6 Eylül 2009 Pazar

PARSAN'da Grev Sona Eriyor!

Asil Çelik’te düğüm çözüldü!


İşveren-Sendika-İşçi üçgeninde ortak nokta bulundu, grev sona eriyor
05/09/2009

Asil Çelik işçilerinin sekiz ayı bulan grev sürecinde sıcak gelişme yaşandı. Önceki akşam sendika ve işçiler arasında saatler süren toplantı gerçekleşti. İşverenin kişi başına 500 TL toplu para ödeme ve 6 ayda bir enflasyon oranında zam yapma teklifinin çoğunlukla kabul edildiği toplantı sonrası gazetemize değerlendirmelerde bulunan Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu; “Bayramdan önce işverenle gerçekleştirilecek müzakerelerde toplu iş sözleşmesi bitirilir. Sendika, bir iki ay daha işçilere ödeme yapmaya devam eder” şeklinde konuştu.

8 AY SÜREN GREV SONA ERİYOR
Asil Çelik’te grevin 8. ayına girildi. Bu süreçte büyük maddi zorluklarla boğuşan Asilçelik işçileri, sendika tarafından ayda 200 TL’ye ulaşan ödemelerle ayakta durmaya çalıştı. Son olarak Serdaroğlu’nun da katıldığı açlık grevi büyük ses getirmişti. Bir süredir devam eden görüşme trafiği sonunda işverenin yeni bir teklif ile geldiği, toplantı itibariyle anlaşılmış oldu.

KİŞİ BAŞI 500 TL TOPLU ÖDEME, 6 AYDA BİR ENFLASYON ORANINDA ZAM
Zeytin Kooperatifi Salonu’nda önceki akşam iftardan hemen sonra başlayan görüşmelere Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu’nun yanı sıra sendikanın Merkez Yönetim Kurulu üyeleri ve sendikanın Bursa Genel Sekreteri Erol Bektaş’ta katıldı. Salonu dolduran işçiler ile gecenin geç saatlerine kadar saatlerce süren toplantıda istişarede bulunan sendika yönetimi, 8 aylık sürecin ardından gelinen nokta konusunda açıklamalarda bulundu. İşverenin yeni bir teklifle geldiği süreçte işçilerin çoğunluğu, kişi başına 500’er TL para ödenmesi ve 6 ayda bir enflasyon oranında zam teklifine yeşil ışık yaktı.

BAYRAMDAN ÖNCE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANIYOR
Buna göre, işveren-sendika-işçi üçgeninde bayramdan önce net bir sonuç alınacağı, Serdaroğlu’nun da açıklamalarıyla netlik kazanmış oldu. Şimdi gözler, tarafların masaya oturmasına çevrildi.

AYLARDIR YATAN FABRİKADA YENİDEN DEMİR SESLERİ HAKİM OLACAK
Asil Çelik’in, 8 ay gibi bir süredir tam kapasite çalışmamasının, devlete ve ülkeye büyük kayıplar getirdiğinin işçi kesimi tarafından sıkça vurgulandığı sürecin ardından nihai kararın alınmasıyla önümüzdeki günlerde Asil Çelik’te yeniden demir sesleri hakim olacak. Ağır ekonomik koşulların hakim olduğu son aylarda sendikadan aldıkları ayda 200 TL para ile hayatta kalmaya çalışan işçiler, kişi başı 500 TL’lik toplu ödemelerle bayram öncesi kısmen rahatlamış olacak. 6 ayda bir enflasyon oranında gerçekleşecek zamların, uzun vadede işçinin elini rahatlatması bekleniyor.


http://www.orhangazilider.com/haber_detay.php?haber_id=4826

Hiç yorum yok: