23 Ağustos 2009 Pazar

Asil Çelik'te Grev Ne Durumda?

-''ASİL ÇELİK YENİDEN KAMULAŞTIRILSIN''-

Asil Çelik çalışanlarının, kötü yönetimden kaynaklanan tüm olumsuzluklara rağmen bugünlere gelmesinde çok büyük pay sahibi olduklarını anlatan Süleyman Çelebi, şöyle konuştu:

''Şu anda Asil Çelik fabrikasını elinde tutanlar eğer yönetemiyorlarsa fabrikanın yeniden kamulaştırılmasını, çalışanlar ve yöre halkıyla birlikte Asil Çelik'in parlak günlerine tekrar dönmesini talep ediyoruz. Demokratikleşme lafları söylenirken, sendikal hak ve özgürlüklerde bu hakkın kullanımı konusunda başka yollarla da olsa yapılan engellemeler, iktidarın iki dudağı arasındadır ve isterse bir günde çözülür. Biz bu sorunu çözmeye açığız.''

-''BAŞVURULMAMASI GEREKEN YÖNTEME ZORUNLU KALDI''-

Grevin, sadece Asil Çelik işçilerini değil, başta Orhangazi olmak üzere Gemlik, Yalova ve Bursa'daki esnaf ve diğer emekçileri de ilgilendirdiğini, birçok insan ve aile için ekonomik açıdan da büyük kayıplara yol açtığını ifade eden Çelebi, şunları kaydetti:

''Yaklaşık 7 aydır 750 üyemizle haklarımız ve geleceğimiz için sürdürdüğümüz bu grevimizi, bütün yolları denememizle birlikte kamuoyuna duyurmak ve taleplerimizi bir kez daha gündeme getirmek için başvurulmaması gereken bir yönteme zorunlu kaldık. 30 Ocaktan beri sürdürülen grev sürecinde dün açlık grevi başlatılmıştır. Asil Çelik'in derhal kamulaştırılarak, ülke ekonomisine ve işçilere verilen bu zararın bir an önce giderilmesini talep ediyoruz. Burada açlık pahasına direnen insanlar sadece Asil Çelik işçileri veya bu bölge için değil, Türkiye işçi sınıfının hakları için, kriz fırsatçılığına, özelleştirme soygununa karşı da mücadele etmektedir. Bu konuda başta Başbakan ile Çalışma ve Güvenlik Bakanı olmak üzere ülkeyi yönetme iddiasında olan Hükümeti ve sorumlu olan herkesi göreve çağırıyoruz.

Hiç yorum yok: