18 Ağustos 2009 Salı

Beşiktaş - Antalya Değerlendirmesi


Seyircisiz maçın tadı yok. Beleş tepe taraftarı da olmasa hakkaten BJK deplasmanda oynamış gibi olacaktı. Saha da gereksiz gereksiz yansıma sesleri... Atmosfer olmadan maça da konsantre olunmuyor.
Beşiktaş, maç boyunca zorlandığı Antalya maçında 70 lerden sonra atılan goller ile siftah yaptı.
Beşiktaş genel olarak geçen seneye yakın bir futbol oynuyor. Rakibi boğamıyor, işi biraz şansa bırakıyor, ara ara savunmada çok açıklar veriyor. Adam adam değerlendirme yapmak gerekirse;
Hakan: çok kritik bir top gelmedi kaleye. Yan toplarda başarılı kararlı çıkışlar yaptı, topu oyuna sokmada defans ile problem yaşaması hoş değil.
Erhan: Bugün gayet iyiydi, ileriye oldukça destek verdi. İkinci yarı ofansif çıkışları azalttı.
İbrahim Üzülmez: Geçen seneye göre çok form düşüklüğü gördüm. İbrahim 'in çok ısınması lazım daha.
Ferrari: Bugün kritik müdahaleleri vardı. Defans bloğuna güven veren bir isim, ancak oyun kurma yönü o kadar iyi değil.
Sivok: Ferrari'nin kaymağını yiyor. Bence İbrahim Toraman Ferrari yanına monte edilmeli.
Fink: Tam görev adamı, ara ara ofansa destek verip tehlikeler yaratabiliyor. 2. yarı oyundan çabuk düştü. Bunu fark eden hoca Uğur'a yer verdi ki hacanın oyuncu değişiklikleri ardından BJK'ya olumlu bir hava geldi. BJK'nın ilk golünde Uğur İnceman'ın payı büyük.
Ernst: Buz adam. her zamanki gibi çok iyi oynuyor. hep ortalamanın üstünde oynuyor. Ernst Beşiktaş'ta en sevdiğim adam.
Tello: çok koştu, çabaladı. BJK'da 10 numaraya en büyük aday. Frikikten attığı gol dışında 2 tane de çok tehlikeli şutu var kaleye.
Nihat: Geçen maçlara oranla daha istekliydi, gelecek haftalar için umut verdi. BJK'nın Nihat'a çok ihtiyacı olacak.
Bobo: Hiç beğenmedim. Transferi kesin gibi. Güle güle bobo diyorum. Tam isabet oldu senin transferin.
Nobre: Her zaman presleri ve hava toplarını pozitif yetlere indiren bir oyuncu olarak belirttiğim Nobre bu maçta eski performansından çok uzaktı. Hoca, form düşüklüğünü fark etmiş olacak ki yerine Holosko'yu soktu. Holosko'da doğru yerde doğru vuruşu yapıp BJK'ya nefes aldırdı.
Derbi maçını görmeden çok kesin konuşmak doğru olmaz. Ancak BJK'nın hazırlık maçları dahil tüm maçlara baktığımızda Şampiyonlar Ligi hayal gibi gözküyor. Umarım kolay takım çeker BJK. Bunun dışında GS ve FB çok çok güçlü bu sene... Özellikle ofans hattında çok güçlü bu takımlar. Uzun süre Fb ve GS top çekebilir.

Hiç yorum yok: