26 Şubat 2009 Perşembe

Şampiyonlar Ligi ve UEFA





2 günlük Şampiyonlar Ligi maçlarının ardından gözler Uefa Kupasında yapılacak maçlara çevrildi. Öncelikle dünkü karşılaşmaların bir özetini yapacak olursam,


Bayern kolay rakibi karşısında resmen gövde gösterisinde bulundu ve Riberry,Toni ve Klose gibi silahlarıyla da sonuca gitmeyi bildi. GS taraftarı olarak bir kez daha Riberryi elimziden kaçırdığımız için Özhan Başkana buradan alkışilarımı yolluyorum.


Dünkü sonuçlarda gecenin süprizi bence Real'in Madrid'de yenilmesi olduki birçok kişi Real'in rahat gol bulacağı bir maç bekliyordu. Real'de gözüme çarpan oyuncu ise Robben oldu, adam okadar kolay çalım atıyor ve o kadar kolay adam geçiyorki onu seyrederken maçtan acayip zevk alıyorum. Beklenmedik anlardaki sert şutlarıda cabası tabi. Her ne kadar Reina dün birkaç kere topa vurma anında kendini yerde bulsada diğer toplarda kalesini başarıyla korudu. Liverpool ise temkinli ve sabırlı oynayarak klasik bir ingiliz takımı gibi duran toptan gole gitmeyi başararak bir üst tur için kapıyı aralamış oldu. Yanlız Liverpool da Gerrard'ın olmadığı göze çarpmaktaydı çünkü takımı toplayan ve hücuma götüren oyuncunun eksikliği belliydi, hücumda takım biraz kopuk gibiydi. Bunları söylerken de Xabi Alonso'nun hakkınıda yememek lazım adam gerçekten futbolu aklıyla oynayanlardan, özellikle de kendi sahalarında kaptığı bir topu karşı kaleye gönderdiği pozisyonda ne kadar düzgün bir vuruş sergiledi. Türkiyede o mesafeden o kadar düzgün vuruş sergileyecek ne yazık ki bir oyuncu yok.


İspanyolları hayal kırıklığına uğratan bir başka takım ise Villereal oldu. Taraftar galibiyet beklerken, beraberliği zor kurtardılar. Açıkçası dün gece İspanyollar için iyi bir gece değildi. Rövanş maçlarında göreceğiz, sevinen kim olacak?


Uefa kupasında ise bu akşam gözler öncelikle Milan-Werder, GS-Bordeaux, Ajax-Fiorentina,Valencia-Kiev maçlarında olacak. Ev sahipleri taraftarlarını üzmeyecek gibi duruyor.
Bu akşamki maç için Galatasarayımıza başarılar diliyorum, yeni hocamız eski kaptan Bülent umarım aranılan kan olur ve takım bu maçla yükselişe geçer. Taraftar kendine düşeni yaptı ve biletleri satışa çıktığı gün tüketti, ayrıca bu soğuk havada o stadı doluracak taraftara gercekten iyi oyun oynayarak ligdeki bu kötü seriyi affetirmeleri gerekir GSli futbolcuların. Bu bilinçte oynarlarsa bu maçı almamaları için bir sebep göremiyorum.

Hiç yorum yok: