2 Temmuz 2009 Perşembe

Keita Galatasaray'a Şarkısı İle Geldi!


Keita transferi Galatasaray camiasına hayırlı olsun. Yine gösterdiki Galatasaray yönetimi transfer işini iyi çözmüş. Bunda en büyük pay Haldun Üstünel ile Adnan Polat'tadır.Yine medyada birçok isim yazıldı çizildi, yine sağ gösterip sol vuruldu. Taraftar son iki senedir son derece rahat bir şekilde transferleri izliyor. Taraftar da artık öğrendi ki medyanın eline verilen çakma transfer dedikoduları ile işler yürümüyor.

Bilmeyenler için Abul Kader Keita genel olarak kanat oynayan oyuncu hızlı, driblingli, yüksek top kontrollü oluşu onun en belirgin özellikleri olarak söyleyebiliriz. Fizik yapısının kuvvetli oluşu , dikine oynayabilmesi onu Turkcell Süper Lig için farklı kılıyor diyebiliriz. Farklı bir oyuncu olduğunu sezon içinde çok daha net göreceğiz.

Galatasaray'ın gelecek sezon oynayacak ilk 11 i şekillenmeye başladı. Hücum hattı Baros , Arda ve Keita'dan oluşacak diyebiliriz; ancak yine de Haldun Üstünel'in işi belli olmaz; iki gün sonra başka bir yıldız daha alır, ben yine karışıklık çıkarmayayım.

Keita Galatasaray' a hız da katacağını söylemek mümkün. Bir kanatta çalım ustası Arda , diğer kanatta yardırarak gelen Keita, önlerinde gol kralı Baros'u durdurmak rakipleri açısından kolay olmayacak.

En dikkat edilmesi gereken nokta Rijkaard'ın oynatacağı sistemde bu oyuncuların yedeklerinin belirlenip, alternatifli bir kadro oluşturması olacak. Aksi takdirde geçen sezon ki gibi olası yaşanacak sakatlıklar can sıkar.

Rachid Taha'nın Abdel Kader şarkısı Keita gol attığında çalacak şarkı olacak muhtmelen, bu şarkının acilen birileri tarafından tribün şarkısı yapılması gerekiyor, duyurulur.

Lütfen Süheyl- Behzat İkilisi yapmasın bu şarkıyı!

Son bir not da bizi taklalarından mahrum bırakmasın.

1 yorum:

Togi dedi ki...

Daha esas yıldız gelmedi. GS bir tane ünlü oyuncu getirir diye düşünüyorum.