6 Temmuz 2009 Pazartesi

Barış Kupası Beşiktaş İçin Büyük Bir Şans


Bildiğimiz üzere bu sene 24 Temmuz- 2 Ağustos tarihlerinde İspanya'da düzenlenecek Barış Kupası'na Beşiktaş katılacak. Gruplar ise şöyle:
A Grubu
Sevilla (İspanya)
Juventus (İtalya)
Seongnam Ilhwa (Güney Kore)
B Grubu
Real Madrid (İspanya)
Liga de Quito (Ekvador)
Al-Ittihat (Suudi Arabistan)
C Grubu
Malaga (İspanya)
Aston Villa (İngiltere)
Celtic (İskoçya)
D Grubu
Beşiktaş (Türkiye)
Lyon (Fransa)
Porto (Portekiz)

Grupları incelediğimizde BJK'nın yapacağı iki maç Şampiyonlar Ligi öncesi gerçekten güzel bir sınav olacak. Özellikle iki takımın da Şampiyonlar Ligi'nde her sene banko yer alması BJK için ayrı bir avantaj.

Beşiktaş bu büyük avantajı kullanır, Barış Kupası'nda işi ciddiye alırsa, Şampiyonlar Ligi öncesi güzel iş yapar ve Şampiyonlar Ligi'nde çok daha başarılı olur ve hüsran niteliğinde sonuçlar almaz diye düşünüyorum. Beşiktaş bu şansı değerlendirecek ya da değerlendirmeli...

17 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu cok POLEMİK YARATAN SAYGI DUYULAN İZLENEN bir kupa oldugu soylentılerı, bazı fb taraftarlarını hevesının kursagında kaldıgı , BEŞİKTAŞIMIZIN bu kupadan alnının akıyla cıkıp şampiyonluga ulaşıp 2 mılyon euro yu kasasına indirecegine inanıyorum , (bunları ılkokulda ortaokulda tamam lisede en buyuk beşiktas cok buyuk takım şampiyonlar ligine girer yinede hicbir takımı görmez sanki en güclüsü besiktasmıs gibi hissederdik ama degildi tabiki...) Ama devir gitgide degisiyor hicbirseyın imkansız olmadıgını gösterecegimiz günler yakındır beşiktaslı arkadaslar... baris kupası bıze sampiyonlar lıgı oncesı acaıp tecrube ve MORAL olacaktır icinizi ferah tutun ... yapmanız gereken şeylerı soyleyeyım...Biraları cipslerı hazırlayın ışıkları kapatın yüksek sesle izleyin başka hicbirseye konsantre olmayın ayagınızı sehpaya uzatıp rahat rahat beşiktaşımızın gollerını izleyin...

NOTE : Beşiktaşlı olmayan kişilerle izlemeyin çekemeyenler moralinizi bozabilir.Burası BEŞİKTAŞ ALAYINA GİDER... :D

Togi dedi ki...

UĞRAŞMA BİZİMLE .....

yakinyoko dedi ki...

Sezon öncesi yapılan maçlar hiç bir önenm taşımaz; kayserispor ile maç yapması ile porto ile maç yapması arasında hiç bir fark yoktur. şayet 2 milyon euro kazanacaksa; bu güzel bir durum.
kayseri ile maç yapsa daha çok zorlanacağına eminim

Togi dedi ki...

kesinlikle katılmıyorum. Bu kupa mental olarak beşiktaşa çok yarayacaktır. Bunu Şampiyonlar ligi maçlarında çok daha net göreceksin.

yakinyoko dedi ki...

merakla bekliyorum

yakinyoko dedi ki...

mesela porto çok sallamayarak oynayabilir; ama kayseri ile oynasan; adamlar şampiyon takımı yenmek için oynar; ayrıca potansiyelleri de iyi o açıdan söyledim

Adsız dedi ki...

iyi guzel soyluyosunda yakınyoko kayserısporla fb gs nın bı farkı yok ya simdi onlarda bızle yapsalar şampıyonu yenmek ıcın yapcaklar ama bu sefer de BESIKTAS kasmıcak :D:D:D

Togi dedi ki...

Sevgili cemtotales'e katılıyorum.
Porto ve Lyon ile oynamak hiç senin düşündüğün gibi geçmeyecek bence. sonuçta prestij ve para var.

yakinyoko dedi ki...

togi sen de aynı şeyi söylüyorsun prestij ve para; tecrübe değil
cemtoteles'im galatasaray ve fenerbahçe'nin zihniyeti kayserispor ile aynı olsa beşiktaş'ın konumunda olurdu.galatasaray leverkusenle bile oynarken gençler ağırlıklı bir kadro ile çıkıyor. adı üzerinde hazırlık maçlarında takım içinde yer alan genç oyuncuları deneyip her sezon en azından 1-2 oyuncuyu as takıma çıkarmak Beşiktaş'ı yenmekten daha önemli.

Adsız dedi ki...

ya bırak allahını seversen para şike iste cimbom iste der gecerım hakkımızla 2 kupa aldık bu senede alıcaz kadroyu güclü hale getırmekle olmuyo gecen senede en ıyı kadro sizdeydi bu transfer dönemindede en iyi sizde kabul ama RUH yok Hazırlık macı olarak degılde dünyaca prestijli bi kupa desen su olaya daha iyi olur bu arada ayrıca leverkusen havanızı aldı valla yedek medek bilmem :D

Togi dedi ki...

Sevgili yakinyoko bu kupanın tadı başka olur. tam ligler başlamadan böyle bir kupa takımlar için bulunmaz bir fırsattır. Hazırlık maçının yanında ligin olması takımlar arası mücadeleyi artıracaktır. Birinci olana tatmin edilebilir bir ödülün verilmesi kaliteyi daha da artıracaktır. Ben Beşiktaş'a Avrupa Arenası öncesi çok faydası olacağını düşünüyorum. Daha öncede dediğim gibi mental olarak bu maçlara farklı çıkacağız.

Adsız dedi ki...

gs kimle 1 1 berabere kaldı haberınız var mı ya :D bomba takım hakkaten :D

yakinyoko dedi ki...

barış kupasına davet edilen takım fenerbahçeydi; fenerbahçe UEFA maçlarından dolayı gitmiyor. barış kupasında final oynayacağına federasyon da inanmıyor olmalı ki süper kupa finali ile barış kupası finali aynı güne denk geliyor.beşiktaş da kazanacağına inanmıyor ki kupaya gitmeyi göze aldı.
galatasaray'ın oynadığı maç önemli bir maç değildi. yenilse ne olur ; önemli olan turu geçmek; metalisti ilk maçta yenenlerin halinin rövanş da ne olduğunu gördük. galatasaray hala oyuncu deniyor, onun için bu maçın skorunun hiç bir önemi yok; önemli olan turu geçmek.
beşiktaş barış kupasında iki maç için iki ayrı şehre geçecek; diyelim ki grubu geçti;üçüncü şehre gidecek.beşiktaş 3maç oynasa 6günde üç şehir gezmiş olacak. maç yapmaya mı gidiyor; yöneticiler tatile mi gidiyor, turnuvada görmüş olacaz.
zaten lyon ile portoyu geçsin de öyle konuşalım. iki maç sonunda evine dönmesin de...

Adsız dedi ki...

kıskananlar catlasın ya tatilimizide yaparız kampımızıda 5.dünya ulkelerıyle berabere kalmayız trömsöyü cabuk unutmus gibisin dejavu olmayalım iddia ediyorum rijcard dönem ortasında aragonnes gibi gitcek tutsa del bosque tutardı tutsa toschak tutardı tigana tutardı kimse tutmadı tutunamayacakta max 1 sene sonra dehlicekler gör bak umarım tobolu gecersınız baya zorlanarak gol attınız ama herkes rakıbıyle olculurmus gs ye tobol bjkye lyon porto daha ne konusuyoruz ki :D

Togi dedi ki...

Sv.yakinyoko bu barış kupasına neden bu kadar kafayı taktın anlamış değilim. BJK gidiyor barış kupasına, uzatmanın anlamı yok. O zaman sivas şampiyon olsaydı, şampiyonlar ligine direkt onlar katılırdı. bunun sonu yok. Bu noktada dur bir defa.

GS turu %99,9 geçecek. Bu maç bir ölçü değil. Yalnız Metalist maçını neden hatırlattın onu da anlamadım. Adamların uefa kupasındaki çıkışı, başarının tesadüf olmadığını gösteriyor. Ayrıca Metalist GS'yi yende. Neyse uzatmaya gerek yok.

BJK iki ayrı şehre keyfinden geçmeyecek, maç programı o yöndeyse ne yapılabilir?

Tüm bunlara ek olarak Barış Kupası'nda BJK'nın iddaalı olduğunu veya taraftarın iddaalı ve umutlu olduğunu savunmuyorum. Kısaca kupa kesin bizim demiyorum. En başından beri diyorum ki bu Barış Kupası maçları BJK için bulunmaz bir nimet. Gerçekten çok faydası olacağını düşünüyorum. Hem lig açısında hem şampiyonlar ligi açısından. Bunlar benim fikirlerim. İsteyen saygı duyar, isteyen he he der.

Selamlarımla...

yakinyoko dedi ki...

metalist maçını hatırlatma nedenim önemli olanın turu geçmek olduğunu hatırlatmak istemem. barış kupasına nesine takacağım? seninle aynı şeyleri söylüyoruz. bu kadar barış kupasını önemseyenlere söyle. cemtotelesin dediklerine süleyman seba bile güler galatasaray ile beşiktaş'ın geçmiş avrupa başarıları ve avrupadaki marka değerine kıyaslaması yapılmasına hiç gerek yok. adam tromso diyor; ya ben saymaya kalksam bitmez,(8 tane hemen kafamdan söylerim. ne diyeyim yıldrırım demirören profili taraftarına da yansımış, her taraftar kendi layığında bir başkanla yönetilmeli. serdar bilgili , süleyman seba nın duruşu nerede, bu taraftar tipi nerede? beşiktaşlılar fenerbahçeleşmeye çalışıyor, ama her camia olduğu gibi güzel, beşiktaşlı değişmek istese de bu ülkede değişim gerçekleştiremezler. umarım yıldırım demirörenle en az 10 sene devam edersiniz. nokta

Adsız dedi ki...

cok biliyosun sen yesinler chealseanın o kotu takımından 5 tane yedınız sonra uefaya dusup kupayı aldınız ki o zamanlar senın gıbı taraftalar yoktu herkes gsyı desteklıyodu fblısıde bjklısıde ne zaman senın gıbı tarftarlar cıktı avrupada bıle nefret eder oldum takımınızdan türk takımı diye tutalım destekleyelım derken avrupadakı kotu olan sonuclarımızı yuze vurup uste cıkan tipler cok yazık ya ... ayrıca yıldırım demıroren cok saglam ve saf bır besıktaslı belkı ıyı bır yonetıcı degıl ama gercekten para ve san sohret ugruna degıl ıyı nıyetıyle bıseyler yapmaya calısıyor becerıyo beceremıyo ayrı bısey ama oyuncularını elınde tutmayı bılıyo emre okan gıbı kacırmıyoı topcularını aynı zamanda ahde vefa bılen adam hangi kaptanınıza JÜbile yaptınız kıme vefa gosterdınız hakan sukur mu hasan sas mı bulent mı vs. vs. fazla soze gerek yok bencede nokta boyle koyulmalı :D