18 Eylül 2009 Cuma

Fener Avrupa'da Takım Olamıyor

Uefa kupası liglerinde ilk maçını oynayan Fener, Hollanda'nın Twente takımına 2-1 yenildi. Yazık oldu.

Maça yoğun presle başlayan FB, maç boyunca 1 net posizyona girebildi. Maç boyunca FB, sağ kanatta çok çalıştı. Özellikle Gökhan Gönül ve Kazım oldukça etkili oldular. Sol kanat ise çok güçsüzdü.

FB oyun kurmakta zorlandı. Daum, Alex ve Guiza'ya nasıl katlandı anlamış değilim. Alex rolantide oynadı. Guiza ise takımın tüm ataklarında hatalı pasları ile rol oynadı. YEdekte bekleyen Semih'e saygısızlık devam ediyor. Semih, Guiza'dan çok daha faydalı olur. Geçen sene Dede vatandaşına kıyak geçiyor dedik. Bu sene de Daum çok inat ediyor, Guiza işinde.

Maç uzun süre ortada geçti. FB gol posizyonu bulamadı pek. Zaman zaman kanatlardan top doldurdu. Rakip takım beraber çıkıp beraber dönen çok koşan vasat bir takımdı. Ardından 70. dakikadan sonra 9 dakikaya 3 gol sığdı.

Mehmet Topuz'un frikik golünü ayakta alkışlıyorum. Çok güzeldi. Ardından FB'nin yediği iki hatalı gol ve mağlubiyet. FB'ye geçmiş olsun diyelim. UEL, TSL gibi değil... TSL'de oyuncu kalitesinden maç alıyorsun, ama Avrupa'da zorlanıyorsun.

Hiç yorum yok: