6 Temmuz 2009 Pazartesi

EREGL Teknik Analiz


EREGL
Ereğli Demir Çelik, kriz ile birlikte ciddi yara almıştır. Tüm Dünyada krizin çıkmasının ardından petrol ve emtia fiyatlarındaki aşırı düşüşün ardından, şirket stokladığı mallardan çok yüksek zarar yazmış ve akabinde şirketin senet fiyatları çok kısa sürede 10 lu fiyatlardan 3 lü fiyatlara gerilemiştir. Son aldığım duyumlara göre yüksek maliyetli stokların çok büyük çoğunluğu tüketilmiş ve ilk çeyrekte zarar yazan şirketin yavaş yavaş ekonomik anlamda toparladığını ve bu yüzden 2. ve 3. çeyreklerde çok daha iyi bir bilanço tablosunun geleceğini tahmin ediyorum.
Buna ek olarak haftalık ufak bir fiyat değerlendirmesi yaparsak;
Son kapanışını 4,42 seviyesinden yapan tahta bugün kapanışa doğru, bir miktar toparlandı. Alıcı, satıcıya göre daha istekli bir tablo çiziyor, bu aralar.

Bugün 4,30 desteğinden kuvvet toplayan hisse senedi gün içi en yüksek seviyeden kapanış gerçekleştirdi.
Düşüş trendinin üstünde kapanış gerçekleştiren tahta, bu hafta içerisinde 4,40 ın üzerinde kaldığı sürece yükseliş potansiyeli koruyacaktır diye düşünüyorum. Yukarı hareketlerde ilk hedef noktası 4,46 ardından 4,54 ara direnci var. Ve üçüncül hedef bu hafta sonuna kadar geçerli düşüş trendindeki 4,62 noktasıdır.

Aşağı hareketlerde ilk destek noktası 4,36, bu noktanın kırılması durumunda 4,30 ana destek konumu olarak değerlendirilebilir. 4,30 un aşağı kırılması durumunda 4,30-4,12 arasında ara destek noktaları olmasına rağmen bnm sayımlara göre 4,12 hedef konuma gelir.
Yatırım tavsiyesi değildir.

Hiç yorum yok: