8 Ağustos 2009 Cumartesi

Beşiktaş TEMEL Değerlendirmesi





Beşiktaş 2009/2010 yılı ilk puan kaybını ilk maçta yaşadı. İBB maçını fazla konuşmak istemiyorum. İki-üç satır bir şey yazacağım. Beşiktaş, iyi oynamadı. Geçen seneki şansını aradı ama bulamadı. Futbol-taktik anlamında BJK için konuşmak henüz çok erken. En az 4-5 maç izleyelim, öyle adam akıllı değerlendirelim. Bu yüzden ben şu oyuncu çok kötü, Mustafa Hoca onu yapmamalıydı, bunu yapmalıydı diyemem şu an. Bir miktar izleyelim, sonra değerlendireceğiz elbet.
**************************************************
Bir de kısaca İbrahim Akın'ın golünden bahsedelim. Bu golü Beşiktaş yediği için çok utandım. Gol de her şey ters. Kaleci bile ters köşeye yatıyor. BJK, böyle bir gol yiyorsa Şampiyonlar Ligi'nde işi zor. Olası bir Barcelona maçında İbrahimovic, BJK defansı arasında o bireysel yeteneği ile şov yapar, uyarmadı demeyin. İbrahim Akın'ın golünde suçlu çok, BJK'lı futbolculara tek diyeceğim biraz profosyonel olun. Mahallede oynamıyorsunuz!
***************************************************
Şimdi Beşiktaş'ı temel değerlendirmemize geçelim:
Bir takımın başarısında iç ve dış etkenler vardır. İç etkenler: takım içindeki oyuncuların kalitesi, taktik, yönetim, teknik hoca... saymakla bitmez. Dış etkenler: Medya, rakiplerin durumu... v.s.
Beşiktaş geçen sene sizce hangi etkenlerden şampiyon oldu?
Benim pencereden görünenler şunlar:
Beşiktaş geçen sene ilk devreyi iyi bir tablo ile kapamadı. 2. devre itibari ile sürekli kazanmaya başladı ve şampiyonluk geldi. Bu durumda bizim o sürece bakmamız daha doğru olacaktır. Zaten taraftarlarda 2. devre ile gelen değişikliğin farkında olacak ki daha çok ilgi göstermeye başladı takımına...
***************************************************
Beşiktaş'ın geçen sene şampiyon olmasına sebep olan ana iç ve dış etkenler:
- Fabian Ernst
- Yusuf Şimşek
- Mustafa Denizli
- Taraftarın inancı ve desteği
- Şans faktörü
- GS ve FB'nin geçen sene kötü oluşu.
Bu sene Fabian Ernst var, Yusuf Şimşek var, Mustafa Denizli var, Taraftarın desteği ve inancı her zaman var. Geriye kaldı iki ana faktör: Şans faktörü ve GS/FB nin durumu.
Şans faktörü kumardır, işi şansa bırakmadan çok iyi oynamak lazım. Geçen sene çok şanslıydık, 2-3 maçı şansımızın yanında olduğundan kazanmıştık. Mesela geçen seneki şansımız olsa dün İBB maçını BJK kazanırdı. 6 pas içerisinde o kadar posizyon var ki kaç tanesi defansa çarptı. Bu şans faktörü önemli ve çok dengesiz bir dış etken. Tek diyeceğim Beşiktaş bu sene sana bol şans diliyorum.
Rakiplerin durumuna bakarsak bu sene oldukça kuvvetli ve iddialılar. Eminim ligin sonuna kadar yarışı bırakmayacaklar.
***************************************************
Neyse gelelim işin özüne; geçen seneki birçok olumlu faktör hala yanımızda, dolayısı ile bu sene yine ligin en büyük favorisi Beşiktaş. Beşiktaş mevcut kadroda iyileştirmeler yaptığı için Şampiyonlar Ligi'nde tutunur bu sene. Rakipler belli olsun, puan değerlendirmesi de yapacağız.
Beşiktaş mevcut kadroyu bozmadan mantıklı takviyeler yaptı. Cisse yerine Micheal Fink çok faydalı bir değişiklik. Defans bloğuna Ferrari gibi bir ismin yerleştirilemesi benim kalbimdeki umut ışığınının köklerini daha da yeşertti. İbrahim ile çok iyi defans bloğu oluşturacaklarına hiç şüphem yok. Nihat transferi zamanla ısınacak. Duran toplarda Nihat Kahveci her zaman tehlikelidir. Beşiktaş'ın bu sene duran toplarda çok tehlikeli olacağını düşünüyorum. Erhan ile İsmail Köybaşı hakkında konuşmak için erken ama İsmail'in kalitesini Gaziantep'ten biliyorum. Oldukça faydalı olacak bir isim. Kısaca mevcut kadroyu güçlendirdik. Bu sene Beşiktaş taraftarları TSL'de içlerini rahat tutsun. No problema! Şampiyonlar Ligi'nde bir miktar endişelerim var. Belki yapılacak ünlü bir transfer bu endişeleri bir miktar törpüler.
Herkese iyi hafta sonları dilerim...

4 yorum:

Adsız dedi ki...

değerlendirme:
kısaca BJK top oynamadı.

Togi dedi ki...

Doğrudur top oynamadı. Ama ilerisi için yorum yapmak erken henüz. Ligin 6.haftasına kadar bekleyelim. En azından 5.hafta bi derbiyi görelim.

yakinyoko dedi ki...

geçen sezon ki şampiyonluğun sırrı Demirören'in M. Denizli'ye mecbur kalmasıdır.

Adsız dedi ki...

Çok güzel bir değerlendirme olmuş, eline sağlık.