16 Temmuz 2009 Perşembe

Lig Öncesi Takımların Durumları

Galatasaray: Takımın en kuvvetli bölgesi orta saha olacak . İlk 11 açısından en iyi 11'e sahip olmasına rağmen hücum hattında Baros'a alternatif bulunmuyor. Geçen sezon yaşanan sağ bek sorunu Uğur ile çözülecekse Galatasaray'ın bir forvet ihtiyacı olacaktır. Ayrıca kadro derinliği ve rekabet sağlayacak bir kanat oynayabilecek bir oyuncu da alınabilir.
Leo(gk),uğur(rb),hakan balta(lb),Servet(dc), Emre Güngör( G. Zan),M.Topal(dmc), Barış(dmc),Arda (mc), Keita(amr),Kewell(aml), Baros(fc)

Fenerbahçe: Takımın en kuvvetli bölgesi orta sahası olduğunu söyleyebiliriz. Fakat gel gör ki en büyük eksiği de bu bölgede. Emre, Alex, Özer, M.Topuz gibi isimler bulunmasına rağmen ön liberoda eksikler.Bu bölgeye Appiah, Aurelio tipinde bir adam almaları şart. Savunmanın göbeğinde Bilica ve Bekir oynayacaksa, vah Fenerbahçe'nin haline diyorum. Lugano'nun gelmeyeceğini varsayarsak bir stoper de almaları gerekecek. Forvette doğru dürüst tek adam var Semih. Güiza ,Lincolnleşmeye başladığına göre bu dakikadan sonra hayır beklemek hata olur. Belki de Fransa'da sezonun en kötü 11 ine seçilen Kezman devam edebilirler. Stoper,ön libero, forvet almaları mecbur gözüküyor.
Volkan, Gökhan, stoper, Bilica,R.Carlos, önlibero,emre,topuz,hurmacı,alex, semih

Beşiktaş: Takımın en kuvvetli bölgesi hücum hattı olduğunu düşünüyorum. Hem değişik özelliklere sahip, hem alternatifli ,hem de iyi bir forvet hattı var.Nobre, Bobo, Nihat, Holosko, Batuhan farklı stillerde iyi forvetler. Mustafa Denizli'nin kadroda seçim yapmakta zorlanacaktır. Nihat ilk yarıda etkili olamayacağı için bu sorun biraz hafifleyecektir. Beşiktaş da Galatasaray gibi 4-3-3 oynaması çok muhtemel gözüküyor. Bana göre hala takımın en zayıf yeri bekleri. Kimsenin beğenmediği İbrahim Üzülmez'e bu sene de çok iş düşebilir. Bu takımı ne Yusuf , ne de Delgado sırtlayabilir,muhtemelen bu görevi Tello alacaktır.
Şu anki kadro yapısına göre Beşiktaş şu şekilde sahaya çıkabilir
Rüştü,Ekrem Dağ (rb),İbrahim Üzülmez(lb), Sivok(dc), Ferrari (dc),Fink(dmc), Ernst(dmc), Tello(mc),Holosko(amr),İsmail(aml), Bobo(Nobre)(fc)

Ekrem Dağ'ın olduğu bölgede İbrahim Toraman oynayabilir ama bence en zayıf bölgesi bekleri olacak. Mustafa Denizli Batuhan'a yeterince şans vermezse yazık olacak.

Trabzon ve Sivas 'tan bu sezon başarılı olmalarını beklemiyorum. Özellikle Trabzon beklentilerin çok altında kalabilir. Sivasspor da özellikle Avrupa'da başarısızlık öngörüyorum. Ertuğrul Sağlam'ın Bursaspor'unu, Tolunaya Kafkaslı Kayserispor ile Coucerio'lu Gaziantepspor bu sezon çıkış yakalayabilirler.Gaziantepspor da en büyük eksiklik olarak stoper mevkinde iyi bir alternatif oyuncusunun olmayışı, bir de kanatlara mutlaka iyi takviyeler yapmalılar.

Hiç yorum yok: