9 Şubat 2010 Salı

Hyundai ix55

Hyundai lüks SUV sınıfında yeni modelini satışa sundu. Ix 55, Hyundai’nin Avrupa pazarı için tasarladığı i10, i20 ve i30 modellerinin tasarım anlayışına sahip. Ucuz değil, tam 185.000 TL'lik bir anahtar teslim fiyatına sahip. Tüketiciye bu fiyatla bir ürün sunuyorsanız, kesinlikle bu kadar paraya değeceğine ikna etmeniz gerekiyor. Güçlü, ekonomik ve çevre dostu olarak lanse edilen 3.0 litre V6CRDi turbo dizel motor, 3800 d/d'de 240 PS maksimum güç ve 1750 ile 3500 d/d arasında da tam 451 Nm maksimum tork üretiyor. ix55, 100 km/s hıza 10,4 saniyede ulaşıp 100 km'de 9,4 litre ortalama yakıt tüketiyor. Maksimum hız ise 200 km/s ile sınırlandırılmış. Türkiye'ye tek donanım paketiyle ithal ediliyor.
ix55'in donanım paketinde ön, yolcu, yan ve perde havayastıkları, ABS ve EBD, ESP, yüke duyarlı otomatik arka süspansiyon ayarı, Xenon ön farlar ve far yıkayıcılar, LED arka stoplar, lastik basınç kontrol sistemi, elektrik kontrollü ve ısıtmalı ön koltuklar, ısıtmalı ve katlanabilen ikinci sıra koltukları, tamamen katlanabilen üçüncü sıra koltukları, çift bölgeli elektronik klima, hafızalı sürücü koltuğu, lüks deri paketi, ahşap kaplamalı deri direksiyon simidi ve vites topuzu, ahşap/metal görünümlü ön konsol, anahtarsız giriş ve çalıştırma, yağmur sensörü, 18 inç jantlar, port bagaj, elektrikli açılır tavan ve park mesafe kontrol sistemi gibi özellikler yer alıyor.Bu özelliklere bakıldığında Hyundai'nin gün geçtikçe arttırdığı marka imajını bu modelle daha da yukarılara taşımak istediğini görebiliriz.İç mekan ise oldukça kaliteli izlenimi uyandırıyor insanda.
Peki bu kadar iddialı ve sıradışı olarak piyasaya sunulan Hyundai ix55 otomobilseverler tarafından tercih edilecek mi? Hyundai'nin daimi müşteri kitlesi tarafından kesinlikle tercih edilebilecek bir araç fakat yüksek fiyatı ile rakipleri arasında sıkıntı yaşayacağa benziyor. Oldukça kaliteli olmasına karşın fazla bir albeniye sahip görünmeyen bu yeni Hyundai, çabuk eskiyecek bir izlenim yarattı nedense bende. Fakat bunu zaman gösterecek. Kaynak: http://otomotivhaberleri.blogspot.com/

Hiç yorum yok: