2 Haziran 2009 Salı

Beşiktaş'ın Şampiyonluğuna Gölge Düşürmeye Çalışıyorlar


Beşiktaş, Türkiye Süper Ligi 2008-2009 Dönemin'inde 71 puanla şampiyon oldu.

Beşiktaş şampiyon oldu, ilk iki gün televizyon ve basın medyasını takip ettim. Sanki Beşiktaş şampiyon olmadı. Şaka gibi... Medyanın bu kadar duyarsız kalması beni rahatsız etti. Ayıp!



Televizyon medyasına baktım, taraftarın zafer sarhoşluğu ve Beşiktaş'ın şampiyonluğu ana başlık konusu olamlıyken çok arkada kaldı. Örneğin Kanal Türk'de Telogol Programına göz attım. Dediler ilerleyen saatlerde BJK'lı futbolcularda programa katılacaklar. Nihayet iki futbolcu gelebildi. İbrahim Toraman ve Ekrem Dağ geldi. Futbolcularla şampiyonluk sevinçleri paylaşılacağına başladılar sorgulamaya. Hangi maç sizi zorladı? Deli İbrahim ile aranız nasıl? Fatih Hoca ile aran neden bozuk? Milli takıma çağrılmayı bekliyor musun? ... v.b. şamypiyonlukla alakası olmayan sorular... Daha da komiği ne biliyor musunuz? İbrahim ile Ekrem programda iken Telegol geçmiş programdan karaoke şov izlettiler bize. Telegol ekibi 2009'a girerken karaoke şov yapmış. Biz Beşiktaş'ın nasıl şampiyon olduğunu izlemeyi beklerken arşivden karaoke şov izledik. Komedi! Futbolcular, söz vermiş programa gelmiş, bir de neyle karşılaşsınlar. Telegol kendi şovunu izletiyor BJK'lı futbolculara. Artık Sinan Engin dayanamadı. Beyler, adamları serbest bırakalım, eğlenceye gidecekler daha diyor. Onun üzerine gaz alan İBrahim Toraman, evet abi biz kalkalım diyor. Diyecek bir şeyim yok. Bir şampiyonluk bu kadar gölgede bırakılmak istenir. Yok Beşiktaş, ilk altıdaki takımları yenememiş, yok Yusuf gelmese bir şey olmazmış, GS maçında BJK'nın şans golleri olmasa farklı olurmuş? Bu ne ya? Eleştirirken önce kendi takımlarınızın durumuna bakın, sonra da deyin: Biz BJK ile ligin sonuna kadar kafa kafaya gittik, sonra da olanlar oldu deyin. GS ve FB havluyu çok erken attı. FB lig başında attı. GS, Bülent'den sonra havlu attı. Derdiniz ne o zaman?
BJK için diyeceğim anasının ak sütü gibi helal olsun şampiyonluk. Evet ilk altıdaki takımları yenemedi (GS hariç), ama yenilmedi de (FB hariç). Sonuçta bu lig maratonu uzun bir maraton.
BJK öyle ya da böyle Türkiye Ligi’nin şampiyonudur ve aynı zamanda Türkiye Kupası'nın sahibidir. Buna herkesin saygı duyması gerek. Sonuçta gelecek sene BJK, ülkemizi doğrudan şampiyonlar liginde temsil edecek. BJK’nın şampiyonluğuna gölge düşürmek Türk Medyası’na hiç yakışmadı.

Benim BJK Yönetiminden istediğim; Ne yapın edin, şu kadroya en az 3 tane çok kaliteli marka oyuncu alın. Bu kadro ile şampiyonlar ligini kaldırmak gerçekten zor. Ama yerinde takviye yapılmış inançlı bir BJK, gruplardan ilk ikiyi çıkarabilir. Şampiyonlar Ligi’ne 3. torbadan katılmamız BJK için büyük bir avantaj.

1 yorum:

K-RaMo dedi ki...

helal olsun beşiktaşa :)