4 Şubat 2010 Perşembe

Yeni Kia Sorento

Evet Türkiye'de satış rekorları kıran Kia Sorento’nun yeni modeli yakında satışa sunuluyor. Kia SUV(Sports Utility Vehicle) segmentinde kendisine o kadar güveniyor ki, geçmişte yayınladıkları şu reklam hala unutulmuyor.“Rakiplerimiz ilk 3’e girebilsin diye sadece 2 adet SUV ürettik!” (Reklamın çıktığı dönemde perakende satış adetlerinde Kia Sorento pazarda 1., Kia Sportage ise 2. sıradaydı.)Evet gerçekten çok iddialılar. Piyasaya çıktığı 2002 senesinden bu yana Kia’nın en çok satan modeli olan Sorento, tüketicideki Kia imajını değiştiren, öncü bir model. Kia’nın diğer modellerindeki satışları da etkileyen başarılı bir SUV.
Peki yeni Sorento, önceki gibi tüketicileri etkileyebilecek mi? Nisan 2009’da Seul Otomobil Fuarı’nda sergilenen yeni Sorento eskisine göre daha büyük. 7 yolcunun seyahatine imkan tanıyan yeni Sorento’nun tasarımında en büyük değişiklik ise sahip olduğu monokok gövde. Bu arada yeni Sorento ile Kia CUV(Crossover-Utility Vehicle) segmentine giriş yapıyor. Peki nedir bu SUV ile CUV segmentleri arasındaki fark?CUV'lar genelde daha alçak ağırlık merkezine sahip. SUV sınıfına göre daha iyi yakıt tüketimlerine sahipler genelde. Yurt dışı rakamlarına bakıldığında CUV sınıfı ikinci el satışları genelde SUV'lara göre daha iyi. CUV sınıfı, aileler için performans ve ekonomiklik açısından SUV sınıfına göre bir alternatif kısacası.
Yeni Sorento’da bulunan bazı özellikler:

- anahtarsız giriş sistemi

- start/stop butonu - arka görüş kamerası

- navigasyon sistemi

- panaromik cam

- MP3 ve iPod bağlantısı.

Bu özellikler satışa sunulduğu pazara göre değişiklik gösterecektir.


Yeni Sorento’da dört farklı motor görev yapacak. Bunlar: - 165 HP güç ve 244 Nm tork üreten 2.7 lt V6 (LPG’li)- 175 HP güç ve 225 Nm tork üreten 2.4 lt Theta II benzinli - 197 HP güç ve 435 Nm tork üreten yeni dört silindirli 2.2 dizel motor - 277 HP güç ve 335 Nm tork üreten 3.5 lt V6 motor Yeni Sorento’yu yakından görmeden yorum yapmak zor. Yeni Sorento eskisine oranla daha dinamik ve güçlü bir görünüme sahip görünüyor. Donanım, boyut ve peroformans özellikleri düşünüldüğünde tüketicilerin beğenisini kazanacağa benziyor. Yeni Sorento’nun reklamları yavaş yavaş yapılmaya başlandı ve Türkiye’de 2010 yılının ilk çeyreğinde satışa sunulması bekleniyor.Kaynaklar:http://otomotivhaberleri.blogspot.com/

Hiç yorum yok: