30 Temmuz 2009 Perşembe

Hayallerinizin Bittiği Yerde Gerçeklerimiz Başlar


İnsanın inanası gelmiyor ama son iki senedir Galatasaray yönetimi transfer bombalarını patlatmadan duramıyorlar. Galatasaraylıyım diye demiyorum ama bu işi çok iyi biliyorlar. Lincoln'ü teknik olarak beğensem de Galatasaray takımına yakışmayacak hareketler içinde bulunması herkesin sabrını yeterince zorlamıştı. Bu sezon yollar ayrıldı. Ve yerine gelecek isim de belli oldu. Bu isim Elano Blumer

Mancester City 'li Elano'nun Premier Lig 62 maçta 14 gol attığı , Brezilya Milli Takımında ise 35 maçta 6 gol attığı gelen bilgiler arasında. Hala da Brezilya milli takımı forması giydiğini de belirtmemde yarar var. Bu haber gerek UEFA nın resmi sitesinde gerekse de dünya genelinde sükse yaptı.

Premier Ligi izlemiş olanlar bilir ki Elano duran toplarda çok usta bir isim. Galatasaray'ın Hagi'den sonra yaşadığı en büyük sorunlardan biri duran top kullanacak usta bir isme sahip olamayaşıydı. Bu transfer ile bu sorun çözüldü. Eski hocası Mark Hughes 'un Elano 'nun duran toplardaki yeteneğini öve öve bitiremediğini de söylemek gerek. Bugün Mancester City'nin resmi internet sitesinde de Elano'ya hem Galatasaray'daki hem Brezilya milli takımındaki görevi için bol şans dilendi. İnternette takip ettiğim kadarıyla Mancester City taraftarı da bu oyuncunun gidişine üzülmüş durumda. Transfer piyasasına çok hızlı giriş yapan İngiliz takımı kadrosunu rahatlatmak için bu transfere onay verdiği biliniyor. Şayet bu güçlü para akışı olmasaydı Elano'nun Türkiye'ye gelmesi imkansızdı. Daha 30 Nisan da Mark Hughes'in verdiği demeçte Elano ile yeni sözleşme imzalamaları yönündeydi. Bu yabancı sermayenin İngiliz takımına girişi Galatasaray'a da yaramış oldu.

Keita dan sonra Elano transferi Galatasaray yönetiminin vizyonun ne kadar geniş olduğunu gösteriyor. Herkes bu transferi ayakta alkışlayacak; yönetim takdir edilecek.
Çünkü Hayallerinizin Bittiği Yerde Gerçeklerimiz Başlar.

http://www.mcfc.co.uk/News/Team-news/2009/April/Spot-king-Elano-gives-boss-the-shivers

http://www.mcfc.co.uk/News/Team-news/2009/July/Elano-leaves-for-Turkey

http://www.uefa.com/competitions/uefacup/news/kind=1/newsid=867444.html

Hiç yorum yok: