kaptan gerekiyor.

2 yorum:

90 + 3 dedi ki...

İstediğimiz sorudan başlayabilr miyiz hocam?
Ben sondan başa doğru gideyim kısa kısa.
11- Florya'ya abi olacak adam, o olsun diye demiyorum ama Ab. Albayrak gibi olmalıdır, Galatasaray'ı koşulsuz seven. Tv'de yorum yaparken bile kendi menfaatlerinin, kendi yandaşlarının hesabını yapan adamların Florya'ya girişi hayırlı olmaz pek, Hagi haricindekileri bu sebeple çiz derim, Hagi de zaten bir çok açıdan zor.

10- Yapma hocam ne İngilizcesi, daha bizim tercüman bilmiyor İngilizce :) Önce o öğrensin, öğretir onlara. Can you make some comments abouttan girer baktığınız zamandan çıkar, toefl falan, uçar çocuklar.

9- Tek forvet oynayacaksak eğer, bu Baros olacak şüphesiz. Kewell kalırsa nispeten yedekler o bölgeyi. Bu yüzden yerli tek bir forvet transferi yeterli olur, hatta Anıl ya da Cem Sultan'dan birinden de yararlanılmalı, zira maç trafiği yoğun. Forvet demişken, ben sev(e)medim bu Jo'yu.

8- Türk futbolcu transferi konusunda Ali Turan ve Musa Çağıran haricinde belki bir forvet olur olursa, düşük maliyetli gurbetçiler olabilir. Süper Lig'de yok pek alınacak adam, Ozan İpek'tir, Sercan'dır, Bursa 8-10m eu ister onlara, değmez. Hamit'i bilmiyorum, olursa olabilir.

7- Onu bilen varsa, ben de onun cevabını merak ediyorum.

6- Hakan Şükür, Galatasaray'ın efsane futbolcularından biridir, ama efsane bir Galatasaraylı değildir. Metin Oktay'a kıyasla çok daha büyük başarılara imza atmasına rağmen, hala Taçsız kral Metin Oktay tezahüratını varlığı, Hakan'ın adının hiç bir bestede geçmemesi bundandır. Çok farklı yerlere uzanan, bu uzandığı yerlerle de kulübü bir çok tartışmanın içerisine çekecek birisidir. Ayrıca, gruplaşma konusunda az değildir, o yüzden hiç bulaşmamak lazımdır.

5- Kewell konusunda uzun uzun yazmıştık
http://doksanartiuc.blogspot.com/2010/04/harry-harry-kewell.html 'da. Her sene ameliyat olan, en fit döneminde bile ekonomik kullanılması gereken bir adamdır Kewell, ama daddy coolumuzdur, gitmesindir. 6+1+Kewell gibi düşünülürse çok yararlı olabilir. Kewell yokmuş gibi planlayıp Kewell'ın her katkısını bonus gibi düşünebiliriz mesela. Sahaya çıksın yeter zaten, katkıdır o kadarı da.

4- Galatasaray'ın yabancı tercihlerinde Güney Amerika'ya yönelmemesi gerekir. Oralardan gelenlerle olmadı bi türlü. Keita-Neill-Baros ve Kewell harici yabancıların seneye kalmamaları gerektiğini düşünüyorum. Bu 4 kontenjan demek. Biri sol bek, kalanı orta saha ağırlıklı değerlendirilmeli gibi. Neill, Keita ve Baros gibi mücadeleye gelen adamları tercih etmek lazım. Elano gibi Santos gibi adamlar olmuyor ligimizde. Kendi yıldızlarımız işi biraz daha zaman alacaktır. En yakın aday Emre Çolak bile şu an fizik olarak çok zayıf.

2 ve 3- Rijkaard devam etmeli, her şey bir yana kim gelecek kİ? Rijkaard gitsin demek için yerine de şu gelsin demek lazım. Öyle bir isim yok şu anda bildiğim.

1- Arda her alt yapıdan yetişen oyuncu gibi çok sevilir, göz bebeğidir. Sempatik te adamdır, iyidir hoştur. İyi de topçudur, nefesi biraz daha yetse, biraz daha hızlı olsa her takımda oynar. Amma ve lakin, Arda'dan kaptan olmaz, Sabri'den Ayhan'dan da olmaz. Aslında, düşününce aklıma kaptan olur bundan diyeceğim bir yerli oyuncu da gelmiyor. Neill ile Kewell, iyi adaylar olabilir ama tabi hem saha içinde dil problemi olabilir, hem de diğer saha dışı konularda adı üstünde yabancı bu adamlar.

yakinyoko dedi ki...

yorumların için çok teşekkür ederim , ara sıra katıl buralara...