10 Ağustos 2009 Pazartesi

Arda Turan Dünya Yıldızı Olabilir


Dün oynanan Gaziantep- Galatasaray maçında her zamanki gibi Arda'ya gıcık oldum. Dün Rijkaard Arda'yı oyundan alırken hakem şu taraftan çık dedi, o hocayı kayde almayıp diğer taraftan çıktı. Hoca da kartına başvurdu. Açık söylemek gerekirse Arda hala kariyerinin farkında değil bence, kariyerinin farkında ise çok şımarık hareketler yapıyor. Arda çok iyi oynuyor, Türk futboluna çok şey kazandırıyor, ama tam bir futbolcu değil bana göre.
Adnan Polat'ı kutluyorum, dün durumun farkına varmış ve müdahele etmiş. Adnan Polat'ın Arda'ya mesajını aynen aktarıyorum.
Ligtv internet sitesinin haberine göre "Öncelikle seni tebrik ediyorum. Mükemmel oynadın. Ancak bu genç yaşında sana verdiğimiz sorumluğun,Galatasaray kaptanlığının gereklerini yerine getirmelisin. Hakem kararlarına itiraz etme. Arkadaşların tatsız diyaloglara girerlerse kaptan olarak onlara engel ol. Maçın sonunda sahaya girmen de hoş değildi. Bu takımın hem kaptanı, hem de yıldızısın, diğer arkadaşlarına örnek olmanı bekliyoruz. Herkes seni futbolun nedeniyle konuşmalı"
Kaynak: ligtv
Eğer Arda bu konuşmadan ders çıkarır ve olgunlaşırsa eminim kaliteli futbolu ve düzelmiş karakteri ile Dünya'nın en iyi 10 futbolcusu arasına girecektir. Hiç şüphem yok. Ancak aynı zihniyetle giderse Türkiye'de ilk 10 ile yetinmesini bilecek.

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu yazdıklarınız şaka, değil mi?

Yazıya başlarken "her zamanki gibi Arda'ya gıcık oldum" diyerek ne kadar objektif bakabildiğinizi gösterdiniz başta. Futbolcuların normal çıkış yönü yedek kulübesine doğru olan taraftır, Arda istediği yerden çıkar. Hakemlere futbolcuların dokunması yasak, Bünyamin Gezer Arda'yı ne hakla futbolcuyu durduruyor? Bu ne zorbalıktır? Ayrıca Lig TV o haberi "dediği öğrenildi" kalıbıyla yapmış, doğru olduğu muamma. Zaten Lig TV'nin iplerinin kimin elinde tutulduğu belli.

Bir de yazının sonunda "Dünya'nın en iyi 10 futbolcusu arasına girecektir" diyerek durumu eşitlemişsiniz, güzel.

Artık Arda'ya saldırmayın! Eleştirinin de bir adabı var, gereksiz ithamlarla kaptanımızı yıpratmaya çalışmayın.

Togi dedi ki...

Sevgili Chao Grey,
Yazdıklarım da son virgülüne kadar çok ciddiyim. Evet Arda'dan gıcık aldığım kesin, ama gerçekleri göremeyecek kadar da kör değilim.
Arda'nın artist tavırlarını hiç sevmiyorum. Bir futbolcuya yakışmayan hareketler sergiliyor. Adama sorarlar senin yaşın kaç? Bu hava niye? Tamam iyi top oynuyorsun, futbol zekan iyi. Bunlara şapka çıkarırım. Ama kaptanlıkta versen bu adama, bu adam bu ego ile bir yerlere gelemez. Ama olgunlaşır, o zaman gerçekten çok ünlü bir oyunucu olur. Bunlar bnm fikirlerim beni bağlar.

Bahsettiğimiz dünkü posizyonda Arda haksız olmasa bile o hareketi hakeme yapamaz, kimseye yapamaz. yaparsa kalitesini gösterir ki bizler görüyoruz ne olduğunu. Zamanı gelir, 2 asist 1 gol atmaz. Ali Samiyen'de yapar böyle artistlik, görürüm o zaman ıslıkları... Hasan Şaş'ı unutmadık...

Arda'ya saldıran yok. Ben gördüklerimi yazıyorum. Eğer buradaki yorumları okuyorsanız, benim objektif değerlendirmemi görürsünüz. Ben bir öngörüde bulundum o kadar.

Bu arada Arda'yı en çok Sergen Yalçın'a benzetiyorum. Aynı gidişat. Sergen eğer ciddiye alsaydı, o zaman Dünya'da ilk beşti.

Selamlar

Adsız dedi ki...

Hangi hareketi bir futbolcuya yakışmayacak bir hareket?

Keita'yı ölümden kurtarması mı?

Emre Çolak'a sıfır model araba alması mı?

Serdar Eylik'i gecenin 3'ünde hastanede ziyaret etmesi mi?

Köyündeki imam evinin 10 bin liralık masrafını cebinden ödemesi mi?

Gaziantepspor futbolcularıyla maçtan önce oturup muhabbet edip gülüşmesi mi?

Trabzonspor maçından sonra Ersun Yanal'a laf atanlara karşı eski hocasını koruması mı?

Objektiflik görülür, kimse ben objektifim deme hakkına sahip değildir. İnsan kendisi için şahitlik yapardı eğer öyle olsaydı. Sergen'den ağzın yanmış senin, aynısını Arda için öngörmen tamamen hazımsızlıktır kusura bakma. "Zamanı gelir 2 asist bir gol atmaz." ne demek yahu? Resmen hazımsızlık. O asistler ve gol bayağı rahatsız etmiş ki bahsediyorsun. Sergen kilo aldı, futbola kendisini vermedi, profesyonel olamadı. Arda'nın ise Rijkaard'ın ellerinde nasıl bir gelişim gösterdiğini görüyoruz. Sergen de Lucescu'yla 1 sene daha çalışabilseydi bence düştüğü durumlara düşmezdi. Hasan Şaş'ı Sergen'e benzetebilirsin o yönden, ama Arda'yı benzetemezsin. Çoğu futbolcu kadar eğleniyor Arda, George Best ya da Gascoigne ya da Sergen kadar değil. Sergen'e birisini benzeteceksen eğer, Batuhan'ı benzetsen biraz daha haklı olurdun.

Bunu bir sidik yarışına dönüştürmeye gerek yok, herkes Arda'nın ne olduğunu ve ne olacağını görecek sezon sonunda.

Togi dedi ki...

Geçen sene Fener maçında Milli takımdaki abilerine yaptığı terbiyesizlik yakışmıyor?

Özellikle Anadolu Takımı ile yapılan maçlarda sert müdahelelere maruz kalınca oyuncular ile girdiği ağız dalaşı yakışmıyor?

Hoca faulü vermediğinde hocaya bakıp o artist hareketleri yapması yakışmıyor?

Senin yukarıda saydıkların Arda'nın futboluna bir şey katmaz, ama bnm saydıklarım futbolundan götürür diye düşünüyorum.

Bu arada objektif olarak değerlendiriliyorum, çünkü bana gelen mailler o yönde. Neyse fazla uzatmayacam.

Son olarak "Herkes Arda'nın ne olduğunu ve ne olacağını görecek sezon sonunda" demişsin ya. Sanki biz kötü olacak diyoruz. Arda Türkiye Ligi'nde ister hakem dövsün, ister adam tekmelesin, ister büyüklerini saymasın yine de iş yapar. Burada ne olduğunu görmemize gerek yok. Biliyoruz zaten, adam hep iyi. Hani futbol izlemesek anlarım. Ben sadece şunu söyliyorum: Arda, artistliklerini bırakmaz ise TSL'de yıldız bir oyuncu olur o kadar. Yok bu kaptanlık yarar olgunlaşırsa o zaman yazıda da belirttiğim gibi Dünya Yıldızı olur. Bunlar benim düşüncelerim isteyen saygı duyar isteyen duymaz...

deepman dedi ki...

İngiltere'de neler oluyor da hakeme gık diyemiyor futbolcular.

Bakın benim Arda'yla ilgili hatırladığım an, geçen sene Eskişehirspor deplasman maçında, 4-2 yenildikleri, hakem sarı kartı göstermek için çağırıyo bu gelmiyo el-kol yapıyo bir de. Bu konuda togi'nin yorumları doğrudur. Saha içinde hakemlere karşı saygısız, İngiltere'yi hedefliyorsa, ilk öğrenmesi gereken bu saygının ne demek olduğudur.

yakinyoko dedi ki...

togi bu konuda sana katılmıyorum.
gaziantepspor maçında yaptığı harekette bence hiççbir şey yok.Hakem futbolcunun nereden çıkacağına karışamaz. Çok vakit geçirdi diyorsan süreye eklersin. N e oyuncu değişiklikleri gördük. Seyirciyi selamlanlar, bir yandan çorabını indirenler, en ağır şekilde çıkanlar. Maç sırasında stadtaydım Arda'ya tribünlerden kaç tane pet şişe atıldığını,her kornerde ne kadar küfür yediği tv'den gözükmüyor. Onun için en normal yerden çıkmasına niye bu kadar takınılıyor, anlamıyorum. Bence esas sorun haline getirilmesi gereken hakemler. Geçen sezon da hakemin biri Arda'yı ayağına çağırıyor, hakemin bir adım attığı yok, biraz da hakemlerin iyi niyetli olması gerek.

fenerbahçe maçında yaptıkları doğru değildi fakat en az onun kadar semih de hatalıydı. Arda da maç sonrası "onlar da büyük gibi davransınlar demişti".İki tarafta haksızdı. şu anda hala dostlar. Ayrıca saha içinde her zaman kavgalar olabiliyor.Hakan Şükür, Ergün Penbe gibi sakin olmasını beklemek hayal olur.

Ya hakeme istediği gibi bakar; hakaret varsa cezasını görür.2000 li yıllarda benzer hareketleri Hagi de yapardı. Rakip takım taraftarları yine bu tür hareketleri kınardı. Ama bugün olmuş herkesin kabulu şu ki Türkiye'ye gelmiş geçmiş en yararlı olmuş futbolcu Hagi'dir.

Arda'nın özel hayatında iyi bir insan olduğu ortada,Galatasaray 'ın paf takımından beri oynaması, o ortamı yaşamış olmasından ötürü Galatasaray'a bağı en yüksek noktada. O UEFA kupasını kazanan takımın oyuncularından Hakan Şükür'ün forma sevgisini, Hagi'nin hırsını ve tekniğini almış birisi.

Arda'nın dünyanın en iyi 10 futbolcusu arasına girmesi için yurtdışına gitmesine gerek yok; Galatasaray'da oynuyor. Galatasaray son iki senedir büyük yatırımlar yapıyor. Bunlar Türkiye Ligi Şampiyonluğu için değil.Bu yapılan harcamalar Avrupa'da kupa almak için.Bu yolda da ilerlemeye devam edecek.

Adsız dedi ki...

deepman,

Tabi canım, Ballack Ovrebo'nun üstüne yürümedi tabii.

Futbolcular hakemin omzuna elini bile atıyor Premier Lig'de.

Eskişehir'de Fırat Aydınus hangi hakla Arda'yı ayağına çağırdı? Kart göstereceksen, bir şey söyleyeceksen yanına git. Avrupa'da hakem-oyuncu ilişkisi karşılıklı. O yüzden saygı görüyor iki taraf da. Geçen seneki operasyondan hepimizin haberi var; Adnan Polat açıklamıştı hatırlarsan. Devre arası hakemler bir kampa girdi, çıktıklarında Baros, Lincoln, Arda fişlenmişti. Lincoln'ü ağzının suyu akarak maçtan atan Selçuk Dereli'yi unutmadık. Bu sezon da daha ilk maçtan başladılar zorbalığa.

Togi dedi ki...

Sevgili yakinyoko, maç bittikten sonra senle konuştuk hatırlarsın. Bakın sahada maç sırasında hakem denilen bir otorite vardır. Onun her dediğine itiraz edemezsin. Ben Beşiktaş'ta gereksiz yere itiraz edenlere de sinirleniyorum!
Sonuçta futbolcu dediğin ahlaklı olacak...

Fener maçında yaptıkları zaten ne olduğunu ortaya koyuyor.

Evet aynı hareketleri Hagi'de yapardı. Siz o hareketleri tasvip ediyorsanız diyecek hiçbir şeyim yok. Örneğin, biz Nouma'yı çok severdik ama yaptığı hareketler yüzünden atıldığı zaman eleştirirdik yapmamalıydı diye. O bizim gönlümüzü alırdı ama öyle futbolcu olmaz.

Galatasaray Avrupa'da (özellikle CLC'de) çeyrek final üzerine çıkmadığı sürece Arda yine bildiğin Arda kalacak. Burada Dünya'da ilk 10 futbolcusu arasına girecek dememiz zor. Önümüzde Alex örneği var. Adam her sene kaç asist, kaç gol atıyor? Ama Avrupa'da sönük kalıyor. Bu yüzden Arda'nın GS'de dünya yıldızı olması bir hayli zor gözüküyor.