23 Ağustos 2009 Pazar

Beşiktaş'a Bol Şans Diliyorum!

TSL'de 3.hafta geçiyor. Beşiktaş'ın performansına şapka çıkartmak lazım. Korksun Şampiyonlar Ligi'ndeki takımlar. Çok sağlam bir Türk takımı Şampiyonlar Ligi Arenası'na çıkıyor!
*****************************************
Evet ilk üç hafta geçti. Beşiktaş bir galibiyet iki beraberlik ile oynuyor. Beşiktaş sezona en hazır takım olarak başlamasına rağmen hiç gelecek vaat etmiyor. Şampiyon takım geçen senenin kadrosunu koruyup, ek takviyeler yapmasına rağmen ilk üç hafta üretken olamadı ve olmakta çok zorlandı. Bu işin sonu nereye gider merak ediyorum. Yusuf Şimşek mi lazım Beşiktaş'a, şans mı lazım, yoksa 10,5 numara mı lazım, ya da her ne lazımsa ne zaman çözüm bulanacak? Hani bunu bilelim de ona göre Şampiyonlar Ligi'nde gruplar belli olmadan şu mübarek Ramazan Ayı'nda dua edelim iyi bir grup çıksın diye... Bu yüzden şimdiden bol bol şans diliyorum...
*****************************************
Beşiktaş'ın Barış Kupası dahil maçlarını incelediğimizde ileri tarafta üretken olamadığını görüyoruz. Zaten maçların sonucuna baktığımızda takımın az gol yediğini görüyoruz. Ancak takım gol atamıyor ve posizyona giremiyor. İleride koordinasyon sağlanmadığı sürece kısır maçlar geçmeye devam edecek. Şu Ağustos sonu gelmeden takımda koordinasyonu sağlayabilecek bir transfer gerçekleşirse umut var. Belki Yusuf Şimşek bu soruna bir nebze çözüm olabilecek.
***************************************
Tüm bunlara ek olarak orta saha diziliminde revizyonlar gerçekleşmeli bence. Oyun orta sahadan ileriye gitmiyor. Sen forveti besleyeceksin ki maçı kazanabilesin. Forvet hattına verimli toplar gelse, belki durum çok farklı olacak. Beşiktaş'ın bu sene ligte attığı gollere baktığımızda hep ceza sahası dışıdan ve karambol goller...
****************************************
Beşiktaş'ın kesinlikle yan toplardan gol şansı araması şart. Kapalı defansları boğmak için belirttiğim gibi yan toplar, duran toplardan ortalar şart. Zaten bu gibi toplara takımında hakim oyuncular var. 10 u girmez, 1 i girer. Rakip açılır, takım düşer. Ama böyle üretken olmadan işler çok zor.
***************************************
Neyse bir de iyimser gözle bakalım. Beşiktaş, taraftarlı İnönü'ye çıkmadı daha. Bu çoşkuyu, bu tanımlanamaz taraftar gücünü arkasında hissetsin, oradan gücü alsın, sonra yine değerlendireceğiz. 5.hafta derbi maçı çok önemli. Bu maçın önemi çok büyük.
***************************************
Bu arada Fener ve Galatasaray geçen seneye göre çok güçlüler. Dikkat etmek lazım, bu takımlara... Kaybedilen bu bir bir puanlar ileride çok aranır.

Hiç yorum yok: