29 Ağustos 2009 Cumartesi

Beşiktaş'ın Reçetesini Kestim!

Beşiktaş'ta işler çok kötü gidiyor. Peki sebep ne? Sadece futbolcuların kendine güvensizliği, takım olamamak mı? Bence sadece bunlar yeterli sebepler değil.
Ana faktörlerden iki tanesi şunlar:
1. Yanlış oyuncu tercihi
2. Dizilimde hata
Birinci strateji tercihim 4-2-3-1
Bir defa sakatlıklardan dolayı Mustafa Hoca'nın bazı oyuncuları oynatamadığını biliyorum, ancak şu bir gerçek ki sakat olmadığı halde yedekte duran oyuncuların bir kısmı da benim tercih ettiklerim.
Örneğin Sivok, tüm Beşiktaş taraftarlarının sevdiği bir oyuncu. Ben bir türlü ısınamadım. Ne oyun kuruyor ne de defansta düzgün posizyon alabiliyor. Onun olduğu takımda yan toptan çok gol yeriz. Neyse uzun lafın kısası İbrahim Toraman bir an evvel göbeğe yerleştirilmeli.
İbrahim Üzülmez, çok koştuğu çok mücadele ettiği için bu takımda sol backte kesinlikle yerini almalı. Bir 60 dakika çıkarsa yeter sonra İsmail'i oyuna alırız.
Ekrem Dağ, ileriye iyi destek verebildiği için mücadeleci ve savaşçı bir oyuncu olduğu için bu takımda ilk 11 'de yerini almalı.
Ferrari, kesinlikle her maç ilk 11. Sakatlık gibi durumlarda Sivok.
Ernst, kesinlikle her maç oynamalı.
Fink, ara ara Uğur ile değiştirilerek oynatılabilir.
Tabata, her maç ilk 11 çıkmalı. Tabata adam geçen, düzgün ara pas veren rakip takımı zor duruma sokacak bir oyuncu. Beşiktaş'a çok şey katacak.
Tello, senin sol ayağına çok ihtiyacımız olacak.
Holosko, sağ tarafta çok faydalı olur diye düşünüyorum. 2. yarıda Nihat ile yer değiştirmesi gerek. Nihat formuna kavuşana kadar ilk 11 e alınmamalı.
Nobre, BJK'nın tek forveti. Uzun toplarda toptan kaçmayıp kıçını kaldırışı. Yan tarafları olumlu besleyen, karambol gollerine imza atan süper bir oyuncu. bütün bunların yanında rakip takım atağa kalkarken yaptığı presler inanılmaz bir öneme sahip. Her maç oynamalı. Tabata tam senlik bir adam Nobre, ara paslara hazır ol.

2. alternatif ise bence Beşiktaş'a daha yararlı olabilecek bir taktik ama deneme aşamasında çok zaman kaybedilebilir. 4-1-2-3.

Tek ön libero, riskli bir sistem ancak posizyon bulmakta zorluk çeken Beşiktaş için yararlı olacağını düşündüğüm bir taktik.

Hiç yorum yok: