12 Nisan 2010 Pazartesi

GALATASARAY’A GEREKLİ ŞOK ETKİSİ VERİLDİ


GALATASARAY’A GEREKLİ ŞOK ETKİSİ VERİLDİ
Önce sessiz protesto, sonra sesli protestoyu izledik. Galatasaray gerek yönetim, gerekse Rijkaard , gerekse de ve en önemlisi taraftarın yarattığı şokla takım kendine geldi . Maçın ilk 5 dakikalık sessiz protesto sırasında sanki Galatasaray da takım olarak sessizliğin bitmesini bekledi. Tribünler dün akşam gösterdi ki bazı futbolcuların ismini çizdi. Ruhsuz Galatasaray’dan ben de dahil olmak üzere tüm camia bıkmıştı. Tepki tam zamanında tam ölçüsünde gerçekleştirerek Galatasaray’a gereken şok yapılmış oldu. Galatasaray çok iyi oynamadı. Hala bariz hatalar yapılmaya devam edildi , buna rağmen rakip kaleye atılan şutlar takım üzerinde yaratılan etkisiydi.
JO’NUN ÜZERİNİ ÇİZMEDİLER,RESMEN KARALADILAR
Dün gece Galatasaray taraftarı ve hatta Rijkaard bırakın Jo’nun üzerini çizmeyi resmen karaladılar. Bazıları taraftarsın oyuncuya sahip çıkmayacaksan tribünde ne işin var diyebilir ama yanılırlar. Biz ne İngiliz’iz ne de Alman’ınız bizi Jo öteki Avrupalarla karşılaştırdığını dün iyice anlamış oldu. Rijkaard da onu oyuna alarak taraftarın önüne attı. Profesyonel yaşamın gerektirdiği yaşamadığı için Galatasaray taraftarı ona gereken cezayı verdi.
BAŞROLDE 2 , YAN ROLLERDE 2, GERİ KALANI FİGURAN
Galatasaray’da dün 4 adam son derece iyi oynadı. Keita, Baros başrolü oynarken, Hakan Balta ve Neill yan rolleri başarılı oynadılar. Geri kalanı figüran olmaktan yine öte geçemediler. Geçtiğimiz haftalardan ders almayanlar yine vardı. Bunların başında Sabri geliyordu. İki tane çok önemli pas hatası yaptı ve haklı olarak Galatasaray taraftarı tepkisini gösterdi.
HAKAN BALTA SOL BEK’E GEÇMELİ!
Üzerinde durulacak bir diğer konu da Hakan Balta idi. Geçtiğimiz haftalarda yazdım, yine yazıyorum. Hakan Balta Galatasaray için son derece yararlı bir oyuncu. Ancak Rijkaard onu yanlış değerlendirdi. Caner’in bek oynamasını anlamıyorum. Yenilen gol yine Caner’in savunması gereken yerden geldi. Ancak işin daha ilginci pozisyonun içinde Caner yok. Hakan Balta asist yapacak oyuncunun üzerine giderken içerideki adam boş kaldı. Bu konunun hemen çözülmesi gerekiyor. Çünkü Hakan Balta stoperde değerlendirilirken Galatasaray’ın oynatmadığı stoperlere bir bakmak gerekir. Servet, Gökhan Zan, Emre Güngör, Emre Aşık…
MAN OF THE MATCH : BAROS
Man of the match olan Baros’u tartışmaya gerek yok. Ligin yaklaşık 20 maçında forma giymeyen bir futbolcu olarak ligi gol kralı olarak bitirme ihtimali olan bir futbolcuya tüm taraftarlar sahip çıktı. Taraftar bir Jo ‘lu dönemi düşünüp bir de Baros’lu dönemi düşününce Baros’a hakkını vermesini bilerek alkışlarla uğurladı.
EMRE ÇOLAK DE SOUZA
Dikkat çekmek istediğim bir diğer isim de oyuna sonradan giren Emre Çolak’tı. Emre Çolak’ın ismi Emre Çolak De Souza olsa eski kulübü Barcelona olsa Galatasaray bu çocuğa 10 milyon euro verir. Bizim Dos Santos’a değil Emre ‘ye ihtiyacımız var. Son derece isabetli şutlar çekmesi, ayağına hakim oluşundan dolayı belki Arda’yı da geçecek bir futbolcu bizi bekliyor. Gelecek sezonun flaş transferi değil belki ama gelecek sezon adından çok bahsettireceğine eminim.

Ufuk , Neill, Hakan Balta, Uğur, Emre Çolak, Keita, Baros haricindeki her oyuncu satılık. Parasını bulan satılır buna Arda, Elano ,Servet de dahildir.

4 yorum:

90 + 3 dedi ki...

Sabri'yi de gözden çıkarma bence, onsuz olmaz

Togi dedi ki...

Eline sağlık yakinyoko çok kaliteli bir yazı olmuş. Ancak Arda hakkındaki görüşlerine katılmıyorum. Sezon başındaki ilk 8 haftayı hatırlatırım. Bütün takımlara leblebi gibi gol atarken ardanın payı çok büyüktü. Yarım sezon kötü oynayan bir oyuncu bu kadar çabuk dışlanamaz... elinizi vicdanınıza koyun!

yakinyoko dedi ki...

en büyük haksızlık arda'ya yapılıyor. adam milyonlar kazanıyor, sinema kapattı diye taraftarın kızması saçma oluyor, adam istese bırak salon kapatmayı, sinemayı satın alır. ancak bir yandan da arda ingiltere'den ev aldı ,haberleri geliyor, taraftar bunları bir bütün olarak değerlendiriyor. oyunculuğu 10 numara ama kaptanlık yapacak çapta değil işin doğrusu. kendisini o kadar da ispatlayamadı. ne kazandırdığı bir fenerbahçe derbisi var,ki bu önemli değil selçuk şahin bile derbi kazandırıyor, ne avrupa da ciddi bir başarı kazandırdı, ne takımdaki diğer futbolcular üzerinde etkisi fazla, tüm bunları düşününce hakettiği parayı veren olursa satılabilir. İlla gitsin demiyorum, Arda sezonda en az 10 maç kurtaran bir adam , kötü oynayacağı maçlar da olacaktır.

yakinyoko dedi ki...

hadi yabancılar işin ciddiyetini genel manada kavrayamıyor. ama türk futbolcuların öne geçtiği maçlarda veya berabere iken nasıl laubali oynadığını ben görüyorum, eskişehir, beşiktaş, sivas, fenerbahçe hepsini laubali olmaktan kaybeden bir takımın oyuncusu daha dikkatli oynaması gerekir.bu takımdan arda gidecek olursa en korktuğum nokta sabri'nin kaptan olacak olması,ikinci ibrahim üzülmez olur