17 Nisan 2010 Cumartesi

PORTFÖY

2010 yılına umutla başlayan piyasalar şu ana kadar ciddi bir ekonomik tehlike ile karşılaşmadı. Ülkelerin büyüme hedefleri iyi yerlerde olup, resesyon kontrol altına alınmış durumda. Tabi alınan önlemlerin çıktısı elbet piyasaları bir müddet sonra etkileyecek, önemli olan bu zamanı kestirmek ve önceden kararları almak olacak. Türkiye gelişmekte olan ülkeler arasında yer almasına rağmen yurt içi piyasada siyasi etkenler piyasayı etkileyen sert bir faktör. Dolayısı ile bu piyasada strateji ile hareket etmek yatırımcı açısından bir emniyet subabıdır.
Son günlerde endeks 60000 seviyelerine çok yaklaştı. Her geçen gün yeni zirve denemeleri görüyoruz. Bu aralar IMKB100 ilgi artmış durumda. Yatırım araçlarının bu kadar dar kar marjında olduğu ortamda yatırımcılar risk katsayısı daha yüksek olan borsada paralarını değerlendirmek istiyorlar. Bildiğiniz üzere 2008 yılı Mortgage krizinin ardından çok zor geçti ve tüm dünyada kriz yılı ilan edildi. Piyasada yaprak bile kımıldamıyordu. Ekonomide harcamalar iyice azaldı ve çark dönmüyordu. Alınan önlem paketleri doğrultusunda piyasalar 2009 yılına umutla girdi ve 2009 Mart ayından itibaren satın alınan olumlu veriler ışığında IMKB100 endeksi o günden bu yana yükselme trandine girmiş durumda. 16 Nisan 2010 kapanış 58223 puandan gerçekleşti.
Neticede piyasalar bir miktar şişmiş durumda ve borsada yatırım kararı verirken bir miktar analiz yapmak ve strateji oluşturmak bana göre kaçınılmaz gözüküyor. Bu haftadan sonra bloğumuzda haftalık oluşturacağımız portföyü sizlere sunmak istiyorum. Sanal portföy şeklinde olacak. Sadece izlemekte fayda olacak. Gerçekleştirdiğim teknik analizler ışığında bir liste olacak. Bahsedilen liste aşağıda sunulmuştur.

Tabloda her şey net bir şekilde verilmiş. stop loss, senet fiyatı oraya düşütüğünde zararı kes anlamında. stop gain yukarı hareketlerin gelmesi durumunda karı durdur anlamında.
Sizlerden ricam bu listeyi sadece takip edin. Bu bilgiler ışığında yatırım yapmayın. Araştırın, analiz edin, çizin, kendi kararınızı kendiniz verin. Aksi takdirde %99 sonu hüsranla sonuçlanacaktır.

Herkese iyi hafta sonları dilerim.

YASAL UYARI : Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Burada okuduğunuz bilgileri fikir vermesi amacıyla ve mantık süzgecinden geçirerek değerlendirin. Hiç kimse sizi tanımadan size para kazandırmak heveslisi değildir. Hayatta karşılaşmadığınız ve adını soyadını dahi bilmediğiniz bir kişinin tavsiyesi ile senet almaya kalkışmayın, sonu %99 hüsran olacaktır.

2 yorum:

deepman dedi ki...

Teşekkür ederiz yorumlar için. Her hafta bekliyoruz devamını. Takipteyiz.

Togi dedi ki...

Bugün bazı arkadaşlar soruyor. Stop loss seviyesinde satalım mı diye? Gün sonu kapanışta Stop loss seviyesi ve/veya altında kapanış gelmediği sürece posizyonlar korunabilir. Gün stop loss altında kapaış gelirse ben strateji gereği vedalaşırım.

Yatırım tavsiyesi değildir.