14 Ağustos 2009 Cuma

BOBO Gitmeli mi Kalmalı mı?


Evet sezon sonu itibari ile Bobo hep Avrupa'da oynamak istediğini deklare edip durdu. Başta Olimpiyakos takımı Bobo ile ilgilendi. BJK yönetimi transfer dönemini fırsat bilip Bobo'nun bonservisine yaklaşık 8 milyon € para istedi. Şimdi de Fransız St Etienne ile 5 milyon €'ya anlaşılmış.


Neyse işin özüne gelelim. Bobo gitmeli mi kalmalı mı?

Bobo hızlı, dribblingleri iyi, hava toplarında zaman zaman etkin faydalı bir oyuncu ama doğruyu kabul etmek gerekirse Milan Baros değil, Daniel Guiza değil. Belki onlardan daha savaşçı daha çok efor sarf ediyor ama golcü kimliği çok iyi değil. Kısaca gol posisyonlarında bitiriciliği iyi değil. Durması gereken yeri çok bilmiyor. Tüm bunlara rağmen dribblingleri iyi olan, hızlı oyunculara şampiyonlar liginde ihtiyaç olabiliyor. Mesela BJK'nın 2-1 yendiği bir Liverpool maçını hatırlarım. Harikalar yaratmıştı o maçta. Tek başına ileride ancak bu kadar iyi iş yapılır. Ama performans grafiği çok inişli çıkışlı. Mesela Bobo ayrılırsa Holosko bir şekilde onun yerini tutar. Ben Bobo ayrılırsa üzülmem. Genç oyuncu olmasına rağmen bundan sonra çok iyi yerlere gelebilir diyemiyorum Bobo için. Bence gitmeli... Nobre çok çok daha faydalı oluyor ofans hattında. Bazı maçlarda Bobo gibi hızlı adamlara ihtiyaç oluyor, o maçlarda Holosko'yu görevlendirirsin olur biter. BJK'nın bitiriciliği iyi forvet getirmesi lazım, 10 numarayı sallayın. Umarım Beşiktaş için en iyisi olur.


Madalyonun öbür tarafına bakarsak Bobo'yu göndermek istediklerine göre BJK yönetimi yabancı kontenjanı açmak istiyor. Bu durumda gelecek oyuncu orta saha ya da forvet Bobo'dan daha iyi bir oyuncu herhalde...

Hiç yorum yok: