17 Şubat 2010 Çarşamba

Guus Hiddink ile Değişim Şart


Dün gece anlaşıldığına dair haberler kol geziyordu fakat bugün öğlen saatlerinde Türkiye Futbol Federasyonu da Guus Hiddink ile resmen anlaşıldığını açıkladı. 2 yılı opsiyonlu 4 yıllık anlaşmaya varılması belki de 2014 Dünya Kupası Elemeleri'ne de Hiddink'in çalıştıracağı anlamına geliyor.


Açıkçası herkes bir an önce açıklanmasını istiyordu. Avrupa Şampiyonası Elemeleri için grubumuz belli olmuş , ancak hiç kimse yorum yapamıyordu. TFF de hiç işi aceleye getirmeyerek en iyisini yapacağız mesajını vermişti. Hakikaten TFF , A Milli Takım için getirebileceği en iyi yabancı hocalardan birini , belki de en iyisiyle anlaşmış oldu. Anlaşma 1 Ağustos'tan itibaren geçerli olması bizim için vakit kaybı anlamına gelse de eminim ki yeni teknik adamımız oynayacağımız hazırlık maçlarını takip edecektir. Yani ortalama bir Avrupalı teknik adamla anlaşsak sonumuz iyi görmezdim . Burada bahsi geçen isim Hiddink ise benim için akan sular durur.


Hiddink'i zorlu bir dönem bekliyor. Son bir-iki yıldır istenilen düzeyde genç futbolcuların çıkmaması , çıkanların yeteri kadar takımlarında oynayamamasından dolayı değişime ihtiyacı olan Milli Takım'ın önündeki en büyük engel olarak gözüküyor. Hiddink dönemi değişim dönemi olması gerek. Bu milli takımda Rüştü, İbrahim Üzülmez, Gökhan Zan , Aurelio , Gökdeniz Karadeniz gibi isimlerden artık sıyrılmamız gerek. Umarım tecrübeli olan oyuncularımızın yanına takımlarında forma giyen genç futbolcularımızı da değerlendirilir.


2 yorum:

Togi dedi ki...

HAYIRLI UĞURLU OLSUN...

İÇİMDEN BİR SES TÜRK SPOR YAZARLARINA HIDDINK'TE DAYANAMAZ DİYOR :)

yakinyoko dedi ki...

valla yorumculardan çok Türk Teknik direktörlerden daha çok korkuyorum . Güzel bir kuraya sahip olduğumuzu , fakat değişik oyuncu tercihlerine girilmezse Belçika'ya yine puanlar veririz.