22 Temmuz 2009 Çarşamba

Fenerbahçe Acaba Bu Sefer Doğru Yolu Buldu Mu?


Fenerbahçe'nin Brezilya'nın Corinthians takımdan transfer ettiği Andre Clarindo Dos Santos ve Cristian Oliveira Baroni bugün İstanbul'a geliyorlar. Fenerbahçe'nin yurt içinde ödediği yüksek transfer bedellerini ve önceden haber vererek transfer yapmasını eleştirmiştim.

Bu sefer Aykut hocanın sadece Brezilya'ya transfer için gittiğini biliyorduk ama kim alınacağı hakkında pek bir bilgi yoktu. Oyuncuların kaliteleri hakkında çok bir bilgim olmamasına rağmen özellikle Dos Santos'un 2009 Konfederasyon kupasında forma giymiş olması kalitesi hakkında bilgi veriyor. Genellikle Fenerbahçe'nin bu tarz yaptığı transferlerin tuttuğunu görmüştük. Bunların başında Lugano, Edu, Alex, Devid gibi Brezilya'dan alınmış futbolcuların başarılı olduklarını biliyoruz. Fenerbahçe isim transfer etmekten bu sezon vazgeçmiş gözüküyor; çok isabetli bir karardır.

Bir sonraki hamleyi de gerçekleştirebilirlerse de daha da büyürler . O da şudur ki aldıkları oyuncuyu bir iki sezon sonra daha yüksek bir fiyata satabilmeleridir.

Ayrıca Güiza, Kezman, Roberto Carlos ve Ortega isimlerin Fenerbahçe'ye performans olarak istenen veremediği açıktır. Bakalım bu süreç ne kadar devam edecek?

Hiç yorum yok: