14 Nisan 2010 Çarşamba

Kaç Beşiktaş taraftarı var?


Kaç Beşiktaş taraftarı var?

Beşiktaş, diğer kulüp taraftarları arasında en popüler takım konumundayken, her 100 kişiden 9'u tuttukları takım dışında en fazla siyah-beyazlılara sempati duyuyor. Bu nedenle Beşiktaş taraftarlarının Türkiye genelindeki sayısı 8 milyonu aşıyor.İşte Adil Gür'ün şirketi A&G vasıtasıyla ''Hürriyet'' için Beşiktaş taraftarları üzerinde yaptığı araştırmanın sonuçları:
Sempati şampiyonu


Ülkemizde futbola ilgi duyan 30 milyon kişiden 5 milyon 520 bini Beşiktaş'a gönül veriyor. Siyah-beyazlıların ikinci dereceden de taraftarları var. Diğer kulüp taraftarları arasındaki ankette her 100 kişiden 9'u, ''Tuttuğunuz takımın dışında sempatiyle baktığınız, desteklediğiniz ikinci bir takım var mı?'' sorusuna ''Beşiktaş'' cevabını verdi.8 milyonu aşıyor


Sempati Ligi'nin şampiyonu olan siyah-beyazlılara en çok ilgi duyanlar, Galatasaray ve Trabzonspor seyircisi.. Her 100 Trabzonlu'dan yaklaşık 14'ü ve her 100 Galatasaraylı'dan yaklaşık 13'ü ''İkinci takımım ve sempati duyduğum takım Beşiktaş'' diyor. Böylece Beşiktaş'ı destekleyenlerin sayısı 8 milyon 220 bine oranı da yüzde 27.4'e yükseliyor.Yaş ortalaması yüksek''Beşiktaş taraftarıyım'' diyenlerin yüzde 70.2'si erkek. Yüzde 38 kadarı 15-24 yaş, yüzde 33 kadarı da 25-39 yaş grubundan.. Beşiktaş seyircisi, diğer büyük kulüplere göre nispeten daha yaşlı.. Öyle olunca evli taraftar oranı (% 52.4) da diğer kulüplerden yüksek. Galatasaray'a göre daha eğitimlilerBeşiktaş'a gönül verenlerin ortalama eğitim seviyesi, Galatasaray taraftarından yüksek, Fenerbahçe taraftarından ise düşük.. Diğer iki büyük kulüpten farklı olarak meslekleri ve yaptıkları iş sorulduğunda, birinci sırada (% 26.6) işçiler geliyor. (Galatasaray ve Fenerbahçe'de birinci sırada öğrenciler var) İkinci sırada öğrenciler (% 22.6), sonra esnaf (% 11.3), ev kadını (% 9.4) ve emekliler (% 7.8) bulunuyor.






Hiç yorum yok: