7 Ağustos 2009 Cuma

Galatasaray 'da İdeal 11 Yok, İdeal 18 Var...


Dün akşam seyrettiğimiz Galatasaray izleyenlere büyük keyif verdi. Ne zamandır bu kadar rahat bir maç izlememiştik işin doğrusu. Rakibin zayıf oluşunu elbette göz önüne almak gerekir fakat Galatasaray oynadığı futbolun hakkını vermezsek izlemeyenler yanılmış olur. Dün akşam sahaya çıkan takımın bir önceki Netanya maçında oynamayan futbolcuların ağırlıkta olduğunu da belirtmek gerekir.

Sadece ilk 45 dakikada izleyebildiğimiz Keita 'nın ayağına top çok yakışıyor. Attığı güzel golden çok attığı taklaları Şükrü Saraçoğlu'nda , İnönü 'de ve Avrupa Ligi'nde karşılaşacağımız rakiplerin kendi sahasında atabilecek olması dün Galatasaray taraftarlarını ayrıca keyiflendirdi.

Takıma yeni girenlerle, yedek kalması muhtemel oyuncuların performanslarının ölçüleceği maç olması ve filmin sonunda mutlu son olması taraftarları keyiflendirdi.

Galatasaray 'da Elano ve Baros'un eksikliğine rağmen bu kadar hücum gücünün yüksek olması bu sezon için oldukça ümit vericiydi. Nonda'nın dünkü maçta ortaya koyduğu performanstan sonra bu adam 1 senedir nerede sorusunu akıllara getirdi. Hakan Şükür ile yaşadığı antilop muhabettinden sonra kendisinin de benzer davranışları sergilemesi taraftarın yoğun tepkisini çekiyordu. Ben de dahil olmak üzere performansını sahaya yansıtmak istemeyen Nonda'nın gönderilmesini isteyenlere inat dün iyi bir forvet kimliği ortaya koydu. İlk sezonunda başarılı bir performans koyup, geçen sezon yatan Nonda yeni transferlerle pabucun pahalı olduğunu anlamış. Nonda bu kadar istekli oynamaya devam ederse Baros'un mu esas forvet olması gerektiği, Nonda nın mı esas forvet olması gerektiği tartışılacaktır.

Dün bana göre sahanın en iyi 2 ismi 2 Türk 'tü. Onlar belki gol atmadılar ,ama bol bol asist yaptılar.Aydın 'a son iki maçta bir haller oldu, beklediğim Aydın bu. Onda bu potansiyel olmasına rağmen, geçen sezon yeterince şans almasına rağmen değerlendiremeyen Aydın da takımda kalma savaşını dün akşam kazanmış oldu. Aydın geçen günlere, yapılan transferlere inat bu takımın önemli bir parçası olduğunu kanıtladı.

Bir diğer yıldız da Arda Turan'dı. Türkiye 'nin en oyun zekası yüksek, en bileklerine sahip futbolcu olması Arda'yı duraklatmıyor, olabildiğince günden güne iyi hale getiriyor.


Tobol maçından sonra eleştiri yapanlar, taktiği eleştirenler, kadro seçimini eleştirenlerin şu an için susup oturmaktan başka yapacakları yok. Rijkaard'ın ne kadar adaletli bir hoca olduğunun farkına varamayıp, başka teknik adamlar gibi 2. turda esas kadroyu sahaya sürmesini bekleyenlerin yaşadığı yanılgı onlara ders olacak gibi...

Rijkaard adaleti işliyor, futbolcuların da bunun farkında olduğunu dün gece görmüş olduk. Nasıl olsa Gökhan Zan- Servet var deyip Emre Aşık- Emre Güngör oynamamazlık etmediler.

Bu sezon Galatasaray'ı bol taklalı, bol duran top organizasyonlu goller bekliyor. Geçen sezon alınan 5. likte bile yönetime sahip çıkan taraftar, bu sezon bunun mükafatını alacaktır.

Galatasaray'da bu sezon ideal 11 diye bir şey olmayacak. Galatasaray da ideal 18 var olacak. Geçtiğimiz sezon yaşanan sakatlıklar canımızı epey sıkmıştı, fakat bu sezon bu türlü bir sıkıntı olmayacak gibi duruyor. Kimin yedek futbolcu, kimin as futbolcu olacağını sezon içinde göreceğiz.

2 yorum:

Togi dedi ki...

GS kükremeye başladı ne diyorsun??
:)))

yakinyoko dedi ki...

kükreme, fırtına ne varsa olacak gibi duruyor.. yeter ki maç seçmesinler .bu sezon onu yapmayacaklarını dün kü maçt a gösterdiler.her maça asılacaklardır; kadro derinliğini de Rijkaard değerlendirecektir