30 Temmuz 2009 Perşembe

Gaziantepspor Sezon Tahmini


2008-2009 sezonunda Turkcell Süper Ligi 8. sırada tamamlayan Gaziantepspor ortaya koyduğu futbol kalitesi ile beklentilerinin altında ligi tamamlamıştı. Geçtiğimiz sezon nisan ayında Jose Couceiro ile anlaşan Gaziantepspor , bu sezonun hazırlıklarına Portekizli teknik adamın istekleri doğrultusunda nisan ayında başladı ve Avrupa Kupalarına gitmeyi hedef olarak belirlediler.

GAZİANTEPSPOR

TSL'de geçen sezonki durumu: 8

Teknik Direktör: Jose Couceiro

Yeni Transferler: Gökhan Ünver, Ertan Koç (Sarıyer) , Gökhan Öztürk (Galatasaray), Ümit Tütünci (Hacettepe) , Serdar Kurtuluş (Beşiktaş) , Recep Biler (Hacettepe), Batuhan Karadeniz( Beşiktaş-kiralık), Julio Cesar (R.Bükreş) ,Sezer Sezgin (Bolu)

Gidenler: Bekir İrtegün ( Fenerbahçe) , İsmail Köybaşı ( Beşiktaş) , Emrah Eren (Giresunspor) , Eduardo Abdo Ferraira Pacheco

Geçtiğimiz sezon lig sıralamasında istenilen yerde bitirilemeyeceğini anlayan Gaziantepspor yönetimi teknik direktör Nurullah Sağlam ile yollarını ayırıp Jose Couceiro ile anlaşarak bu sezonun hazırlıklarına başalamıştı. Jose Couceiro’nun gelişiyle birlikte takıma ve lige adaptasyon sorunu da çözülmüş oldu. Geçtiğimiz sezon yeni bir ekip kuran Gaziantepspor oynadığı futbolla bir çok kesimin beğenisini kazanmıştı. Geçtiğimiz sezon takımda en öne çıkan isim Rodrigo Tabata idi. Geçtiğimiz sezon ligde 2157 dakika forma giyen sambacı 11 gol 7 asistlik performansı ile çok konuşulmuştu. Nisan ayından itibaren zorlu maçlar haricinde konsantrasyon sorunu yaşayan kırmızı siyahlılar ligi 8 . sırada tamamlayarak ligi erken tamamlamışlardı. Bu sezon da aynı durumu yaşamak istemeyen Gaziantepspor bu sezon işi daha sıkı tutacak gibi duruyor.

Transfer Politikası

Gaziantepspor’un bu sezon transfer dönemini çok da iyi geçirdiğini düşünmüyorum. Takımın hem kaptanı hem de en önemli oyuncularından biri olan Bekir İrtegün’ün bonservis bedeli olmaksızın Fenerbahçe’ye gidişi ve yerine takviye yapılmayışı Gaziantepspor’un en büyük kaybı olduğu kanısındayım. Geçtiğimiz sezon takımda forma şansı bulmaya başlayan genç yetenek İsmail ‘in de Beşiktaş’a transfer olması Gaziantepspor’u çok etkilemeyecektir. Ivan’ın geçtiğimiz sezon göstermiş olduğu performans bu sezon da yakalanırsa Gaziantepspor sol tarafta sıkıntı yaşamayacaktır.

Başkan Kızıl’ın forvetin babasını alacağım diye söyleyip Batuhan’ın kiralanması , üç büyüklerin alamayacağı kaleciyi Gaziantep’e getireceğim diye söyleyip Hacettepe’den Recep’in getirilmesi tam anlamıyla bir hayal kırıklığı oldu. Geçtiğimiz sezonu sakatlanarak kapatan Murat Şahin’in yerine getirilen Recep Biler’in performansını Gaziantepliler merakla bekliyor.

Beşiktaş ‘tan İsmail’in karşılığında alınan Serdar Kurtuluş var olma mücadelesini Gaziantep’te verecek. Geçtiğimiz sezonlarda milli takıma kadar yükselmesi beklenen Serdar’ın burada göstereceği performans geleceğine de yön verecektir. Orta sahanın merkezinde mi sağ bek olarak mı izleyeceğimizi sezon başladıktan sonra göreceğiz.

Takımın en kuvvetli mevkisi olarak orta sahanın merkezi olduğunu söyleyebiliriz. Murat Ceylan, Zurita, Tabata , Serdar Kurtuluş,İbrahim Ferdi’nin varlığı takımı rahatlatıyor.

Forvet mevkisinde geçtiğimiz sezon sıkıntı yaşayan Gaziantepspor , ligin ilk yarısında Mehmet Polat’ı hücumda kullandığını görmüştük. Bu sezon alınan Julio Cesar, kiralanan Batuhan , Ertan Koç ve takımda kalan Beto forma savaşı verecekler gibi duruyor. Kadroya Bükreş’ten dahil edilen Julio Cesar’ı kanat mevkisinde oynarken de izleyebiliriz. Forvette alternatif sağlanması en önemli transfer hamlesi olarak gözüküyor.

Takımın en alternatifsiz bölgesi savunmanın merkezi olacağı kesin .Teknik direktör Coucerio da açıklamalarında bu bölgede sıkıntı yaşadığını ifade etti. Geçtiğimiz sezon da yer alan stoper Julio Cesar ile Deumi bu bölgede forma giymeleri çok muhtemel gözüküyor. Alternatif futbolcular arasında bir takım genç oyuncular bulunmakla birlikte bu futbolcuların nasıl bir performans gösterecekleri üç bilinmeyenli bir denklem durumunda….

Öne çıkan transfer: Batuhan Karadeniz


Geçtiğimiz sezon Eskişehir’de başarılı bir performans koyan ve milli takımda da yer almayı başaran Batuhan Karadeniz özel hayatında düzen oturtursa Beşiktaş’a geri dönmemesi için hiçbir sebep yok. Batuhan bu sezon olaysız bir sezon geçirdiği takdirde Mustafa Denizli’nin de gözüne girecektir. Gaziantepspor’un hücum hattına büyük katkı verecektir. 12 ile 15 arasında gol atacaktır.

Yeni sezon hedefleri

Başkan Kızıl bu sezon için çok iddalı açıklamalar yapmaya devam ediyor. Başkan Kızıl ve teknik yönetimin hedefleri Avrupa Kupalarına katılmak olacak. Bu doğrultuda Türkiye Kupası’na da önem verecekler.

Tahmin

Geçtiğimiz sezon 46 gol atıp, 48 gol yiyen Gaziantepspor , bu sezon ofansif oyuncular dahil ettiğini de göz önüne alırsak yediğinden fazlasını atmaya çalışacak ve keyifli maçlar izlettireceklerdir. Transfer tercihlerini yaparken kaleci ve stoper mevkine yeterince önem vermeyen Gaziantepspor tam anlamıyla kapalı bir kutu. Savunma olarak sıkıntı yaşayacaklardır. Yaptığı hazırlık maçlarında istenilen sonuçların alınamaması da Gaziantepspor üzerinde soru işareti oluşturuyor. İdeal 11 olarak ligin en kuvvetli Anadolu takımlarından biri olan kırmızı siyahlılar ligi 5. ile 8. lik arasında bir yerde bitirecektir.


http://yakinyoko.blogspot.com/

http://downbothflanks.blogspot.com/

Hiç yorum yok: