15 Şubat 2009 Pazar

Milano Derbisi


Bugün İtalya'nın ve dünyanın gözü Inter-Milan derbisinde olacak. Hal böyle olunca derbilerle ilgili çarpıcı notlarda ortaya dökülür, her zaman ilklerin ve sonların yaşandığı bir şey bulunur derbilerde. Bu akşamki Milano derbisine gelecek olursak,


Paolo Maldini bu akşam Milan formasıyla son kez Milano derbisine çıkacak bu yüzden bu maçın anlamı onun için çok büyük olsa gerek ki, kendiside bu derbiyi ve şampiyonluğu kazanmak istediğini belirtmiş. İlk maçta kendi sahalarında seyirci avantajı ve Ronaldihno'nun müthiş hırsıyla bunu başarabilmişlerdi ama bu maçtada aynı şeyi başarabileceklermi,izleyip görecez. Şampiyonluğa gelecek olursak Maldini ve arkadaşları gerçekten Serie A 'yı bu sene en tepede bitirmek istiyorsa Inter maçından galip gelerek bu işe baş koymalılar.



Paolo Maldini ve Milan


Davide Santon

Interden Davide Santon ve Milandan David Beckham bu akşam ilk defa Milano derbisini yaşayacak oyuncular arasında yerini alıyor. Interli Santon ise sahaya çıkacak en genç oyuncu olarak bu heyecanı en çok yaşayacak oyuncu olacaktır. Maldini ile arasında tam 23 yaş fark bulunan bu oyuncu günün birinde Maldini'ye karşı oynayabileceğini hayal bile edemezdi herhalde...
Beckham ise Realden takım arkadaşı olan Figo,Cambiasso ve Samuel gibi oyunculara karşı oynarken La Ligada en büyük rakibi olan Ronaldinho ile Milan için ter dökecek. Futbolun cilvesi bu olsa gerek, bu olay bana zamanında şimdiki Kayseri'nin hocası Tolunay'ın TS de iken Gsli oyuncu Filipescu'yu yargılarken, Tolunay Galatasaray'a geçtiği zaman en yakın arkadaşının Filipescu olduğunu söylemesi bir an hafızamda yer edindi. Futbol işte ne zaman kiminle ya da kime karşı oynayacağınız belli olmuyor.

Eski 2 rakip,yeni 2 takım arkadaşı




Bu derbiyi bir başka çarpıcı kılan nokta ise Ronaldinho'nun bir kez daha Mourinho'ya karşı sahaya çıkacak olması ve bu ikiliyi bir kez daha karşıkarşıya getiriyor olması olacak. İlk maçta Ronaldinho üstünlüğü ele geçirmişti , bakalım bu akşam aynı performansı gösterip Mourinho'yu gene alt edip onu deli edecek mi görecez? Herhalde R10 gene Mourinho'yu alt ederse Morinho'nun gelecek seneki ilk transferi R10 olur kim bilir.

Hiç yorum yok: